Агенцията по рибарство се мести от София в Бургас

Агенцията по рибарство се мести от София в Бургас

© Надежда Чипева, КапиталСедалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще бъде преместено от София в Бургас, съобщи БНТ. Това предвиждат приетите на второ четене от депутатите промени в Закона за рибарството и аквакултурите.


В заведенията за обществено хранене и в търговската мрежа се забранява доставянето, предлагането и продажбата на риба без копие от декларация за произход и документ за първа продажба, пише още в закона.


Министърът на земеделието ще определя със заповед квотираните видове риба, за които ще се издава специално разрешително за улов. Специално разрешително за улов на квотиран вид риба във водите на Черно море ще се издава за календарна година на кораб, който е включен в списък на одобрените риболовни кораби със заповед на изпълнителния директор на ИАРА и има валидно разрешително за
стопански риболов.


Предвижда се стопански риболов във водите на Черно море и река Дунав да се извършва от юридически лица и еднолични търговци след издаване на разрешително и придобиване на право за усвояване на ресурс от риба и други водни организми.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK