Седем имота, предложени на търг от земеделското министерство, се оказаха в Натура 2000

Седем имота, предложени на търг от земеделското министерство, се оказаха в Натура 2000

© Цветелина БелутоваСедем имота от Държавен поземлен фонд, които бяха обявени за продажба на  търг   с поименни компенсаторни бонове като земеделски земи във Варненска област, се оказаха част от екологичната мрежа Натура 2000. Това потвърди инж. Милена Михайлова, главен директор в Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дирекция "Земеделие" – Варна.


Терените вече са извадени от списъка, предложен на търга с разпореждане на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, каза още Михайлова. По думите й седемте имота са със статут на пасища, който ще бъде запазен и занапред като те повече няма да бъдат предлагани за продажба. 


Пет от пасищата се намират в землището на с. Невша, община Ветрино. По един имот има в землищата на село Чайка, Провадийско и гр. Девня


До момента в Областна дирекция "Земеделие" – Варна са подадени 17 заявления за участие в търга. Крайният срок за заявяване на участие в тях е 24 септември.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK