Отново сменят директора на ВиК - Варна

Отново сменят директора на ВиК - Варна

© Цветелина НиколаеваВ рамките на месец Общото събрание на ВИК - Варна трябва да освободи от поста му досегашния управител на дружеството Веселин Русев. Това научи "Дневник" от източници в министерството на регионалното развитие. В края на миналата седмица, от там е изпратено писмо, с което на Русев се разпорежда да свика Общото събрание на дружеството, в което държавата притежава 51% от капитала. Точка първа в предложения дневен ред е именно смяната на управителя на ВиК – Варна.


Веселин Русев беше избран на поста си на 13 ноември 2009г. - само няколко месеца, след като ГЕРБ спечели парламентарните избори. Преди това той беше управител на ВИК "Златни пясъци". Сега, като най-вероятен претендент за мястото му отново се споменава името на предшественика му Валентин Вълканов.


Според източници в централата на ГЕРБ – Варна предстоящата смяна на управителя на водоснабдителното дружество е явен знак, че новото регионално ръководство на партията в лицето на назначения на 29 юни регионален координатор Иван Портних започва укрепване на позициите си преди парламентарните избори през следващата година. Портних смени на ръководната позиция предшественика си депутата Павел Димитров, след личната намеса на зам. председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Официални мотиви за рокадата така и не бяха оповестени, но според активисти на ГЕРБ, една от основните причини за нея е било безпринципното и агресивно кадруване на Димитров във Варна.
В предстоящата смяна на Веселин Русев, в ГЕРБ – Варна обаче съзират и опит за персонален реванш от страна на бившия общински съветник и бивш член на съвета на директорите на ВиК Красимир Маринов. Той бе освободен от поста си в управителното тяло на дружеството също през ноември 2009г. Сега, според запознати със ситуацията Маринов, който е тъст на новоназначения координатор на ГЕРБ във Варна – Иван Портних, подготвя връщането си в компанията заедно с Валентин Вълканов.


Според все още непотвърдената информация за предстоящата смяна на управителя на ВиК – Варна, писмото от МРРБ за свикване на Общо събрание е било получено миналия четвъртък. Сега в 12 дневен срок управителят на компанията трябва да обяви свикването на събрание с обява в Държавен вестник и да го проведе не по-късно от месец след публикуването й.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK