Кметските номинации може да разцепят ГЕРБ - Варна

Павел Димитров

© Красимир Юскеселиев

Павел ДимитровАко се яви на изборите през есента, сегашният варненски кмет Кирил Йорданов ще е най-сериозният опонент на кандидата на ГЕРБ. Това каза  областният лидер на партията, депутатът Павел Димитров, цитиран от Дарик. Той определи Йорданов като "оформен държавник" когото варненци харесвали, защото направил много неща за града.  Според Павел Димитров слабите места на Йорданов били раздутият щат на администрацията и заниженият контрол върху дейността й, каза още той. "Моите впечатления са, че голяма част от работата на общината върви на автопилот, а това е причината за лошото състояние на инфраструктурата в града", обясни Димитров. По думите му именно състоянието на улиците в града трябвало да бъде приоритет за следващия кмет.


Павел Димитров:


30 дек 2010
"Добре, че хората не знаят това, което знам аз, какво реално се случва в града. Защото, когато човек е много обвързан, не е свободен".


13 юни 2011
Кирил Йорданов е оформен държавник, който е направил много неща за града и варненци го харесват.

В студиото на "Дарик – Варна" днес Димитров за пореден път повтори, че личният му фаворитът за кметското място във Варна бил сегашният изпълнителне директор на пристанището в града Данаил Папазов. "Имахме го предвид още за предишните избори, но тогава той нямаше да се наложи, а и не беше член на ГЕРБ. Той е много добър мениджър и има добри организационни способности. Показа изключителни качества при разработването на стратегията за развитите на Пристанище Варна, с което направи силно впечатление и на премиера Бойко Борисов", обясни Павел Димитров.


Както вече стана известно решението за това, кой да бъде издигнат като кандидат за кмет на Варна ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.  Тя ще трябва да избира между  Данаил Папазов, генералният мениджър на "Гранд хотел Варна" Иван Портних и областният управител на Варненска област Данчо Симеонов.
Според членове на областното ръководство на партията, пожелали да останат анонимни обаче единството на местната организация на ГЕРБ във Варна виси на косъм само четири месеца преди изборите. По думите им причина за напрежението е станала именно процедурата за номиниране на кандидатите за кмет на Варна, както и пресконференцията, дадена от областният лидер на партията Павел Димитров веднага след определяне на номинациите.


На 31 май местният пресцентър на ГЕРБ съобщи, че според обобщените данни от приключилите партийни събрания за определяне на номинациите за кандидат кмет на Варна, самият Павел Димитров е получил 425 гласа от общо 494. Втори в предпочитанията на съпартийците бе областният управител на Варна Данчо Симеонов с 216 гласа, а трети - изпълнителният директор на Пристанище-Варна Данаил Папазов със 198 гласа.
Веднага след обявяване на резултатите Павел Димитров свика пресконференция, за да съобщи, че въпреки безспорната подкрепа, която е получил от партията си, оттегля номинацията си за кандидат-кмет.


"Крайното решение, коя от номинациите да бъде официално определена като кандидатурата на ГЕРБ за кмет на града ще бъде взето в София", каза пресаташето на партията във Варна Милена Кръстева. По думите й това ще стане след отчитане и на резултатите от проведеното преди около месец допитване до членовете на партията за очакванията им към бъдещите кандидат-кметове. Възможно било да бъде издигната и номинация, която да не е минала през вътрешни избори. 


След обявяването на номинациите обаче в ГЕРБ се чуха недоволни гласове, според които Павел Димитров е подложил кандидатурата си на гласуване, за да напомни, че държи под контрол областните структури на партията си. Според членове на ГЕРБ във Варна по този начин бившият следовател и служител на Държавна сигурност е изпратил две послания до централното ръководство на ГЕРБ. Първото, че държи нещата здраво в ръцете си и второ, че може да бъде колкото полезен, толкова и деструктивен за партията си, ако се почувства застрашен. Тези твърдения бяха подкрепени и от казаното от Димитров във вторник : "Тези вътрешнопартийни избори бяха тест за мен като областен лидер, но аз никога не съм имал намерение и желание да се кандидатира за кмет".


Като отстъпва мястото си на лидер в класирането Павел Димитров на практика прави услуга на Бойко Борисов, освобождавайки писта за премиерския фаворит в кметската надпревара за Варна Данаил Папазов, коментират активисти на партията. Изпълнителният директор на варненското пристанище обаче в никакъв случай не бил избор на Димитров, както твърди сега самият той. Възприемайки го като конкурент Димитров дори положил немалко усилия, за да компрометира Папазов пред централното ръководство на партията и да разчисти собствения си път към кметското място във Варна.


"Някой много бърза да ме отпише, но това няма да стане лесно", заяви през февруари Павел Димитров в отговор на въпрос дали миналото му, свързано с агентурния апарат на живковата ДС няма да попречи на амбициите му за кмет на Варна. Сега, като застава зад номинацията на Папазов той демонстрира  партийна дисциплина и служебна лоялност къом премиера, коментират активисти на ГЕРБ..


Решение на Димитров да декларира публично подкрепата си за Папазов вади на показ и желанието му да реши друг свой вътрешнопартиен проблем във Варна. Персоналната му неприязън към областният управител Данчо Симеонов отдавна е обществена тайна. Сега обаче, като пренебрегва факта, че той заема второто място в класацията на номинираните за кандидат кмет на Варна, и като дава формалната си подкрепа за Папазов, Димитров нанася тежък удар върху репутацията на съперника си. След като името на Симеонов бъде изпратено до Изпълнителната комисия на ГЕРБ като "пълнеж" в листа с предварително обявен фаворит, то окончателно ще загуби блясъка си, коментират в ГЕРБ - Варна. Данчо Симеонов няма шанс да попадне сред кандидатите за кметове през есента заради факта, че неговото име също е сред тези, на сътрудниците на Държавна сигурност, осветлени от Комисията по досиетата. Предизвестената му загуба обаче ще бъде окончателния фатален удар върху авторитета му в партията.   По всичко изглежда, че той е страталено подготвен и режисиран именно от Павел Димитров, считан за "човекът на Цветан Цветанов" във Варна.

Ключови думи към статията:

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  хахахаха това Костов ли го е писал??? Или някой гении от медиапул?

 2. 2 Профил на nico
  nico
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЕРБ да не го мислят толкова. Който изберат ТИМ, той ще стане кмет.

 3. 3 Профил на bulgaristan2011
  bulgaristan2011
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#1] от "merkel":

  Аз ви написах, че наесен ще ви увиснат ченетата, но виждам че процесът почва от сега. ГЕРБ могат да вземат изборите най-много в някое забутано село, където радиото и телевизията нямат обхват и хората не са разбрали още що за типове са в тази жалка сбирщина

 4. 4 Профил на bobo7104
  bobo7104
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Отдавна Добрата Стара Варна,ако оставим партийните простотии настрана не може да излъчи личност,която да се противопостави на Йорданов.Ето това е проблема.

 5. 5 Профил на diogen_l
  diogen_l
  Рейтинг: 668 Весело

  Та какво значение има , че партийните събрания за определяне на номинациите за кандидат кмет са " приели " този или онзи ?
  Така или иначе ГЕРБ няма да спечели !!
  И то не само във Варна, но и във всички по-големи градове ...
  Могат да спечелят само в градове, където има големи гарнизони , защото там са напълно безмозъчните им послушници със зелените чорапки , облагодетелствани от мафио-милиционерското управление на ГЕРБ .

 6. 6 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1083 Любопитно

  Трагичното е, че на есен ще трябва да избираме между Киро, някой от идиотите на ГЕРБ и Гуцанов. Аз лично не виждам кой би бил подходящ. А местната власт в момента е изключително важна, защото разполага със стотици милиони от еврофондовете, които трябва да може да усвои.

 7. 7 Профил на Борис Иванов
  Борис Иванов
  Рейтинг: 470 Весело

  Възходяща градация :
  1. Дебил-Имбецил-Идиот-Варненки гербаш.
  Всички тези организми и отношенията им в катуна "герп-Варна" илюстрират липсващата брънка в еволюционната верига между маймуната и хомо сапиенс, а именно "герберопитек".

 8. 8 Профил на DEMOкрат
  DEMOкрат
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Прокуристът на общинската фирма „Стопанска и спомагателна дейност“ ЕАД Варна Божидар Дочев от ГЕРБ е подал оставка! Шефът на „Стопанска и спомагателна дейност” хвърли оставка. А кой от областното ръководство на ПП ГЕРБ Варна ще поеме политическата отговорност за тези кадрови безобразия? На депутата от ГЕРБ Павел Илиев Димитров му станаха вече много издънките и изцепките! Ангария на вилата на общински бос от ГЕРБ?! http://vnews.bg/news/29138 Като в стар комунистически филм! Ангария на вилата на общински бос от ГЕРБ! Служители на „Стопанска и спомагателна дейност“ работят на имота на шефа си Божидар Дочев?! Той се вози до собствения си обект на служебния опел, а „приятелите му“ опъват мрежи под обедното слънце... http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=56083&arh_broy=11.06.2011 Заради фалшива диплома,
  обвинителен акт за шефа на „Напоителни системи“! ЕАД Ивайло Николаев Комитов?! Членът на ръководството на ГЕРБ съзнателно се ползвал с неистинска тапия от Свободния, според прокурори! http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=52980 Обвинителен акт срещу шефа на „Напоителни системи“ ЕАД Ивайло Комитов е внесен от Варненската районна прокуратура в съда. Комитов е и член на областния УС на ГЕРБ-Варна. Обвинението сочи, че в периода 11 - 23 септември 2009 г. съзнателно се е ползвал от фалшива диплома за завършено висше образование, образователно-квалификацинна степен бакалавър по специалност публична администрация. От районната прокуратура уточняват и номера на неистинския документ, както и факта, че дипломата е издадена на името на Ивайло Комитов от ВСУ “Черноризец Храбър”, стопански факултет. Шуробаджанащина в съвета?! http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=44713 Новото мнозинство нареди майката в „Пазари”, синът – шеф на комисия?! В деня, в който Павел Христов от ГЕРБ стана председател на социалната комисия към съвета, неговата майка Лилия Христова влезе в борда на общинската фирма „Пазари”. „Това не е тайна. Политическите ни пътища обаче не се движат заедно”, заяви по този повод съветникът. Лилия Христова пък е позната в града като дъщеря на героя на социалистическия труд Кирил Аргиров.
  Тъй като подобно преплитане на роднински и административни връзки се случва за пръв път в местния парламент, юристите така и не можаха да дадат становище дали само по себе си то представлява конфликт на интереси...
  Герберка, завлякла с пари куп лица, набутана в борда на "Пазари"?! http://www.varnanews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=96:-qq&catid=39:bezsaobrajenia&Itemid=41 Скандалноизвестната Лилия Христова, за която Афера писа нееднократно в свои журналистически разследвания, влезе в борда на директорите на общинската фирма „Пазари”. Христова заедно със съпруга си преди години завличат куп лица с много пари и досега дължат хиляди левове. Измамите им бяха нашумели шокиращо, докато съпругът не се изнесе в Америка. Същата Христова, близка до депутата от ГЕРБ Павел Димитров и още по-близка до общинския съветник от ГЕРБ Пламен Пенев, днес беше набутана в борда на „Пазари”. Синът й пък оглави комисията по социални дейности. Лилия Христова, която ако има морал няма да си покаже и носа навън, дори се изцепи пред журналисти: „А, чакайте, тепърва ще видите още какво има да се случи!”. Наесен ще видим! Скандално известната Лилия Кирилова Христова и скандално известният и син Павел Алексиев Христов, са на избираеми места в листата за кандидат общински съветници на ГЕРБ Варна! Областният координатор на ГЕРБ Варна, членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ Павел Илиев Димитров, гласи тази компроментирана отвсякъде и корумпирана далавераджийка и мошеничка за кмет на район "Приморски"?! Наесен ще видим как ще стане това! 9. 9 Профил на DEMOкрат
  DEMOкрат
  Рейтинг: 418 Неутрално

  КАНДИДАТ-КМЕТСКИТЕ И КАНДИДАТ-ОБЩИНСКИТЕ НОМИНАЦИИ МОГАТ ДА РАЗЦЕПЯТ ГЕРБ ВАРНА! ТОЗИ КОМПРОМЕНТИРАН ОТВСЯКЪДЕ "ГЕРБЕР" БОЖИДАР ДОЧЕВ, КОЙТО СЕГА СЕ ИЗСРА И ИЗПИКА ВЪРХУ АВТОРИТЕТА И ПРЕСТИЖА НА ПП ГЕРБ ВАРНА, чЛЕНЪТ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ И ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ПАВЕЛ ИЛИЕВ ДИМИТРОВ ГО ГОТВЕЛ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ НА ГЕРБ ВАРНА, МОЛЯ ВИ СЕ?! ВЪПРОСЪТ МИ Е: КОГА БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ЧИСТИ БОКЛУЦИТЕ В РЪКОВОДСТВОТО НА ПП ГЕРБ ВАРНА, КОЙТО СЕГА ПАК СЕ НАМЪРДАХА НА ИЗБИРАЕМИ МЕСТА В КАНДИДАТ-ОБЩИНСКАТА ЛИСТА НА ГЕРБ И КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ НА "ГЕРБЕРА" БОЖИДАР ДОЧЕВ, ДОВЕЛИ ДО УРОНВАНЕТО НА ПРЕСТИЖА И АВТОРИТЕТА НА ПАРТИЯТА? КОЙ ГО Е НАЗНАЧИЛ НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ, КОЙ Е ТОЛЕРИРАЛ ДАЛАВЕРИТЕ МУ, КОЙ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ГЕРБ ВАРНА... Вече бившият изп. директор на "Стопанска и спомагателна дейност" ЕАД Варна Божидар Дочев, е член на ПП ГЕРБ Варна - район "Приморски". Той е назначен на тази длъжност със съгласието и протекциите на председателката на общинската партийна организация на ГЕРБ "Приморски" скандалната Лилия Кирилова Христова, областният координатор на ГЕРБ Варна Павел Илиев Димитров, членът на областният УС на ГЕРБ Варна и председател на борда на директорите на "Стопанска и спомагателна дейност" ЕАД Варна Петър Ангелов, членът на областното ръководство на "Предприемачи" ГЕРБ и член на общинския управителен съвет на ГЕРБ Варна - район "Приморски" Мартин Байчев, на председателя на областното ръководство на "Старейшини" ГЕРБ, председател на областната кадрова комисия и член на борда на директорите на ДСК(Спортна зала) Николай Стоянов! Кой ще понесе политическата отговорност за тези безобразия? Фирмата на Мартин Байчев е доставчик на хляб и хлебни изделия и продукти в ССД ЕАД Варна! Фирмата „Трилениум“, собственост на функционера на ГЕРБ Мартин Байчев, остана единствен претендент за доставката на хляб и тестени изделия за детските кухни и яслите във Варна. По неофициални данни стойността на сделката е около 160 000 лв. С „Трилениум“ все още не е сключен договор, съобщи за „Народно дело“ шефът на общинската фирма „Стопанска и спомагателна дейност“ Божидар Дочев. Назначеният от доминираното от ГЕРБ мнозинство прокурист подчерта, че фирмата на съпартиеца му отговаряла на всички изисквания, освен това поема ангажимента да доставя хранителните продукти на цена по-ниска с 5% от средната. Търговското дружество на Иван Портних от ГЕРБ, което също беше поискало поръчката, се е отказало само от нея. Третата подставена фирма конкурент - „Лаурус 78“, която по наша информация търгува предимно с цигари и алкохол, се оказа неподходяща да работи с детските кухни... „Гербер“ взема доставката на хляб. Шефът на общинската фирма обясни, че „Трилениум“ на съпартиеца му е с най-добра оферта?! http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=52178

 10. 10 Профил на DEMOкрат
  DEMOкрат
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ето Ви инфо по темата за "чобаните" и совбодните места за безработни "овчари" от Интернет!
  КОЛЕЛОТО НА ВЛАСТТА:
  http://www.podlupa.bg/ShowPage.aspx?id=11925

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK