Петер Цанев ще покаже във Варна изложбата си "Преустановяване на обекта"

"Преустановяване на обекта"

© Contemporary Space

"Преустановяване на обекта"С изложбата "Преустановяване на обекта" на проф. Петер Цанев на 1 октомври в галерията Пространството за съвременно изкуство "Contemporary Space" във Варна ще открие новия си сезон.


"Прoектът изследва възможностите, които биха поставили под съмнение единството и абсолютнтата визуалност на обекта, обяснява Цанев. Това е обект, достигнал до състояние, при което не може да бъде продължен нито като образ, нито като предмет".


Проф.  Петър Цанев

© Contemporary Space

Проф. Петър Цанев


Изложбата му – "Преустановяване на обекта", първа от три години насам, бе представена за първи път през февруари т.г. в изложбената прастранство на "Гьоте-инстетут" в София. Тогава експозицията беше част от проекта "Ситуация София".
Цанев е доктор по история и психология на изкуството и преподавател в Националната художествена академия в София, а в предстоящата си изложба той ще представи концептуална скулптура.


"Преустановяване на обекта"

© Contemporary Space

"Преустановяване на обекта"


"Изкуството днес е изцяло обърнато към поведенческото пространство на зрителя, казва той по повод предстоящата си изложба във Варна. Ето защо всеки въпрос, отнесен към това, което може да преустанови или замени една представа с друга, е въпрос който премества нашето внимание от вътрешната граматика на изкуството и от неговия външен контекст към самите модели на съзнание, които функционират в изкуството".


Изложбата на Петер Цанев в Пространството за съвременно изкуство "Contemporary Space" във Варна ще остане открита 31 октомври т.г. То се намира на ул. "Марко Балабанов" 23.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK