Шумоизолираща стена ще се строи край летището в Сарафово

Летището в Сарафово

© Надежда Чипева, Капитал

Летището в СарафовоШумоизолираща стена ще се строи край летище Сарафово, съобщи община Бургас. За това са се договорили местната управа, ръководството на летището и Агенция "Пътна инфраструктура".


Шумозащитното съоръжение ще противодейства на транспортния шум от излитащите и приземяващи се самолети и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път край кв. Сарафово /I-9 Бургас - Варна/, уточняват от общината. Предстои оформяне на юридическите взаимоотношения между страните по проекта и подписване на официален договор. Тогава ще бъдат обявени подробности и срокове за строителство на съоръжението. Предвижда се то да обхване територията по протежение на път I-9. Тя ще намали нивото на шума с поне 10-15 децибела. Стената ще бъде съобразена с ландшафта и ще осигурява необходимата видимост на пътя. Срокът за експлоатация на съоръжението ще бъде най-малко 30 години.


Междувременно община Бургас успя да спести време, като предварително изготви технически проект, заплатен с нейни средства.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK