ДС е унищожила половината от досието на Варненския митрополит Кирил

Варненският владика Кирил, работил за ДС под псевдонимите "Ковачев" и "Владислав".

Варненският владика Кирил, работил за ДС под псевдонимите "Ковачев" и "Владислав".Сведения, написани собственоръчно от варненския владика Кирил съдържа съхранената част от агентурното му досие като сътрудник на комунистическата "Държавна сигурност" (ДС). Това стана ясно от прегледа на документите в архива на Комисията по досиетата (КД). Първото от тях е от август 1976-а, последното от октомври 1980 г. Подробните донесения съдържат между 4 и 7 страници, издават ниска писмена култура на автора си и са подписани със светските имена на владиката Богомил Ковачев.


Три лъжи


Освен категоричната принадлежност на митрополита към репресивния апарат на атеистичната комунистическа държава до 1989г., откритите документи недвусмислено показват, че на два пъти - през януари 2007г. и през декември 2010г. той публично е излъгал, твърдейки, че никога не е сътрудничил на ДС.
На 10 януари 2007г., по повод появилите се в пресата съмнения за негови връзки с тайната политическа полиция на Живков Кирил свика пресконференция. На нея той заяви, че не можа да си спомни дали българските тайни служби са търсили някога контакт с него. Така, независимо че свика пресконференцията, за да разсее съмненията, че е бил агент на ДС, митрополитът не даде категоричен отговор дали е сътрудничил на комунистическите тайни служби.


Няколко дни по-късно – на 25 януари 2007г. "Дневник.bg" публикува интервю, в което на въпроса, категоричен ли е, че никога не е бил сътрудник на репресивния апарат на Тодор Живков Кирил отговаря следното,: "Ама аз просто нямам спомен за това нещо. Така го казах, но абсолютно нито съм подписвал, нито съм написал такива неща.(...) Сега може да намерят някои… аз не знам… нещо, но аз лично не съм написал. Не съм се занимавал просто с такива неща".


Справката в досието на митрополит Кирил (агент Ковачев) свидетелства за друго. В донесенията си, изпращани до Държавна сигурност той в подробности разказва за посещенията си в Света гора, пише за предполагаеми финансови злоупотреби, за изнасяне на "славянски книги" от библиотеките на манастирите и т.н. Почти всички доноси, писани срещу монасите в Света гора от Кирил са проверявани лично от чичо му ген. Христо Маринчев, по това време зам.-началник на XIV на "Първо главно управление" (ПГУ) на ДС.


"Трудовакът"


Част от доносите на варненския владика от този период съдържат и разпореждания, писани пак от чичо му. Така например в едно от тях, по повод твърдението, че двама от монасите в Зограф "опитват да изолират манастира от България", може да бъде прочетено следното указание, дадено на 9 август 1979г.: "Доложи какви мерки се вземат за оздравяване на положението". Друго задание е, да проучи по-подробно някои от лицата, за които е писал в доносите си. Документите в досието на митрополит Кирил съдържат и бележки, показващи, че неговите сведения службите на ДС са започнали разработки на трети лица.


Именно тази част от документираното сътрудничество на митрополит Кирил с ДС свидетелства за още една негова лъжа, изречена публично само преди дни. След като в продължение на час и половина чете това, което е запазено от досието му в архивите, на 24 януари пред bTV той каза следното: "Отричам, че съм изпълнявал някакви заповеди там в изпълнение на когото и да било, освен на Светия синод. Послушание към Светия синод съм имал само".


Интересна подробност от досието на митрополит Кирил е също, че според документ с дата 28 май 1976 г. в качеството си вече на агент "Ковачев" той е "приведен" в поделение на Главно управление на строителните войски. "Така той изцяло е


предаден на наше разположение, като един път в месеца ще ходи в поделението да получава пари за храна", пише в рапорта на оперативния работник. Именно тази част от досието на владиката дава основание за съмнения, че един от "бонусите", които е ползвал като доносник на ДС е било фиктивното отбиване на военната му служба, абсолютно задължителна по онова време.


"Цитаделата"


С постановление, подписано от Христо Маринчев, разработката "Ковачев" е открита официално на 12 юни1976г. В нея изрично е записано, че "по решение на синода на БПЦ" Богомил Ковачев ще замине за 5 години да учи в Богословския факултет в Солун. "Предложението" за петгодишния му престой в Гърция носи дата 5 април 1976 г. Обектът, за който според разпорежданията на ДС "Ковачев" трябва да изпраща сведения е манастира "Св. Георги Зограф", наричан в досието с конспиративното име "Цитадела".


В документите, разсекретени от КД, чичото възлага на племенника си задача "да изучава лица, заемащи възлови места в синода на Гръцката православна църква и в университета, да посещава гръцката национална библиотека, където да установява контакти с интересуващите ни лица и да създава предпоставки за издирване на материали за нашата история".


Донос от "Ковачев" , носещ дата 2 юни 1980 г. съдържа информация "Относно свещенослужителите в гръцката армия и поделенията за ДС и полиция". В него на няколко страници са изредени имена на църковни служители с църковните им санове и военните им чинове. Приложена е и справка с местата и датите на раждането им.


В досието на "Ковачев" се съдържат и свидетелства за това, че "След завършване на факултета той е съгласен да прекара 2-3 години в "Зограф", където ще може да вземе участие за отразяване на най-ценните богатства на манастира и чрез него да се проведат мероприятия от агентурно-оперативен характер (…).


Освен стипендията, която е трябвало да получава, докато учи в Гърция, като секретен сътрудник днешния варненски владика е получавал и 70 щатски долара "за лични нужди".


"Поздрави от дядо Йеротей!"


Един грубо разкъсан плик, запазен в папките от досието на "Ковачев" разкрива комичната конспиративност на комунистическите тайни служби. "Парола за връзка. Отваря се само по заповед на ръководството и по необходимост. 12.11.1976 г.", пише върху него. Съдържанието на плика връща към сценария на втория сезон от сериала "На всеки километър". Ръкописният текст, върху сгънатия на две лист в плика, съдържа следния диалог - парола:


о.р. (оперативен работник) - "Имате много поздрави от дядо Йеротей"


с.с. (секретен сътрудник) "Ковачев" - "Кой дядо Йеротей, от Златна ливада ли"


о.р. "Не дядо Йеротей от Царев брод.


През януари 2007г. проф. Калин Янакиев призова владиката Кирил да отговори на въпроса, каква е била причината за официалното му изгонване от Гърция през 1979 г. Отговорът на Варненският и Великопреславски митрополит гласеше "Бил съм преди всичко православен християнин, патриот и привърженик на ЦСКА" . Така иронично той отвърна на станалите вече публични съмнения, че е бил агент на ДС.


Според версията на Кирил, разказана по същия повод ,намесата на гръцката полиция през 1979г. е била предизвикана от желанието му "да се побратими с монасите в Света гора". Кирил обясни, че е влязъл в конфликт с монах, който искал да го въвлече в заговор срещу игумена на манастира "Св. Георги Зограф". "Гърците не искаха в манастира да има учени българи и в крайна сметка съчиниха лъжата за мен", обясни през 2007г. Кирил.


Ето и версията за изгонването, която се съдържа в агентурното досие на владиката Кирил:


"Вчера от местния (в Гърция) МИД ( съкращение, което по руски маниер в ДС са използвали вместо "МвнР") ни уведомиха, че отказват продължение на престоя на българския студент в Атинския богословски факултет Кирил Петров Христов, пише в справката на оперативния работник, занимаващ се с "Ковачев". Причината за това е петмесечният му престой в Света гора, след като е имал разрешение за престой само за 4 дни. Освен това се е държал грубо с гръцките компетентни власти и е изразил пред тях становището си, че щял да стане монах в Света гора, без да има предварително съгласие за това. В момента се намирал в полицията за чужденци "Алодалон" в Солун и ще бъде препратен по етапен ред в Атина. Уведомяваме и нашия МИД"


Други документи, приложени в досието показват , че на 23 май 1979 г. "местният МИД" решава, че Кирил трябва да напусне Гърция. На 7 юни с.г. обаче става ясно, че гръцкият Синод е сменил решението си и е позволил на Кирил да остане в страната.


Собственоръчно написаните доноси на агент "Ковачев" от светогорския манастир "Св. Георги Зограф" съдържат информация за срещите му с монаси от България, Кипър, Гърция и Румъния. След разговорите си с тях той донася какво е дочул и дори какво е "усетил". Без да съдържат особено значими и съществени данни те са изпълнени с конспиративни подозрения и съдържат оценки за монасите често незащитени с факти. Донесенията изобилстват с правописни грешки и издават пълно непознаване на правилата за членуване и пунктуация в българския език.


Заличете "Владислав"


След завръщането си в България, Кирил завършва задочно Духовната академия и веднага след това е назначен за протосингел на Сливенската Митрополия. На 25 септември 1981г. Личната му разработка в ПГУ на ДС е закрита, а на 1 октомври той заминава за двугодишна редовна аспирантура в Москва. "По време на аспирантурата Ковачев няма да изпълнява наши задачи", пише в досието му. С това служителят на ДС, работил с "Ковачев" предлага делото му да бъде закрито и предадено в


архив. Това обаче съвсем не е краят на сътрудничеството между днешния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и комунистическата ДС.


Заминаването на Кирил за Москва поставя и началото на шеметното му "кариерно" развитие. Според биографията му, поместена в сайта на варненската митрополия, от 1981 до септември 1986 г. Кирил е представител на българската Патриаршия при Московската и Всерусийската Патриаршия, след което е назначен за игумен на Троянския манастир. От декември 1987 г. е назначен за Главен секретар на Св. Синод и на 26 юни 1988 г. е хиротонисан за Стобийски епископ. За Варненски и Преславски митрополит е избран на 26 февруари 1989 г. От 1992 г. той е член на Намаления състав на Св. Синод, а в периода 1994-2001 г. е Представител на Върховния църковен съвет.


В справката, публикувана от Комисията по досиетата при разсекретяването на досието на Кирил обаче е отбелязана следната важна информация: Като сътрудник на ДС освен псевдонима "Ковачев", той е донасял и под името "Владислав". То му е дадено като сътрудник на прословутото VI управление на ДС, занимаващо се с т.нар. "идеологическа диверсия". След 1976г. именно тази структура поема и "основната задача" да контролира "потенциално критичните към режима групи, някои от които с относително голямо влияние върху общественото мнение - интелигенцията, младежта, религиозните и етническите малцинства".


За това управление на ДС варненският владика Кирил е работил под псевдонима "Владислав". Тази част от кариерата му на сътрудник обаче не е документирана в съхранения архив на ДС. Запазени са само служебни преписки.


През 1990г. под натиска на т.нар. "кръгла маса" новоназначения министър на ВР Атанас Семерджиев е натоварен да "преструктурира" ДС . Така на нейно място се появяват Националната разузнавателна служба (НРС), Националната служба за охрана (НСО) и Националната служба за защита на Конституцията (НСЗК). Именно тази служба изпраща на 9 ноември 1990 г. писмо с входящ № 3696, с което е поискано "да бъдат заличени от всички картотеки данните" за "Владислав".Цената на един владика


Втората папка от досието на варненския владика Кирил съдържа над 90 страници, повечето от които изписани на печатна машина. В нея са съхранени и разходните разписки, доказващи колко и какви пари са харчени за вербуването и по време на работата с "Ковачев", както и какви суми е получавал той срещу донесенията си.


Ето, какво сочат част от отчетните документи:


- 15 лв. за почерпка и подпомагане на "Ковачев" от 15 март 1975 г. на основание "оперативна целесъобразност".


- 30 лв. за "подпомагане" на 26 юни 1976 г.


- 20 лева за "подпомагане" на 9 август 1976 г.


- подарък куфарче на стойност 17.20 лв. на 3 юни 976 г.


- 100 ам. долара за "маршрутиране" на 11 ноември 1976 г.


- 30.23 лв – за обяд и 80 лв - подпомагане на 16 ноември 1976 г.


- 145 лв. за закупуване на фотоапарат "Зенит ЕМ" на 28 август 1977 г.


- 70 ам. долара за подпомагане 26 септември 1977 г. (преди заминаването му за Гърция)


- 12 лв. за купени напитки на 12 и 15 септември 977 г.


- 100 лв. за завъщането на Кирил в Гърция на 19 септември 1979 г.


- 22 лева за срещи и 26 лева за напитки и продукти на 21 септември 1979 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Жалко, много жалко.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Като начало, това ми хвана окото най-напред:

  "Подробните донесения съдържат между 4 и 7 страници, издават ниска писмена култура на автора си"

  Продължавам да чета ...

 3. 3 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Едно време в ГДР ако агент вербува трима души, можел доброволно да напусне службите. Ако вербува пет направо му триели досието !! Та как ли е било у нас ?!

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 4. 4 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Отвратително е. Но сега, ако има поне останки от чест и достойнство, владиката трябва да се оттегли в манастир и да напусне всичките си официални постиве в БПЦ.

  E PLVRIBVS VNVM
 5. 5 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Не бива да го жалим . Вече си имаме Патриарх Кирил , от Историята и неповторим ...

 6. 6 Профил на vordhosbn
  vordhosbn
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не стига че агент, ами на всичкото отгоре некомпетентен простак...
  Чудно ми е как такива хора успяват да постигнат нещо в живота си...

  "Each sunrise is a precious jewel…for it may never be followed by its sunset."
 7. 7 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "PavelCZ":

  Той честта и достойнството ги е изгубил още когато е станал доносник.

 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Разстроено

  Тук поне има следа, че досието е унищожено. А колко са унищожени безследно? Никога няма да хванем истинските дири на ДС, остава да се надяваме само на биологията, за да се измъкнем от ноктите й.

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Весело

  Тоя поп ми прилича на Гоце с мустаки и брада

  И точно като него отрича неуверено "... нито ред от моята ръка ..."

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Гневно

  "издават ниска писмена култура на автора си"
  Ами, че то това е ясно само като го слушаш въпросното същество какви ги плещи в ефира.
  Голям срам, голям резил са тези "архиереи". Че то султаните за 500 г. не саа нанесли такъв удар върху църквата ни въпреки, че са били от друга вяра както това са направили комунистите за 40 години.

 11. 11 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  продажните души в кой кръг на ада са ?

 12. 12 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 491 Неутрално

  По делата им ще ги познаете.

 13. 13 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Нормално е измъчванията, изнасилванията и евентуално убийствта да бъдат скрити от ДС. За това и този изрод веднага отиде да види какво се разсекретява и после се направи отново на палячо. Ако в тази държава имаше достатъчно хора с достойнство то домът на този тип трябваше да бъде обиколен като палата на цар Киро, но за съжаление такива неща у нас няма как да се случат...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 14. 14 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 962 Гневно

  На лицето му е изписано и ниската култура и ниските му страсти- 84 лева за напитки- най често срещаните разходи!

  Омерзително ,отвратително поведение!

  Я да видим сега кои ще го защити?

 15. 15 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1041 Разстроено

  Боже, Боже, представяте ли си какви ги е писал този "юнак"? Че самата ДС да се реши да ги унищожи!!!! Всъщност, този човек е племенник на отговарящия от ДС генерал за БПЦ!!! Нищо ново под слънцето. Моят девиз е: вън всички митрополите от ДС!!!! БПЦ- СЕДМО ГЛАВНО управление на ДС. Отдел религиозен!!!!

 16. 16 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Гневно

  ДС е унищожила половината от досието на Варненския митрополит Кирил.
  -------------------------------------------------
  Няма половин доносник или половин мръсник!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 17. 17 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  До коментар [#6] от "vordhosbn":

  "Чудно ми е как такива хора успяват да постигнат нещо в живота си..."

  Защо се чудиш, пред теб е жив пример! ДС, партийна или профсъюзна кариера- това беше пътят на бездарниците към "висшето" общество на комунизма! Не виждаш ли, че бивши представители на тези съсловия постоянно се мотаят в краката ни и ни пречат да вървим напред?

 18. 18 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 962 Неутрално

  [quote#9:"Pavlik Morozov"]
  Тоя поп ми прилича на Гоце с мустаки и брада
  И точно като него отрича неуверено "... нито ред от моята ръка ..." [/quote]
  ++++++++++++++++++
  И на мен .
  Очаквам да се появи портрета му със син печат- агент.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  Чичото - кука,
  племенникът - Божий человек.

  Този "свети" синод трябва да се разпусне, всички тия пезевенци трябва да се разпопят, да им се обръснат брадите и да се регистрират в бюрата за безработни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 650 Разстроено

  По принцип всичко от досиетата на владиците след 1986г е унищожено или просто никога не е заведено в архив. А за разчистването - това е сигурно - никак не е било лесно да скриеш всички следи на патриарха и все пак има останали документи, които го уличават!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 22. 22
  shumkar
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално


  А на Костов цялото...

  По нареждане от Лубянка...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 24. 24 Профил на Solingen007
  Solingen007
  Рейтинг: 541 Любопитно

  следя с интерес писането на този журналист Спас за тоя владика и ми прави впечатление, че много го е захапал. нещо лично има в таа работа?!
  Ама, Спасе, то лошо нЕма, ама да беше така усърден да пишеш и правиш разследвания за ТИМ, за Алея първа, за кмета Кирчо и всички там варненски величия, а ти сега на нЕкакъв поп като на умрело куче нож вадиш?! паднал по гръб лесно се бие, Спасе. Вземи удари някой здраво стъпил, а?
  А па на попа сигурно му е през... калимяфката. То те всичките взеха че ги пуснаха от ДС.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Анатема !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално


  Ако е работил против гръцките свещеномошенници - добре...

  Патили сме от тях много...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2027 Весело

  145 лв. за закупуване на фотоапарат "Зенит ЕМ" на 28 август 1977 г.
  Интересно дали пази фотоапарата този роден Бонд Джеимс Бонд.
  Нека всички който вецеславят онуи време и говорят за евтиния да си направят сметка какво са тези 145 лева по онова време.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  От това, което чета, случаят е сходен на Божидар Димитров. Външно разузнаване, за съжаление с една малка грешка, че родината ти е тоталитарна държава.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 29. 29 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 650 Весело

  Хехехе за да си агент трябва да имаш къса памет - като Гоце - нито знак, нито ред от мен

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 30. 30 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  отврат

  червена отврат, лепкава и неунищожима, смрадлива и отровна, попила в тъканта на обществото

  навсякъде, буквално навсякъде, под привидната опаковка (на бизнесмен или духовник или дипломат или преподавател), съдържанието се оказва просмукано от червената гнъс

  колчем с пръст човръкнеш коричката отгоре, отдолу се оказва, че има една воняща червена гнъс и нищо повече

 31. 31 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Синода нещо да каже по въпроса за 10-те божи заповеди ??

 32. 32 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#26] от "Six feet under":

  Хехехе и тук идва голямото лицемерие, че сега си ходят на срещи и банкети да яде за сметка на гръцката църква и да обяснява какви приятели са. Те забраниха инвитрото и ние го забраняваме... Реално действията им са били против гръцката църква така, както и против българската. Дори целта на ДС е била точно да изолира и вреди на чуждите църкви, за да не могат да подкрепят българската в оцеляването и срещу комунистическия режим.

  До коментар [#24] от "Solingen007":
  То това куче ако хората следяха злоупотребите му отдавна трябваше да е умряло, но не! Дори се показва по телевизията с огромното си лицемерие и заявява, че е работил само за БПЦ и за синода... естествено, че е работил за синода, но този на ДС.

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2990 Неутрално

  До коментар [#6] от "vordhosbn":

  Да, но алчен, лаком и много прост!

 34. 34 Профил на dirbg
  dirbg
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Знае се отдавна, че тоя играе с политиците и мутрите - мисля, че му пасва звание МутроПолит

 35. 35 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 541 Неутрално

  През 1977 г. и аз си купих "Зенит ЕМ", който още пазя. Струваше повече от заплатата ми, а в същото време някои верни другари получавали всичко безплатно както през комунизЪма.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 36. 36 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Отчето служел на родината бе. Донасял за имериалистическите капиталистически манастири.

  Защо ако не да?!
 37. 37 Профил на otis
  otis
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ПРЕДАТЕЛИ НА ХРИСТИЯНСТВОТО ГОВОРЯТ ЗА КАНОНИ НА ЦЪРКВАТА И СВЕТИ ДУХ.ТЕЗИ МЕТРОПОЛИТИ-АТЕИСТИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЦЪРКВАТА ЗАЩОТО СА И НАНЕСЛИ ТАКИВА ЩЕТИ КАКТО И САТАНАТА.ТЕЗИ ХИТРОСТИ ДА ГОВОРЯТ НА НЕВЕЖИТЕ И СУЕВЕРНИТЕ.МАРШ ОТ ЦЪРКВАТА САТАНИ-НАГЛИ.И ИСУС ХРИСТОС Е ГОНИЛ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА.ТАЗИ ИЗМЕТ Е СРАМ ЗА ЦЪРКВАТА.ТЕ ПОНАЧАЛО СА БИЛИ АТЕИСТИ.

 38. 38 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Боже срамота и това е Българската правславна църква.

 39. 39 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Той вече иска прошка от патриарха ! Сигорно оня му е простил и сега човека ще продължи с своя гОлем принос за Църквата и Държавата ,следвайки своя вожд и неговите заповеди --а дали те се различават от Десетте Божи заповеди аз не знам не съм ги чел няма и да ги чета щото нали знаете те са секретни.

 40. 40 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Малеее то пък и Физиономията му една такава !!!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  [quote#6:"vordhosbn"]Чудно ми е как такива хора успяват да постигнат нещо в живота си... [/quote]
  С нахалство и безскрупулност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  То да беше унищожено само неговото досие...с мед да ги мажеш тези от ДС. Сигурен съм, че най-отговорните и съответно най-гадните агенти на ДС изобщо не са имали досиета. След тях има група, които са имали досиета, ни те са били унищожени преди и около събитията през 1989-та.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на s_bozhilov
  s_bozhilov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#24] от "Solingen007":
  И аз се изненадах за този интерес.

  Но този Кирил заслужава специално внимание сред всичките КДС-ари в Синода!

  Защото е "Изповедник" на Варненската мафия и защото е най-уязвимият - заради двата си характерови недостатъка - суетата и глупостта...

  (Този Кирил заяви пред журналисти: "Не съдете, за да не
  бъдете съдени"... Остава да заяви, че ДС е създадена от Бог и е Богоугодна организация...)
  ======
  ДА! Страх ме е.

  Да си останем БЪЛГАРИ, каквото и да ни струва това!
 45. 45 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1590 Весело

  На църквата работата и от векове насам все това е била - да лъже хората и да ги използва, а в същото време да се обкичва със злато и почести. Как да бъдат различни и сегашните владики?

  Попове обикновено стават хора които търсят леко припечелване и лежачка. Такива хора и на ДС и на КГБ и на ЦРУ ще станат агенти. Затова и на младите попчета тарикати расата им са облечени направо върху дънките за да могат по-бързо да отскочат до съседния бар. Няма какво да се удивляваме сега.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Такива личности са главната причина за възникването на алтернатривния синод. Именно знанието за наличието им накара хората да потърсят истински свои представители пред бога и така да се откажат от синода на Максим... Спомнете си с каква жестокост бяха изгонени хората които сами си бяха построили църквите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Minddestruction
  Minddestruction
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "vordhosbn":
  Ами много просто -
  "Ако имаш чичо генерал в ДС ще станеш митрополит!"

 48. 48 Профил на russe
  russe
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тези попове ако бяха малко по-умни щяха да разберат, че Христос не е Бог, а един еврейски учител на най-високо ниво.

 49. 49 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Чета и не зная да се смея ли, да плача ли, и да им тегля една пететажна *%$#$%^&*()_)(*&^%$##$%^&*()_)(*&^%$#$%^&*()(*&^%$#.
  Не че някога съм вярвал на попове, чекисти и вся асталная сволоч, ама като чета подробностите ми се повдига.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 50. 50 Профил на robobop
  robobop
  Рейтинг: 214 Неутрално

  http://www.facebook.com/vundsotcurkvata

  Нека заедно да изгоним всички агенти на ДС от Църквата!!!

  http://www.facebook.com/vundsotcurkvata
 51. 51 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Аз си мисля,че сегашният шеф на ГЕРБ-Варна - Полк.Павел Димитров,който е и депутат би могъл да бъде полезен във възстановяването на затритата информация от досието на Кирил, тъй като е бил шеф на Държавна сигурност в морската ни столица.

 52. 52 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Големец е бил значи,щом са се опитали да го скрият

 53. 53 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 541 Любопитно

  След престоя си в Москва и кариерното му изстрелване нагоре след това, допускам, че може да не е бил само агент на ДС...

  Боян Р.
 54. 54 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 529 Весело

  По-скоро ненужен-оставените досиета са средство за изнудване. Винаги ми е било интересно за6то такива хора не се разкрият сами, а се оставят да бадат манипулирани о6те и о6те. Или о4акват може би, 4е пак 6те могат да извли4ат облаги както преди? Палното отваряне на досиетата 6те прекрати много спекулации, а този се е измакнал като ван6ен-все пак, има досиета на ван6но, които не могат да бадат отворени и правилно. Представете си взелите това ре6ение доколко са се раководили от ли4ни и от национални интереси. Страх да те хване. До досието на втория в структурите на Алкайда и досието на полуграмотния отец Кирил...

 55. 55 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Явно шестаците ги избират на кастинг. Трябва да имат тъпа селска мутра ала Гоце.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 56. 56 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#6] от "vordhosbn":

  Въпросът ти ми помогна да формулирам за себе си една от най-гадните страни на комунизма: той дава шанс именно на такива хора. Затова те са му верни, борят се за комунизъм и с пяна на уста отхвърлят нормализирането в една държава. В нормални условия на демокрация и прозрачност този простофиля може само да продава семки. В условията на комунизма той става владика и се вози в черна лимузина.
  Затова им е мъчно и са кисели при всяка стъпка, всяка дума в посока Европа, демокрация, модерност. Защото с инстинктите си на амеба той съзнава, че там няма хранителна среда за него. Затова колкото по-бързо бъдат изчистени, толкова по-малко ще са пречките пред нормализирането на България.

 57. 57 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#14] от "Да бе да":

  Като цяло има около 5 минуса на всеки критичен коментар към това същество. Толкова явно са му защитниците. Предполагам, че са от т. нар. леви интелектуалци.

 58. 58 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#56] от "Rael":

  Браво ! Много точен коментар!!!

 59. 59 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Проблемите в църквата идват не от митрополитите, а от това, че Дянков я мисли за фирма, а Борисов за пожарна."

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-01-25&article=397175

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 60. 60 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  „Всички вкупом съгрешихме и всички вкупом излишни станахме!”-каза безпартийният комунист Сендов преди години.

  Е комунистите наистина съгрешиха пред марксизма-ленинизма когато влязоха в църквите да се кръстят.
  Но изпълниха поставената задача да ликвидират Църквата, не физически, а духовно. И се справиха много добре!
  500г. робство не е успяло да прекърши вярата на хората в тази институция!
  Комунистите и ДС се оказаха много по ефективни. Дискредитираха Църквата като институция пред вярващите.

  Тъжна и жалка картинка са вече светия клир, митрополити, епископи и всякакви там от висшите етажи...

  Нито прошка, нито покаяние, вече няма смисъл.
  Църковно-народен събор, избор на нови лица необременени с подобно минало.
  Това е единствения начин БПЦ пак да заеме своята роля в обществото!

  П.С. А доносниците, ако толкова искат да служат на Господ, в манастир! Дааа...ама там няма светски облаги като скъпи коли, часовници, търговия с църковни земи, приеми...Хайде да не изброявам, че много са съблазъните митрополитски...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 61. 61 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 496 Неутрално

  ' Да имаш вуйчо владика'
  ' Да имаш чичо КДС-ар'

 62. 62 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Какво падение! И вместо да се покае и да си посипе главата с пепел - лъжи.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 63. 63 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Не че го защитавам ама от оцелелите доноси се разбира че е шпионирал гръцката църква, което е по-скоро похвално според мен.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 64. 64 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Поповете за брадите и в морето....

 65. 65 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 395 Неутрално

  При турците извоювахма църковна независимост,а комунистите ни оставиха без църква.И имаме лице да казваме,че сме били роби.Такива не сме били,но крепостно население със сигурност бяхме по време на червената диктатура!

 66. 66 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Дядо Кирил ще се наведе да мине бурята и пак ще си продължи достолепно да служи. Ние може да се възмущаваме по форумите, но църквата е тази, която трябва да се събуди и да си очисти оборите. Нещата са отчайващи, няма воля за промяна.

  Защо ако не да?!
 67. 67 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Гневно

  [quote#6:"vordhosbn"]Чудно ми е как такива хора успяват да постигнат нещо в живота си...[/quote]

  С чичо- генерал в Държавна сигурност.


  [quote#12:"apollo"]По делата им ще ги познаете. [/quote]

  По досиетата, друже, по досиетата... Не по делата.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 68. 68 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Както и очкавах - фабрикувани лъжеданни за принадлежност. Без негов подпис доколкото разбрах, но пълно с бели конци.
  За фиктивната военна служба може да се подпиша че е пълна лъжа.
  Той беше обикновен писар в поделението Земляне на Строителни войски, в отдел инжинерен. Ако беше вербован още тогава щеше да е писар поне на ЗКПЧ-то.
  Спасе добър опит, но нещо леко неубедителен за мен.
  Сега ми се струва иде избора на новия патриарх. Дали ще е Кирил или оня калугер в Пловдив -не знам, ама Кирил го познавам лично и знам че няма капацитета, желанието, възможността или способностите за доносник.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 69. 69 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Изчадия, а не Божии наместници - нека Господ ги съди ! .За мен са жалки и алчни ДС пионки, слухтяли и доносничели единствено за лични облаги .

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 70. 70 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Кириле...мястото ти е при черните души...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 71. 71 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Добре ,че не е на мода да се изповядваме ...

 72. 72 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  да , само погледнете нещастните сметчици, които са отчитали шпиончета като Ковачев, и разберете за каква гарва с вярата става дума...Защо обаче спестиха миналото на полковник Максим - комисията разполагаше с документи за този Юда

 73. 73 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 361 Неутрално
 74. 74 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Ако всичките 12 ДС митрополити се покаят и отидат в манастир, дали в цяла България ще се намерят толкова монаси да ги заместят?

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 75. 75 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Весело

  [quote#0:"СТАТИЯТА"]...издаат ниска писмена култура на автора си...[/quote]  [quote#68:"Десен"]Той беше обикновен писар в поделението Земляне на Строителни войски[/quote]

  Можем само да гадаем и там к'ви ги е писал...


  [quote#68:"Десен"]Ако беше вербован още тогава щеше да е писар поне на ЗКПЧ-то. [/quote]

  Писарът на ЗКПЧ-то просто е имал повече връзки от "обикновения писар"...

  [quote#68:"Десен"]Кирил го познавам лично и знам че няма капацитета, желанието, възможността или способностите за доносник. [/quote]

  Десен- те левите точно такива избираха за доносници- без "капацитет, възможности или способности"...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 76. 76 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Весело

  [quote#74:"bombov_ad"]Ако всичките 12 ДС митрополити се покаят[/quote]

  Само дотук е виц...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  До коментар [#6] от "vordhosbn":

  Как такива хора постигат нещо в живота? Забравихте ли поговорката:"Щом имаш вуйчо владика, лесно ставаш поп!"
  Трябва да се актуализира:"Щом имаш вуйчо генерал от ДС - лесно ставаш и владика, а защо не и патрика!"

 78. 78 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Весело

  До коментар [#56] от "Rael":Хайде де! Я си спомнете "Песен за паричката" - едно време се учеше в училище.
  "Родения за мотика,
  поставяш го за владика,
  направяш го и патрика!
  ... Все за тебе, о парице,
  о всесилная царице!"
  Така че и при капитализма, пардон, пазарната икономика, нищо не ти гарантира, някой "простофиля" с парици /свои или на чича си/ няма да стане владика!

 79. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Весело

  До коментар [#68] от "Десен":
  За да стане писар в ЗКПЧ трябваше да пише по грамотно ... или да има чичо армейски генерал, а не генерал от ДС!

 80. 80 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ковачев , Ковачев ...

  Трябва само да погледне човек лукавият му и в същото време уплашен поглед и ще разбере истината .
  И при тези чеда адови хората са ходили да се изповядват и да споделят най-съкровените си преживявания , надежди и мечти за една по-свободна България !
  И на другият ден - в товарния влак за Белене ...

 81. 81 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  И да плюете и да не плюете те това е! Всяка държава си има ДС и мераклий да й служат, да й вършат калната работа......
  Татовото разузнаване с нищо не е по лошо от днешното нали?
  Така че пошумете, пошумете па си намерете друга дъвка....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#46:"Храбър"]Именно знанието за наличието им накара хората да потърсят истински свои представители пред бога и така да се откажат от синода на Максим... [/quote] Бог обикновено се пише с главна буква....... а цялата тупурдия с алтернативния Синод я направиха сините недоучки около ФД, Соколето, Фори светулката, от злоба, завист, жадност но най-вече непознаване на Църквата, институция на 2000 години.....
  Разбира се като всичко в "синьо" ии това се оказа пшик....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Кирил е дребна работа, неграмотен племенник на десарския си чичо. Дайте досието на Максим.

 84. 84 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако обичате сменете атеистичната комунистическа власт със светската комунистическа власт. Няма такова понятие като атеистична власт.

 85. 85 Профил на bodyandsoul
  bodyandsoul
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#81] от "boby1945":

  Татовото "разузнаване" е по-лошо от днешното най-малко по една причина. А тя е следната: "Разузнаването" на комунистическия режим в България до 1989г. имаше за задача да осигурява тила на една репресивна, престъпна, ултралява и човеконенавистна система, която съсипва икономиката, отнема свободата, а в крайните варианти на разпасаността си убива. Благодарение И на татовото разузнаване комунистите останаха на власт в Бг в продължение на 45 години. Нали?

 86. 86 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 503 Любопитно

  Гледам снимката на д-р Киро и се чудя, двамата хубосници зад него дето се крият кога ли ще им прочетем цитати от досиенцата.

 87. 87 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#11] от "leko_uchuden":

  Не ми се мисли... Макар че те според мен и сега са си в ада...

  Не че ги жаля особено, не съм чак толкова милосърдна...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 88. 88 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  До коментар [#82] от "boby1945":Цялата тупурдия с алтернативния синод - Пимен - агент "Патриарх", Панкратия, Калиник - и двамата агенти на ДС. Освен това Пимен, панкратий и Калиник бяха най-явно обвързаните с режима митрополити преди 1989 година, а Панкратий и Пимен - и през 1990 - двамата бяха избрани във ВНС от избирателни райони, от които БКП-БСП бе снела своите кандидати. Изведнъж тримцата станаха върли демократи.
  Просто активно мероприятие на ДС - компрометираните с явно сътрудничество с режима митрополити срещу още неразкритите сътрудници на ДС!

 89. 89 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Това че е неграмотен ми идва в повече. Дневник, много сте смотани. Когато вашите репортери не познават правилата за писане в българиския език, означава ли това че са неграмотни???
  Не правете такива низки квалификации

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Весело

  До коментар [#89] от "bono_vox":Е, добре, не неграмотен, а малограмотен. Променя ли се нещо по същество от това?

  В статията гръцката полиция за чужденци е наречена "АлодаЛон", а тя е "АлодаПон". Дайте да отхвърлим статията заради тази грешка!

 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#85] от "bodyandsoul":Тези ги лозунги от общ характер, ги разправяй на старият ми каскет!!!
  При тато обикновено всичко се знаеше и управниците не хлопаха с уши по модела "А.уу..ууу, какво се случи..... " Дядо Владика от разузнаването...... "А.уу..ууу, какво се случи..... " всите посланници шпиони, макар че, що да не е, щом им бендисва и им иде от ръки.... някой требе да е и шпион нали? не може всите да сме Майка Тереза....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#88:"patsis"]Освен това Пимен, панкратий и Калиник бяха най-явно обвързаните с режима митрополити преди 1989 година,[/quote] може и да са били "обвързани", на кашата я забъркаха сините недоразумения, които решиха че всичко е за смяна .... ДА, ама НЕ се получи на практика.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 93. 93 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#90] от "patsis":

  Идеята ми е че статията стана малко гнусна. Не може да пише, не може да чете, абе измет.
  Айде да гледаме малко по-отвисоко на тези неща.
  Журналята не са цвете за мирисане, та да пляскат такива статии за който и да е. Независимо ДС или СДС.

 94. 94 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#90] от "patsis":

  Идеята ми е че статията стана малко гнусна. Не може да пише, не може да чете, абе измет.
  Айде да гледаме малко по-отвисоко на тези неща.
  Журналята не са цвете за мирисане, та да пляскат такива статии за който и да е. Независимо ДС или СДС.

 95. 95 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4339 Весело

  До коментар [#94] от "bono_vox":Както се казва: "Изпражненията, колкото повече ги бъркаш, толкова повече миришат", та нищо чудно, че работата става гнусна.
  На дядо Кирил това да му беше само кусура - бъркал пълен и кратък член! С мед да го мажеш!
  Но и нашите журналисти си ги бива.
  А коментиращите във форума - още повече.
  Припомнят ми думите на Св.Йоан Златоуст: "Някои хора са като пчелите - летят от цвете на цвете, събират хубави и ароматни неща и правят мед.
  Други са като мухите - летят и търсят къде има някоя смърдяща мръсотия за да я разнесат".

 96. 96 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 381 Гневно

  До коментар 24 от Solingen 007

  Не сте много точен в преценката си за автора.Ако редовно сте чели ДНЕВНИК и КАПИТАЛ ,особено по време на местните избори,нямаше как да не Ви направи впечатление написаното от него, за това кой стои зад Кирил Йорданов и кой отново издигна кандидатурата му ,въпреки нарушенията които е правил при възлагането на обществените поръчки .Явно не сте чели статията му и за алея първа .Пък колкото до митрополита ,той това и чака.Колкото по скоро спрат да се занимават с него,толкова по добре.Да излезе отново българската поговорка вярна,"всяко чудо за три дни".

 97. 97 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар 81 от boby 1945
  Явно никак не ти се харесват лошите коментари около "татовото ДС".Сигурно ти си знаеш най добре защо.Но уверявам те бъди сигурен, тази "дъвка" скоро няма да излезе от устата на хората.Колкото и да не ти се харесва.
  Пък защо толкова се впрягаш за тази власт дето се крепеше на ДС. Ако беше толкова привлекателна, щеше ли да падне като "гнила круша от дървото".Че не само у нас,ами в целия т.н.'соцлагер"

 98. 98 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 594 Весело

  Пак половинчата работа.
  Що не унищожили всичко?
  ))))
  :* *:

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 99. 99 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Авторе в Библията пише една от Божиите заповеди, а тя е:
  "Не лъжи!"
  "фиктивното отбиване на военната му служба" не е било никак фиктивно. Казвам го защото го знам със 100% сигурност.
  Ти би ли се срамувал от нещо написано по върпоса така както го е описал той, и после същото е ползвано за т.нар. н егово досие?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK