Приливна вълна отнесла автомобил и заведение в морето в Приморско (видео)

Приливна вълна отнесла автомобил и заведение в морето в Приморско (видео)

© Мая СтефановаПътят от Бургас до Созопол, който беше залят от придошлата дъждовна вода, вече е проходим след действията по отводняване, съобщиха от МВР-Бургас като уточниха водачите да шофират с повишено внимание. 


Пътят Созопол – Приморско остава затворен, като се ползва обходния маршрут Бургас - с. Ново Паничарево - с. Ясна поляна - Приморско.


Приливната вълна от Дяволска река е отнесла заведение и автомобил в морето на Южен централен плаж в Приморско, съобщи агенция "Фокус". При инцидента няма жертви.
Успешно е преминала операцията по спасяването на 6 души, които по-рано бедстваха в Приморско, каза кметът на Приморско Димитър Германов. Шестимата бедстващи бяха заклещени в района на така наречения завой "Ставински" и екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" ги извозваше с лодки. Все още заседава Кризисният щаб в сградата на общината. Затворен остава пътят Бургас - Созопол. Остава бедственото положение в Приморско.


Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева разпореди Агенция "Пътна инфраструктура" и ВиК - Бургас да  предприемат необходимите мерки за преодоляване на последиците от обилните валежи в района на Приморско и Созопол, съобщиха от пресцентъра й.


Залети са участъци между Атия и Черноморец, които вече са отводнени, като продължава почистването. Река Ропотамо е преляла, вследствие на което е залят участък от пътя преди входа на Приморско.  Непроходим между селата Росен и Веселие е път III- 99- 2. Заради засегнатите участъци е въведен обходен маршрут Ново Паничарево- Ясна поляна – Приморско.


По разпореждане на министър Терзиева от ВиК - Бургас са изпратили техника, която да помогне за разчистването на пътя към с. Веселие.


Екипите на Областно пътно управление – Бургас работят по разчистването на отводнителни канавки, затлачени водостоци и отводнителни шахти.  По предварителна информация има изнесени асфалтови участъци и нарушение настилки.


В обслужвания от ВиК - Бургас район няма сериозни проблеми, свързани с наводненията в Приморско. Залята е една помпена станция, поради което от ВиК дружеството препоръчват днес и утре водата в селата Росен (община Созопол) и Веселие (община Приморско) да не се използва за пиене.


Язовир "Ясна поляна" има свободен обем от 3 млн. кум. м. Язовир "Ново Паничарево" се изпуска контролирано с 10 куб. м./сек. Количеството е малко и не може да създаде опасност за населението, посочват от министерството.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK