Правителството ще раздава пари от Варна

Правителството ще раздава пари от Варна

© Надежда Чипева, КапиталСлед изнесените заседания във Видин, Бургас и Ловеч правителството днес ще заседава във Варна. 


От оповестения късно снощи дневен ред на заседанието от 36 точки се вижда, че министрите ще раздават допълнително пари по няколко пера. Предвижда се да бъдат отпуснати средства за допълнителни мерки  за реагиране при очакван засилен миграционен натиск по границите, за разходи на съдебната власт, на Министерството на културата, на Комисията за защита на конкуренцията, ще има и допълнителни трансфери към общините.  Министрите ще се съгласят да бъдат наддоговорени проекти за финансиране по програмите за селските райони и за рибарство. 


След края на заседанието премиерът ще се срещне с кметове от областта. 
Изнесените правителствени заседания целят запознаване с проблемите на съответните региони и приемане на място на решения, които да помогнат за справянето с тях, според обясненията на премиера. Община Варна ще получи имот, който сега е собственост на Националната спортна база. 


Министър-председателят и министри са от вчера в града като Орешарски се запозна с плановете за изместване на пристанището, посети Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и се срещна с представители на местния бизнес. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK