Борисов откри брегови център, който щял да прекрати контрабандата с горива

Снимката е от "Фейсбук" профила на премиера.

Снимката е от "Фейсбук" профила на премиера.Премиерът Бойко Борисов обяви, че откритият от него днес нов брегови център в Бургас ще прекрати възможостта да се извършва контрабанда с гориво от кораби.


Той посочи, че съоръжението е на стойност 20 млн. лв. и е много функционално.


"Другата събота откриваме във Варна и цялата Дунава с подобни съоръжения. По този начин физически няма как да се укрие повече кораб", обясни Борисов.
Той разказа, че основната схема за такава контрабанда е като корабите отиват в морето застават един до друг и си прехвърлят гориво.

Новият брегови център. Снимката е от "Фейсбук" профила на премиера.

Новият брегови център. Снимката е от "Фейсбук" профила на премиера.


"Сега, ако на практика някой си изключи навигацията, както имаше преди време, би трябвало корабът да е потънал", заяви още той. " Това означава, че чрез Гранична полиция, митницата и всичко, което имаме като системи, включително и военните – подаде ли се такъв сигнал или ако се доближат кораби един до друг на радара, веднага ще отидат патрулите, за да проверят", каза още премиерът.


"Надявам се в тази десетилетия вървяща схема в горивата да направим тази помощ към митниците и Гранична полиция. Тук имаме директна комуникация и връзка с основния център БОП-а за борба с контрабандата и корупцията. Така че сигнал от тук отива и се препроверява и от други звена", коментира още той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK