ГЕРБ-Варна окончателно капитулира пред кандидатурата на Кирил Йорданов за четвърти мандат (обновена)

Кирил Йорданов

© Цветелина Николаева

Кирил ЙордановЛоша новина е това! Нищо хубаво не очаква ГЕРБ във Варна при това положение!". Това беше краткият коментар, с който варненският депутат от управляващата партия Свилен Крайчев посрещна неофициалната новина, че процедурата за подкрепа на сегашния варненски кмет Кирил Йорданов за четвърти мандат на поста от страна на местния партиен актив във Варна, е приключила успешно. Тя бе разпространена от агенция Фокус, без в нея да се посочва ясен източник.


По неофициална информация на "Дневник" става въпрос за заседание на областното ръководство на ГЕРБ във Варна, което се е състояло в ранния следобед днес. На него кандидатурата на Йорданов е била ултимативно и окончателно наложена на местния партиен актив от лидера му Павел Димитров, въпреки яростната съпротива, която тя срещна през последните седмици. "Катализатор" за днешната силова акция на Димитров е станало посещението във Варна на министър–председателя Бойко Борисов.


Като нов знак за близостта си с Йорданов, днес лидерът на ГЕРБ го покани за участие и в церемонията за първата копка на нова отсечка от 8 км. на автомагистрала "Хемус". Нито Йорданов, нито Борисов обаче коментираха темата за местните избори. "Не мога да ви кажа информация за решения, които не вземам аз", каза само лаконично Йорданов в отговор на въпроса, дали кандидатурата му е одобрена от ГЕРБ - Варна. Той уточни също, че ще си позволи коментар само в случай, че номинацията му бъде отхвърлена от контролния съвет на партията.

Цветан Цветанов за Кирил Йорданов:
 "Това е човек, който има съответните качества и всяка една от политическите формации иска той да бъде подкрепеният човек за един кметски пост".
Новината за приключилата сага около подкрепата на ГЕРБ за Кирил Йорданов бе потвърдена в следобедните часове в прессъобщение на местната структура на партията в морската столица. " Приключиха разговорите с кмета на Варна Кирил Йорданов относно номинирането му за предстоящите местни избори като кандидат за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ – Варна", се казва в текста, който на практика преповтаря, излъчената няколко часа по-рано анонимна информация. Новината в него обаче е именно във фактът, че през октомври Йорданов за първи път от 12 години насам ще се яви на  избори вече не като независим кандидат, а като партийна кандидатура, издигната от ГЕРБ.
Преди малко повече от седмица Кирил Йорданов заяви официално: "За мен всичко приключи. Поставил съм своите условия (на ГЕРБ) и зная какво искам". По думите му повече разговори не бяха предвидени през изминалите десет дни.


"Преговорите действително приключиха и резултатът от тях е положителен, потвърди на 7 юли за "Дневник " и Павел Димитров, но не пожела да каже, какви условия са си поставили двете страни в преговорите, и кои от тях са приели. С днешната новина половината от въпросите получиха своя отговор. Онова, което предстои да стане ясно е, какви са били условията поставени от Кирил Йорданов на ГЕРБ, с които е трябвало да се примирят в  областното ръководство на партията. Именно това се е случило днес, твърдят източници от актива на ГЕРБ във Варна.


Съгласно процедурата, ГЕРБ–Варна ще представи на предстоящото заседание на Изпълнителната комисия на партията и номинацията на Йорданов заедно с другите две - на сегашния изпълнителен директор на "Пристанище Варна" Данаил Папазов и областният управител Данчо Симеонов.


Номинацията, утвърдена от Контролния съвет на ГЕРБ, ще бъде съобщена заедно с останалите кандидат – кметове, утвърдени от партията за участие в предстоящите местни избори през октомври.


"Не приемам идеята, че сегашният кмет може да бъде кандидат на ГЕРБ. Когато създавахме местната структура, идеята беше да се борим срещу статуквото. Не е позиция да заставаме зад някого, само защото има големи шансове според социологическите проучвания. Някак си лъжем нашите избиратели, което е най-лошото", коментира в началото на миналата седмица Свилен Крайчев. Той бе първият член на ръководството на ГЕРБ във Варна, който открито се обяви срещу решението на Бойко Борисов да застане зад кандидатурата на Йорданов за четвърти мандат.  На местните избори през 2007г. Крайчев беше кандидат за кмет на Варна, издигнат от ГЕРБ, а след като ги загуби стана заместник на Кирил Йорданов по въпросите за транспорта.


Днешното официално обявяване на Кирил Йорданов като трета кандидаткметска номинация на ГЕРБ във Варна оставя за решаване два много важни въпроси, коментираха от местните структури на формацията. Първият е, как ще реагират членовете и симпатизантите на партията на практически предрешения изход от очакваното "пресяване" на номинациите от страна на Контролния съвет на ГЕРБ. И второ, каква ще е реакцията на Данчо Симеонов и Данаил Папазов, след като от тук нататък във формалната процедурата за утвърждаване на Йорданов като кандидат кмет и двамата ще трябва да се задоволят единствено с ролята на статисти .

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на senser
  senser
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Нищо, по-добре така. Ще ми е кеф негласувайки за Киро, да не гласувам и за ГЕРБ.

  simple mind
 2. 2 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: 672 Весело

  "За мен всичко приключи. Поставил съм своите условия (на ГЕРБ) и зная какво искам".

  Да се чете: ТИМ казаха какво искат, за да подкрепят ГЕРБ на президентските избори.

  "Man will be what he was born to be, free and independent" - John F. Kennedy
 3. 3 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Весело

  ГЕРБ направи "първа" копка в закопаването си единствено с цел да се запази мафиотското управление в гр.Варна в полза на групировките спонсори на всички ПП в гр.Варна !

 4. 4 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  1.Каква е разликата между Кирил, близък до СДС, Кирил, кандидат.на БСП и Кирил, подкрепрен от ГЕРБ?
  2. На изборите за местни органи на властта през 2007г. Крайчев беше кандидат за кмет на Варна, издигнат от ГЕРБ, а след тях стана заместник на Кирил Йорданов по въпросите за транспорта. - звучи интересно

 5. 5 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Това решемие да не би да е в корелация с повишената консумациа на бира в пластмасови бутилки.
  Виж:
  "Продажбата на бира в пластмасови бутилки вече е 70% от пазара" в Дневник


  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 6. 6 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Дали кмета издигнат от ГЕРБ ще бъде Д. П., ДС или Кирил Йорданов ще е все същото финансово вмирисано ла.но.

 7. 7 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!

  Генерална промяна!!!

  Смех!

 8. 8 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 883 Весело


  По повод подкрепата на гЕЕЕЕЕрб ( бее) за К. Йорданов Радио Ереван разпространи следното изявление:
  " ГееееРБ ( беее) е "демократична", не-милиционерска, не-корумпирана, не-мафиотска организирана пр....офесионална група и не може да се намесва във вътрешните работи на Трудолюбивите ИтИлигентни Момчета ТИМ, като издига свой кандидат за кмет на Варна."

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 9. 9 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 891 Неутрално

  ГЕРБ са идиоти! А сто пъти идиот ще е всеки варненец, който гласува за тази отрепка!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 10. 10 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Какво Герб, каква Варна...още непроумяли че всичко се командва от Боко Ипона и Тим по българско има ли??? Ама вярно мнооого тъп материал по нашите земи ако сте от тях... България е завършената мафиотска държава в момента, където мафията и държавата не само че се поддържат едни други, а са всъщност едно!!! Честито! И да не забравите да гласувате за "ГербИпонТим"..хахаха..преди да си купите еднопосочен...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 11. 11 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Това ще им изяде ушите !

 12. 12 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Единсвената алтернатива за гр.Варна е гласуване със задраскана бюлетина за да се отчете голям % невалидни гласове, но намаляващи общия % на останалите кандидати. Другата алтернатива е издигане на независимо лице, но няма адекватен начин за публично разгласяване поради липсата на независими медии в града и спонсори които да не очакват бъдеща услуга.

 13. 13 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Интрига има за тези, които все още таят надежда съдбата на жълтите

  да не застигне днешните. В края на годината спомена за ГЕРБ ще е същия като

  за бившия първи тиранин. Нищо, че от едното ще са минали 22 години, а от другото 22 дни.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 14. 14 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Весело

  Вива!
  ГЕРБ си отива!

  www.berbenkov.hit.bg
 15. 15 Профил на dgndgn
  dgndgn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Явно ГЕРБ са решили да отстъпят Варна.

 16. 16 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Боко и герберите мятат л.йна във вентилатора срещу Синята коалиция, като в същото време си предат на един стан със старите муцунки комунистически. Направо да променят закона специално за Варна и ТИМ и да го направят кмет доживот въпросния.....

 17. 17 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#8] от "Demokrat":

  ++++++

  Е няма пък да гласувам за К. Й. ! Нито за Марешки, нито за Гуцанов...
  На финала ще се види кой бутнал по-голям гювеч в "Максуда".

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 18. 18 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело
 19. 19 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Поне играят честно - не се опитват да прикрият, че всички партии са части на нещо по-голямо и значимо

 20. 20 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 666 Неутрално

  МАФИЯ, МАФИЯ И ПАК МАФИЯ!

 21. 21 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 616 Неутрално


  Това, че в по-малките градове няма инициатива и желание нещата да се променят донякъде може да е разбираемо, но пасивността на интелигенцията във Варна е плашеща.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на vas70
  vas70
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде обявявайте го официално ,че да спретвам купона ,че дружно ще загубите.

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#22] от "Bizareste":

  Много ясно. На количествата алкохол погълнати от него, може би и Р.Петк. би завидял. Няма как да не остави сериозни психически дефекти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на monitoring2
  monitoring2
  Рейтинг: 395 Гневно

  Това ли е ГЕРБ-новите хора с новия морал??!Жалка история!!!Поредните продажници,които стремейки се на всяка цена и с всички средства да останат на власт, всъщност само ускоряват процеса да си отидат от управлението!!

 26. 26 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Горката Варна. Хубав град, но мафията го изяде.

 27. 27 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Колеги от Варна, сега е момента да решавате кой искате да ви управлява града, виждам, не сте доволни от кмета.

 28. 28 Профил на Bizareste
  Bizareste
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#24] от "Тони!":

  100% е алкохолен шампион

  http://bizarotrips.com - Live Creative
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#29] от "iron_cross":

  Сега очаквай Боко да смени решението и да потекат вълни от народно щастие. А темата, както в момента няма ни едингербер тук, така ще се напълни с барселонци, лехчеванци и всякакви други многоникови създания.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Тиквочът доста я е закъсал напоследък....
  Явно не сотанаха ленти за рязане от "наследството на..." та "като няма риба и ракът е риба"...

  лидерът на ГЕРБ го покани за участие и в церемонията за първата копка на нова отсечка от 8 км. на автомагистрала "Хемус".

  ПЪРВА копка на 8 км магистрала - леле, много ниско падна Помпиерът-слънце, не може дали да намери друг повод за да се отчете пред ТИМ???

  И това Главният Слуга на РБ???
  Мъка, мъка!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#31] от "B52":

  Хм, явно не помниш, но ТОЙ преди време откри трафопост в частен обект.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#31] от "B52":

  А един от подопечените му министри откри кафе-автомат на летището.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Окончателно Варна е на ТИМ, там държавата България е по-низшестояща и няма думата. Факт! Варна официално е град в държавата ТИМ. Вече няма кой да се противопостави на това. Поздравления Варненци, поздравления ТИМ.

 35. 35 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Отдавна е известна близостта на ББ с "каратистите" шефове на ТИМ.Естествено на тази тема не се пише и говори,но самият ФАКТ
  че тази групировка не се и споменава все едно че не съществува
  говори сам по себе си!
  "кучетата" си лаят по форумите ,а те си редят пъзела!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 36. 36 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#30] от "Тони!":

  Не знам, пич, след тоя лайнарски ход най-добре платените форумни герберчета да се скрият на някое мноооого тайно място, щото иначе ще получат сериозни дози присмех и презрение. И то напълно заслужено

 37. 37 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1543 Разстроено

  До коментар [#32] от "Тони!":
  До коментар [#33] от "Тони!":

  Не ГО следя чак толкова отблизо, но това не ми пречи да ме е срам, че един такъв Примитив е Главен Слуга на страната ни....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 38. 38 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 561 Весело

  Очакваме ГЕРБ официално да подкрепи Лечков за кмет на Сливен и цикъла се затваря напълно-единия осигурява коката през Варна и транспорт до Сливен,а другия отговаря за разпределението и на вътрешния пазар....

  .
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#36] от "iron_cross":

  Ми те винаги се крият, когато Гроб се осере. В следващия миг това не им пречи да изкочат като феникси, все едно нищо не се е случило, и да опяват, как Боко е открил 8км с първа копка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Нека някой варненец напише с какво е толкова черен К.Й.
  Аз от тези,които познавам лоша дума не съм чул за него,според тях градът е станал като Маями за България.

 41. 41 Профил на kodjauzun
  kodjauzun
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Т.е. ГЕРБ капитулира пред ТИМ, не пред някой си пиян Кирчо.
  Щото Кирчо е човекът на ТИМ.
  От друга страна, ако не бъркам имената, опонентът му Свилен Крайчев пък, беше мажоритарният гербов кандидат. Той пък е бил военно докторче в поделение Тихина-разнаи там гмуркачи и парашутисти, уж тюлени, от където произхожда ТИМ. Демек, ако докторчето е против Кирчо, никак не значи, че е против ТИМ.
  И още една дивотия. Егаси службата и докторските умения, дето ще развиеш, в поделение от само 20 човека, всичките здрави спортисти, дето и един аспирин не им се налага да вземат.

 42. 42 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#41] от "kodjauzun":

  Излагаш се!
  Нямаш ли поне Гугъл?!

  "Свилен Крайчев
  Роден на 24.10.1959 г. в Нова Загора.

  Висше военноморско училище, специалност “Корабоводене.

  Следдипломна квалификация в специалност ”Икономика, управление и организация на водния транспорт”.  Женен. Две деца – момче на 24 години и момиче на 16 години.  От 2005 - Член на УС на Варненска Търговска Индустриална Камара

  От 2005 - Член на УС на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) – София

  От 2004 – Председател на Българската Асоциация на Корабните Агенти и Брокери (БАКБА), Варна

  2001 – 2004 Член на УС на Регионална Асоциация на Корабните Агенти и Брокери (РАКБА), Варна."

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 43. 43 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Труден, изключително проблематичен, но тактически правилен ход на ГерБ.
  ВАРНА е ключовият икономически пункт на държавата.
  Пристанища, транспорт, туризъм, логистика, недвижимости, митница, нелегални канали ... всичко, което се сетите започва тук.
  Не спечелиш ли Варна, все едно нищо не си спечелил.
  ГерБ заложи на сигурно. Заложи на статуквото, с което работи и досега.
  Приказките за "нов морал" и "ние не сме като ония" за приказки за наивници.
  В политиката и в спорта важи единствено правилото :
  "Бий за да те уважават".

 44. 44 Профил на Въглерод
  Въглерод
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ами значи аз няма да гласувам за кандидата за кмет на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#43] от "trifon74":

  А дали не е губещия кандидат?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#40] от "БАЙ АВРАМ":

  Какво, че не разбрах?! Който ти го е казал - да скача от вълнолома, под ръка с Кирчо и сите от ТИМ!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 47. 47 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 782 Неутрално

  предстоят интересни местни избори във Варна

  предполагам, че ще бъде интересно за Боко да гледа как Фандъкова ще бъде безславно ихвърлена от общината при нас

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 48. 48 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тактически ход на всеки варненец би бил, да гласува с празна бюлетина и в същия ден бунт пред общината срещу местните избори.

 49. 49 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 927 Весело

  явно герберският вятър на промяната духа в обратна на прогреса посока !

 50. 50 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Добра новина. Сега е моментът да видим дали във Варна има десни, които не са ТИМообразни ГЕРБери. Варна е най-хубавият град в България, но варненци трябва да покажат, че го заслужават.

 51. 51 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#40] от "БАЙ АВРАМ":

  Нека някой варненец напише с какво е толкова черен К.Й.
  ....................
  Прегледай тази статия.
  http://www.dnevnik.bg/morski/2011/04/21/1078791_dvama_obshtinski_suvetnici_spasiha_10_dka_ot_morskata/#msgid3450385
  Кметът е искал да подари на фирма близка до ТИМ , апетитен имот в Морската градина, в който се помещава ЕДИНСТВЕНАТА на Балканите логопедична детска градина.
  Имотът е бил строен през 1920г. от българи емигрирали след 44г. Върнали се 1990г огледали, видяли , че в имота е настанена детска градина и го отстъпват на държавата БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Да, ама не. Кметът Кирчев си го е заплюл, с чужда пита помен ще ми прави- серсеминът му със серсемин.
  Болшевика не гради, той идва и взема или руши това , което преди него е сътворено.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 52. 52 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво.И римляните ще ни завидят.Те имат двулик Янус,а ние трилик Кирчо.То не беше СДС,БСП ,а сега ГЕРБ,а всъщност ДС и КПСС.

 53. 53 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 616 Неутрално


  Трябва да се въведе положение, че при по-ниска активност на гласуващите от 40% на общински избори, вотът да се счита за несъстоял се. Хората до такава степен са отблъснати от ширещата се корупция и шуробаджанащина из общините, както и от усещането за предопределения изход на гласуването, че подсъзнателно ги бойкотират с неявяването си. Само че последното по никакъв начин не се отчита и не променя нещата.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 54. 54 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Много от коментиращите явно не са разбрали,че тепърва ще се решава коя от трите номинации ще е кандидатът на ГЕРБ.Но пък дайте сега да лайнем,че утре вече ще е късно,нали така?

 55. 55 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#51] от "СДС":

  Да,но го спряха,так беше.Аз също съм против сегашния кмет и не вярвам да го изберат,даже си мисля,че нарочно го номинират,за да го бламират след това пред очите на симпатизантите.Или много трилъри съм чел,а?

 56. 56 Профил на vik7777
  vik7777
  Рейтинг: 443 Любопитно

  Някой ще даде ли малко повече инфо за ТИМ?

 57. 57 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Предлагам на ГЕРБ да издигнат един от братята Галеви за кандидат-кметове на Дупница, а дон Цеци за кмет на Пирдоп. Хората са народни, имат опит, точно като Кирил Йорданов. Така и така са почнали , нека да не спират.

 58. 58 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#56] от "vik7777":

  Ти за Google да си чувал?

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 59. 59 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Е ако тоя го изберат пак с подкрепата на кого и да е било, значи ние в тоя град се нуждаем от мъжете в черно, да ни преинсталират софтуера.

  Ужас!

 60. 60 Профил на Панайот Панайотов
  Панайот Панайотов
  Рейтинг: 1218 Весело

  Е не случайно Бойко прекара около 5 часа във Варна, а още по-несимволично К.Й. беше на първата копка на "магистралата" до Белокопитово.
  Кадровата импотентност на ГЕРБ става все по-скандална.

  Fun is just point of view.
 61. 61 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 506 Разстроено

  До коментар [#1] от "senser":

  Е не разбрахте ли досега - ТИКВАТА работи за БСП, Доган и ТИМ

  Простщината победи с ИПОН
 62. 62 Профил на helleborn
  helleborn
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Костов е виновен . Той насила е накарал ГЕРБ да подкрепят Кирчо .

 63. 63 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Тези от ГъРБ са полудели, този човек повече вреди на Варна, откоркото помага...

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 64. 64 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  ГЕРБ - ТИМ - Русия!!! Вечна дружба от векове и за векове!

  Свобода за Надежда Савченко!
 65. 65 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#52] от "apollo":

  Браво.И римляните ще ни завидят.Те имат двулик Янус,а ние трилик Кирчо.
  ................
  Ха-ха, добро и точно попадение.
  Трилик, като трите свещенни букви, на които се кланя...
  От друга страна, човекът е зодия Близнаци, двете лица се допускат по дефиниция. Хм, да не се е мултиплицирал, да са станали три и четири, че и повече може би ? Бе, колкото и да са станали, всичките му ликове са със силен червен тен.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Голям автогол за ГЕРБ!!!!Да си правят изводите-К.Йорданов и Йордан Лечков са воденични камъни!Който ги е подкрепил е отишал на дъното!!

 67. 67 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1391 Гневно

  тим+герб = внл

  Времето е наркотик, много от него убива.
 68. 68 Профил на leni_n
  leni_n
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Ами да им е честито на активистите на ГЕРБ , Данчо Лечков,Кирил Йорданов ,добре са ги наредили,но можеше и Марешки да е кандидат на ГЕРБ за Варна,така че има и по-страшно.Изводът за местните активисти е да стискат зъби и да си налягат парцалите.

 69. 69 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  [quote#4:"ivanalex2"]1.Каква е разликата между Кирил, близък до СДС, Кирил, кандидат.на БСП и Кирил, подкрепрен от ГЕРБ? [/quote]

  Важната абревитура - ТИМ - остава, там разните БСП, СДС, ГЕРБ и т.н. са въпрос на политическа ситуация и нагласа на матряла.

 70. 70 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ГЕРБ Варна окончателно и ще капитулира наесен!

 71. 71 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  А къде е "няма значка кой" да обясни дълбокия политически замисъл та този "политически" проект?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 72. 72 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Работих 5 години във Варна. Половината варненци са марфаджии. Кметът им - също. ГЕРБ пък общо взето се състои от малоценни и малотрайни люде. Наблюдавайте и ще ги ознаете /ако не сте политически кьорави/...

 73. 73 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Що ли си мисля, че кой ще е кмет хич не е толкова важно за Варна и районите. Решенията се вземат от Общинския съвет и най-важно е там какво ще се решава. По закон кметът организира и изпълнява решенията на Общинския съвет. Може ли да каже някой кои са кандидатите за общински съветници ?

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 74. 74 Профил на astalavista
  astalavista
  Рейтинг: 450 Любопитно

  ХА-ХА, Супер, сега ще видим дали варненци освен смешния си диалект са и комуняги в сърцата! Душички те, ако не е морето до тях са живи умрели, ама много се надуват!

 75. 75 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Всички знаем предателите до къде стигат - до под кривата круша! БСП направиха от него успешен кмет, а сега Герб си мислят, че хората, които го избраха отново ще го покрепят...голяма грешка! Такива, политически неориентирани к* никой не обича!

 76. 76 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#75] от "5":

  според мен това политическо самоубийство за герб.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 77. 77 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Варна ,вие сте на ход. Ако искате още 4 мандата Кичро и ония де му дърпат конците да ви мачкат, може да си затраете отново.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 78. 78 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А на бас че Киро рокера ще спечели

  Много се плюнчите, но просто Герб и Боко залагат на печелившия кон. Те знаят че Киро и ТИМ ще си запазят контрола над Варна и затова се присламчват към него

  А най-голямата ирония, е че самите Варненци ще си изберат Киро за 4ти път. Колкото и да плючт по ТИМ това е най-големия работодател в района на Варна. А знаем, че от веки веков - който плаща, той поръчва музиката.

  Да ви е честито, Варненци!

 79. 79 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 806 Неутрално

  В тази статия пише, че той още не е номиниран, а е един от трима кандидати.

  Освен това пише, че от 12 години се явява като независим.

  Значи от 12 години си печели избори без партийна подкрепа.
  Ако не са кацали извънземни да гласуват за него, това значи, че в продължение на 12 години по някакъв начин е убеждавал варненци, че е най-добрият избор за тях.

 80. 80 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#78] от "niakoi_si":

  Няма шанс. Но ако герберите паднат чак до там, че да го предложат, направо се самоубиват.

 81. 81 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  [quote#17:"Блага"]Е няма пък да гласувам за К. Й. ! Нито за Марешки, нито за Гуцанов...
  На финала ще се види кой бутнал по-голям гювеч в "Максуда". [/quote]
  Ами то е логично, че ако не гласуваш, Максуда ще стане по-значителен фактор в изборите. И тъй като изглежда агитираш да не се гласува, следователно работиш в полза на тези, които ще поръчват гласовете в Максуда.

 82. 82 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  В града се строят булеварди. Мисля, че е ясно защо ГЕРБ подкрепя Йорданов.

 83. 83 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ХАА-ХХАА -ХХАА -ХА -ХА..ААА.....

  Нов връх на цинизъм и безсрамие!

  Аз знам много малко.
 84. 84 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ве-Ке-Ре -тата с милиардите тугедър с Уорлик!

  Демокрация, а ?!

  Аз знам много малко.
 85. 85 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Има хора, които като че ли не разбират същността на проблема. А той е, че Варна се превръща все повече във феодален град - бизнесът е в ръцете на ТИМ чрез множеството му дружества и компании, които са собственост на хората от ТИМ. Вестниците и те са в ръцете на ТИМ. И това стана по време на мандатите на К. Йорданов. Ето така се стигна до парадокса в най-богатия град общината да няма пари да поддържа пътищата, и скъпите автомобили да достигат до лъскавите молове, хотели и новоизградени бизнес-сгради по ужасно разкопани улици. Така се стигна и до продажбата на част от морската градина. Така се стигна и до изливането на фекални води в морето до плажа една година. Просто интересите на гражданите не са първостепенни за хората, които вземат решенията в община Варна.

 86. 86 Профил на no3hat
  no3hat
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Срам. Киро какво остана за крадене? Открадни го лятото и марш към вилата си в Австрия... Безсрамници. ТИМ събориха стадиона , махнаха конкурентни заведения , застроиха Морската....други золуми ли измислиха?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 87. 87 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#19] от "ivanalex2":

  Ще е много интересно да се аргументирате каква 'честна'
  игра играе ББорисов/ГЕРБ и в комбина с кои?
  Все пак не забравяйте, че хората имат памет.
  Какви бяха обещанията, а какви се оказаха изпълненията/игрите?
  "Кандидатурата на Йорданов е била ултимативно и окончателно наложена на местния партиен актив от лидера му Павел Димитров, въпреки яростната съпротива, която тя срещна през последните седмици. "Катализатор" за днешната силова акция на Димитров е станало посещението във Варна на министър–председателя Бойко Борисов."
  Поклонете се пред 'най-демократичната и най-европейската партия', където всичко е в името на техните гербаджийски европейски граждани.Пропускам Развити, или просперирали, защото такива просто няма - освен мутрите, олигарсите и монополистите. И по ще им приляга да се наричат партия на МОМ.
  Да живее/векува най-демократично предложеният и избран от областното ръководство на ГЕРБ-Варна дялан камък,Кирил Йорданов.Този път ще бъде положен в темелите/основите/ на
  партията им, от които започва всичко.
  Даже и животът!


 88. 88 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#80] от "mdaa":

  И на миналите избори "нямаше шанс", поне така твърдяха всички политически врачки.

  Шанса му е огромен - Пъвро, както казах половин Варна под една или друга форма е зависима от капиталите на ТИМ. Второ на изборите ще се появят 3 крастави магарета и 1 кльощав кон. Реална конкуренция няма да има или ще е плашеща - тип Марешки. И хората ще са принудени да запазят статуквото, вместо да изберат нещо още по лошо

  Схемата е предварително проиграна бе човек, не се иска много мозък за да нагодиш електоралните нагласи. Българина е удивително просто и лесно манипулируемо говедо

 89. 89 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Иначе Варна си е точно копие на модела Банско и Дупница. Наистина си е феодален град

 90. 90 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ГЕРБ са се поучили от неуспеха на СДС с Добрин Митев и залагат на печелившата карта. К.Й. естествено ще приеме подкрепата на силните на деня. И двете страни имат интерес и сделката е факт.

  ATX
 91. 91 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Кликнете + ако след като прочетохте статията в главата ви остана само думата МАФИЯ

 92. 92 Профил на Varnalis
  Varnalis
  Рейтинг: 554 Гневно

  За съжаление на Варненци всички кандидат кметове са хора на ТИМ ,няма избор няма надежда.

 93. 93 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#92] от "Varnalis":

  Засега !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK