Съдът потвърди доживотната присъда за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

Съдът потвърди доживотната присъда за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

© Асен Тонев, ДнвеникАпелативният съд в Бургас е потвърдил доживотната присъда на Атанаска Георгиева за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, съобщи пресцентърът на прокуратурата.


В началото на март 2015 г. Окръжният съд призна за виновна Георгиева и я осъди на доживотен затвор при специален режим на излежаване на присъдата, тъй като убийството е извършено по особено жесток начин.


Присъдата на Окръжния съд е изменена, след като са отсъдени с 50 хил. лв. по-високи обезщетения, които подсъдимата дължи на родителите на детето.
От съобщението става известно, че 8-годишното момиче се е прибирало от училище, когато пред входа на блока си е срещнало Атанаска Георгиева. Тя поканила детето в дома си, тъй като то искало да й попее. Подсъдимата почерпила детето и двете разговаряли. Александра видяла снимка с децата на Георгиева и ги е обидила. Тогава внезапно Георгиева е взела решение да убие детето и го удушила с найлонова торбичка. 


Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK