Община Варна излезе на свободния пазар на електроенергия

Община Варна излезе на свободния пазар на електроенергия

© Красимир ЮскеселиевОбщина Варна излезе на свободния пазар на електроенергия. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на града Иван Портних. "След много спънки проведохме процедура и сключихме договор отново с Енерго-Про, но на много по-ниска цена, написа Портних. В резултат на това част от уличното осветление, с консумация около 2,85 млн. киловатчаса, ни струваше годишно около 550 000 лв., а сега ще ни струва двойно по-малко - приблизително 280 000 лв.".


Конкурсът за възлагане на обществената поръчка за избор на доставчик на ел.енергия за Община Варна бе обявен на 24 февруари т.г. Целта на поръчката беше да се извадят на свободния пазар на електроенергия част от мощностите на общинските обекти, за да за да бъдат редуцирани сметките за ток на общината, обясни тогава Иван Портних.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK