След "силен вятър" строеж в Морската градина на Варна е "пораснал" близо три пъти (допълнена)

След "силен вятър" строеж в Морската градина на Варна е "пораснал" близо три пъти (допълнена)


Въпреки строителната забрана, издадена още на 13 май 2013 г., нов строеж в северната част на варненската Морска градина предизвика пореден скандал. Повод за него стана сигнал на сдружението "Варна диша", разпространен в началото на седмицата.


Проверка на "Дневник" показва, че по всяка вероятност за заобикалянето на строителната забрана в парка този път е послужила заповед за "укрепване", издадена през октомври м.г. от тогавашния временно изпълняващ длъжността кмет на Варна Пейчо Пейчев.


Укрепването на сградата е разпоредено на базата на констативен протокол, изготвен от комисия, установила, че тя е "опасна за здравето и живота на преминаващите хора" и е застрашена от самосрутване. На базата на този протокол комисията, назначена пак със заповед на кмета на Варна, е препоръчала да се извършат дейности за незабавно укрепване на постройката чрез "поправяне, възстановяване и заздравяване чрез преизграждане на компрометирани елементи". (Копие от заповедта - в прикачения файл)

Става дума за бивш общински имот, придобит от акционерното дружество "Зърнени храни – гр. Силистра" с договор за публично – частно партньорство от 2012г. Той е подписан между компанията и администрацията на тогавашния кмет на Варна Кирил Йорданов. Имотът е придобит срещу инвестиция от около 1.4 млн. лв.


На тази стойност "Зърнени храни – гр. Силистра" е изградила спортен комплекс и басейн към една от общинските детски градини.


Тази сутрин, в предаването "Здравей България" на "Нова телевизия", главният архитект на Варна Виктор Бузев обясни, че строителните работи, които и в момента се извършват в "Морската градина", са само


"възстановяване на сграда в първоначалния й вид"


Както проверката на място, така и всички съществуващи документи по случая обаче показват, че става дума строеж на нова сграда, която няма нищо общо с малката порутена вила, съществувалата на същото място при придобиването на имота.


Сградата в първоначалния си вид

© Google Streеt wiew

Сградата в първоначалния си вид


Така и тази история за нарушаване на строителна забрана във Варна е само поредно доказателство за безсилието или нежеланието на местната администрация да се справи с проблема. Нещо повече – случаят илюстрира нагледно "технологията", по която в продължение на години Община Варна на практика е съдействала за застрояването на приморския парк.


Според договора за продажба, сключен между администрацията на Кирил Йорданов и "Зърнени храни – гр. Силистра" въпросният имот е включвал и вилна сграда, построена в периода 1920-1930г. За нея през 2012г. е издадено разрешение за ремонт. При извършването му обаче "силен вятър" предизвикал "авария", при която старата сграда била разрушена.


По тази причина през 2013г. тогавашният главен архитект на община Варна Петър Йорданов издава ново разрешение за строеж. С него са одобрени "нови инвестиционни проекти", които подменят "авариралата" стара вила със съвършено нова, двуетажна сграда. Тя е с почти два пъти по-голяма от първоначалната, с променена фасада, един допълнителен етаж и напълно нова конструкция.


След "силен вятър" строеж в Морската градина на Варна е "пораснал" близо три пъти (допълнена)


Всичко това е надлежно описано в решение на Варненския административен съд, с което второто строително разрешение е отменено. Въпреки това, още с първата прогноза за затопляне на времето след януарските студове, строителството отново започна, а местната администрация изчака за това да й съобщи сдружението "Варна диша".


Ето


как се е случила подмяната.


При одържавяването на имота през далечната 1968г., според съставения нотариален акт, в него е имало "полумасивна едноетажна сграда, състояща се от 6 стаи и два коридора, на един етаж с площ 123 кв.м.


През януари 2011г. по предложение на Кирил Йорданов, Общинския съвет във Варна продава "самосрутващата се и изключително опасна за обитаване сграда", която вече е със застроена площ от 145 кв.м. Според същото решение тя се нуждае от "реконструкция, с възможност за пристрояване и надстрояване".


Неизвестно как обаче след покупката, "Зърнени храни – гр.Силистра" изведнъж се оказва собственик на сграда със застроена площ от... 344 кв.м.". Това е и квадратурата, отразена в документите след т.нар. "заснемане" на вилата, извършено през 2012г.


В крайна сметка, за "ремонтирането" на вилата, през 2012г. тогавашният главен архитект на Варна Петър Йорданов издава разрешение за строеж. Но, нещеш ли,


става авария!


Точно в 7.30ч. на 2 март 2012г. "от силните пориви на вятъра" са съборени част от тухлените зидове на съществуващата вила. По останалите несъборени стени са се появили недопустими пукнатини, "които крият опасност за бъдеща експлоатация". По тази причина тя е частично разчистена, доразрушени са част от тухлените и каменните стени.


При проверка, извършена от служители на РДНСК -Варна е съставен протокол, според който "е невъзможно да се установи каква част от съществувалата сграда е премахната целенасочено и каква част е разрушена от външни въздействия".


Но освен неяснотите, в случая има и


необясними разминавания в датите


Протоколът за щетите, причинени от аварията, носи дата 8 март 2012г. Това означава, че ремонтът, осуетен от "поривите на вятъра", е започнал поне осем месеца преди издаване на строителното разрешение от 22 октомври 2012г.


Вероятно, за да бъде замазано разминаването, по-късно е бил направен опит за подправяне на датата, на която е станала аварията. В един от тях, представен пред Варненския Административен съд тя е пак 2 март, но годината е вече ...2013.


Заради аварийната ситуация в края на март с.г. от "Зърнени храни – гр. Силистра", молят главния архитект на Варна (все още Петър Йорданов) за изменения в инвестиционните проекти на обекта. С тях вече се иска да бъдат разрешени "реконструкция и основен ремонт", както и "промяна на строителната конструкция и вида на конструктивните елементи".


Йорданов откликва веднага и издава нова заповед, в която наименованието на проекта вече е съобразено с желанието на инвеститора.


Според новите проекти, първоначалната едноетажна вила с площ 145 кв.м. се превръща в сграда на 236 кв.м. и вече се състои от два жилищни етажа, сутерен и нов скатен покрив.


От тук нататък започва


съдебната сага


На 13 май 2013г. е, след масови протести във Варна, със заповед на Димитър Николов, временно изпълняващ длъжността кмет на града, е наложена пълна строителна забрана за територията на цялата Морска градина. Тъй като не е обжалвана, тя е влязла в сила и по отношение на имота, собственост на "Зърнени храни – гр. Силистра".


Месец след това РДНСК – Варна отменя заповедта "за допълване" на инвестиционния проект на дружеството, тъй като я определя като незаконосъобразна.


Въпреки това на 26 юни 2013г. на компанията е издадено ново строително разрешение. С него на практика се дава зелена светлина не за първоначално поискания ремонт, а за изграждането на напълно новия строеж. РДНСК – Варна подава жалба срещу разрешението, а Административният съд в града я определя като основателна.


Тази вечер в новините на "Нова телевизия" Кметът на Варна Иван Портних заяви, че ще предаде на прокуратурата цялата документация, касаеща строежа, който в момента дружеството "Зърнени храни – гр. Силистра" извършва в Морската градина.


"Забраната за строителство в парка не се харесва на страшно много хора и знаете какъв натиск ми е бил упражняван, каза Портних. Виждате, че ни е нов обект там никога няма да допуснем".


Статията е допълнена в 20.35ч. със Заповедта за укрепване на сградата, и мнението на Иван Портних.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 560 Неутрално
 2. 2 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  Избраха си Потник,както ние си избрахме Мръндъкова.
  Видим резултат.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 3. 3 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Хахаха,

  Нека коментира кметът на Варна.

  И той, както и софийската госпожа, са заложници на строителната мафия.

 4. 4 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Интересното е, че когато преди години забраниха строителството в Морската градина, точно там се развихри интензивна строителна дейност.

 5. 5 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Много духа в тая Варна, баси.
  Ще обикалям отдалече..

 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Това е нищо в сравнение с това което планират за кв. Чайка - ще има тотално бетониране.

 7. 7 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  Варненци си избраха втори К.Йоданов. Още веднъж от същото...

 8. 8 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2801 Любопитно

  До коментар [#7] от "hodounski":

  Варненци не избират нищо. "Зърнени храни" - Силистра е част от холдинг "Химимпорт", собственост на ТИМ. Сметките на Община Варна са в Централна кооперативна банка, също собственост на "Химимпорт".

  С комунист диалог не може и не бива да се води, той ти се качва на главата и после иска да ти я махне.
 9. 9 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Знаех си аз, че силният вятър е обяснението. Интересно какво ще обяснят с поройния дъжд от миналото лято.

 10. 10 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 261 Неутрално
 11. 11 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#8] от "mitko11":

  "Зърнени храни - Силистра" не са от холдинга на Химимпорт. Проверявай си фактите преди да пишеш глупости.

 12. 12 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#8] от "mitko11":

  Всъщност Зърнени храни СИЛИСТРА няма нищо общо с другите Зърнени храни.

 13. 13 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 646 Любопитно

  Варненския "Кой ?" пак набра смелост !
  Дали не е време за гражданско припомняне за спазване на законите и морала ?

 14. 14 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4157 Неутрално

  Тимаджийски далавери.

 15. 15 Профил на zztop11
  zztop11
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#14] от "bat_plamen":

  това пък как го реши, ако визираш фирмата погледни, че хората над теб са си го обяснили, че нямат нищо общо.

 16. 16 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  На всеки е ясно, че това е престъпление. Общината е задължена да го изконтролира, да се сезира и да защити интереса на обществото. Тя отказва. Общината е корумпирана. Налага се будни граждани да мерят и струват.

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1050 Весело

  Портних нали си е още от ГЕРБ?
  За какво Боко много държеше ГЕРБ да държи Варна?

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1050 Весело

  До коментар [#16] от "Дундурук":

  Сутринта, някакъв гл. архитект на Варна, каза че всичко си е както трябва да бъде

 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4157 Весело

  До коментар [#15] от "zztop11":

  А ти вярваш,че нямат нищо общо..............?Публична тайна е ,че във Варна ТИМ "командва парада" от доста години!

 20. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#7:"hodounski"]Варненци си избраха втори К.Йоданов. Още веднъж от същото...[/quote]

  Малей ... КЙ1 управлява май 15 години.

 21. 21 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Спокойно! Конкретната сага няма нищо общо с ТИМ. Те отдавна си напазариха не 123кв.м., а 118 ДЕКАРА в същата Морска градина.

 22. 22 Профил на Максим Александров
  Максим Александров
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Колеги, за целите на коректността, хайде да не смесваме нещата - за ТИМ може да сте чували нереални нещата от бабите пред блока, но в случая хем фирмата не е част от тях, хем вината си е 100% на общината. Аз да можех да прасна една къщичка в Морската, и аз бих:)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  https://bgrevizia.files.wordpress.com/2015/10/oktopod1.png
 23. 23 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Главният архитект обясняваше сутринта, че документите били за площ много по-голяма от някакви си 100-150 кв. м

 24. 24 Профил на Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма
  Рейтинг: 1420 Весело

  [quote#6:"foxa5"]Това е нищо в сравнение с това което планират за кв. Чайка - ще има тотално бетониране. [/quote]
  Повече от сегашното може ли?

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 25. 25 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#8] от "mitko11"
  След коментара ти ми стана най-тъжно само от това, че сметките на община Варна не са били в КТБ.

  Няма лоша реклама!
 26. 26 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 924 Неутрално

  виновна е корумпираната община,знаем че нашите 'бизнесмене' морал нямат,а и като насреща имат лакома администрация резултата е един и същ в цялата страна,погазване на обществения интерес за сметка на частния....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 27. 27 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#22:"Максим Александров"]Аз да можех да прасна една къщичка в Морската, и аз бих[/quote]

  Турбоселяния е това. Целият град да те гледа като танцуваща мечка. Само комплексиран бантустанец може да мечтае за къща в градски парк.

 28. 28 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#24:"zuk_trombon"]Повече от сегашното може ли? [/quote]

  Много повече. 28 нови големи сгради май беше бройката в новия план.

 29. 29 Профил на bbrusev
  bbrusev
  Рейтинг: 245 Неутрално

  В гугъл стрийт вю се вижда каква сграда е имало през 2012, и тя никак не е 350 м2. Схемата е ясна и очевидна. Всички по схемата са за затвора.

 30. 30 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#29] от "bbrusev":

  А с Google Earth може да се види какво е имало и как е изглеждало години назад

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 31. 31 Профил на portuguesa
  portuguesa
  Рейтинг: 226 Весело

  За Варна си е нормално...

 32. 32 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 913 Неутрално

  ...След "силен вятър" строеж в Морската градина на Варна е "пораснал" близо три пъти...

  След пороен дъжд 3000 тона бяла захар бяха отмити в морето. (Бургас, по времето на "гущера" Павлов; не е доказано че е имало пороен дъжд; водата не е станала сладка).

  В тази държава нищо не се е променило от десетилетия, включително продажността на властите, съда и идиотизмът на вярващите.

 33. 33 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#19:"bat_plamen"] във Варна ТИМ "командва парада" от доста години!
  ------------
  Някакво лично отношение или коментираме от любов към спорта?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 34. 34 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Всички пътища водят към ТИМ. И синдика на КТБ е техен.

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Любопитно

  [quote#6:"foxa5"]Това е нищо в сравнение с това което планират за кв. Чайка - ще има тотално бетониране. [/quote]
  мярнах някъде че там Зелените са ЗА?

 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2319 Любопитно

  [quote#28:"Дундурук"]28 нови големи сгради май беше бройката в новия план[/quote]
  ТПО Варна а.к.а. Химимпорт?

 37. 37 Профил на Lyubomir Lambov
  Lyubomir Lambov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ето и линк със снимка на вилата която инвеститорите реконструират и която според архитект Бузев е 344кв. м.
  https://www.google.com/maps/@43.2140591,27.9452569,3a,75y,160.63h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sIgIYOfFcJi6sTTOPpbgIjg!2e0!7i13312!8i6656

 38. 38 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#34] от "moon744":

  Хахаха, по-голяма глупост не бях чел. Първо, той не е един и второ, така като гледам списъците са си баш на Пееф.. Отговори си на един въпрос кой бърка в здравето на Пеевски? Радан. И след поправката на списъците кой е най-потърпевш? Радан.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 39. 39 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ....за ТИМ.

 40. 40 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Който и да стане кмет на Варна. Решат ли хора на трибуквието да строй в морската градина си строй.

 41. 41 Профил на bbrusev
  bbrusev
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Ето я вилата и от другата странатака на око като я гледам даже и 124 м2 ми се виждат много)
  https://www.google.com/maps/@43.2137483,27.945783,3a,45.9y,267.13h,95.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9OCwokPoWXxAfX9bpVwtLg!2e0!7i13312!8i6656

 42. 42 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Като прочетох статия и разбрах, че единствения човек, на който трябва да се сърдите е Димитър Николов. Нито Портних, нито съда е виновен, а Димитър Николов. Когато пишеш една заповед трябва поне да прегледаш дали е законосъобразна. В случая явно не е била и съда я е отменил, което е абсолютно нормално...

 43. 44 Профил на Alis Simonyan
  Alis Simonyan
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Както разбирам според общината 02.03.2012 поради силен вятър е паднала стената на къщата. Нека проверим какво е било времето
  Прогнозата за 01.03.2012: http://www.moreto.net/novini.php?n=164655
  Прогнозата за 02.03.2012: http://www.moreto.net/novini.php?n=164778
  Забележете и през двата дни прогнозата е за слаб вятър, вълнение 2-3 бала
  Фактите говорят, може ли да си толкова тъп и да не помислиш че гуглето знае всичко и ще те ПРЕЦАКА!?

 44. 45 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Стабилна сграда - стабила държава!Гарантирано от ГЕРБ!

 45. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1394 Любопитно

  Има доста юристки във форума, ето малко храна за ръбкане.
  Съдът се произнесъл, архитектът отказал, а сградата набъбва...
  "Образувано е по частна жалба от „Зърнени храни –гр. Силистра“ АД , подадена чрез пълномощник М.М.В. срещу прекратяване на производството по обжалване на мълчалив отказ на гл. архитект на Община Варна ,обективиран в писмо на началника на РДНСК-Североизточен район изх. № ВН-55-00-358 от 16.07.2014 г. Релевира се допуснато нарушение на процесуалния закон , тъй като главния архитект не се е произнесъл в законоустановения срок . Неговият мълчалив отказ се приравнява на изричен такъв , а впоследствие издадения изричен отказ предполага приложение на правилото на чл.58, ал.3 от АПК т.е. при издаден изричен отказ след обжалван мълчалив отказ следва да се счита , че се оспорва и изричното волеизявление на адм. орган, постановено след законоустановения срок. На изложените основания се сезира съда с искане да отмени постановеното от н-ка на РДНСК-Североизточен район прекратяване на адм. производство и да се върне преписката за продължаване на дължимите действия от адм. орган. "
  http://www.admcourt-varna.com/site/files/Postanoveni-zakonni-aktove/2014/10-2014/0261eb14/68292414.htm

  nemo malus felix, minime corruptor.
 46. 47 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 556 Любопитно

  До коментар [#39] от "thepirineagle":

  Прочети пак статията, ако имаш желание. Има допълнение + че ако имаше общо с ТИМ, Спас Спасов щеше да е първият, който щеше да изпляска тук

  Няма лоша реклама!
 47. 48 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#42:"Милен Минчев"]Нито Портних, нито съда е виновен, [/quote]

  Пълни глупостиы Това, че някой от предишното ръководство на града е направил далавара, не означава, че фактът е свършен. Настоящата Община може и е задължена да защити интересите на обществото ( дори и по съдебен път или чрез сезиране на прокуратура за престъпление), а не да съдейства на мафията. Настоящата Община Варна твърди, че всичко е законно, АМА НЕ Е. МАФИЯ!

 48. 49 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "..Кметът на Варна Иван Портних заяви, че ще предаде на прокуратурата цялата документация, касаеща строежа,.."

  Е как по-рано не се сетихте да възложите на прокуратурата да узакони строежа?! Лошо, Портних, много лошо...ше се глобяваме май...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 49. 50 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  И всичките тия усилия, за да се вдигне една грозна, модерна сграда, дето няма да окряка и десет години. Това е най-противната черта на мутренската класа: никакъв, ама никакъв вкус.

 50. 51 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 392 Весело

  Зърнени храни ТИМ, ми да ви е сладко!!!

  chavo64
 51. 52 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Откажете се от всичко честно и нормално под "управлението" на най-долнопробните мафиоти - ГРОБарите.

 52. 53 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Като управлява бандит с кетап, к'во се чудите. Кой ги е избирал

 53. 54 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Е бай Тошо, защо си отиде? При теб всичко щеше да се построи, надстрои и загради- без гък. Каква е тази демокрация да ни трови нервите. Няма ли археолози в тази държава да разровят целия парк и да открият древен космодрум или черна дупка? Защо трябва да ангажираме ЦАЦАРОВ? Не разбирате ли, че той е заитересован да защити цаците като разрасващ се морски вид. Защо напразно да се АБИМЕ?

 54. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 897 Весело

  И сега за една вила толкова шум и вероятно, шум за дълго!!! е ще има да гледат варненци и гости арматури още едно поне 10-на години.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 56 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#51] от "chavo64":

  Зърнени храни - Силистра, които са собственици на тази сграда не са към холдинга на ТИМ от доста години.

 56. 57 Профил на Nikolay Marinov
  Nikolay Marinov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  В никакъв случай няма да гледаме грозни арматури! Поради незаконността на операцията, очакваме да гледаме главните действащи лица, включително инвеститора, с ефективни присъди, а обектът следва да бъде премахнат, за да могат Варненци да се любуват на Морската си градина. Ако има начин по законен ред да се възстанови именно симпатичната стара вила на това място - това би било красиво. Поляна, или паметник на културата. Красиво и законно. Може би няма да се хареса на клетите милиционери във форума обаче.

 57. 58 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Скоро на изборите ще духнат други ветрове...

  В България върви смазваща русификация! Чайка - вожд и учител на Цацаров.
 58. 59 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 392 Весело

  До коментар [#56] от "Щастливец 15":

  Вярваш ли си, че ТИМ някога нещо е изпуснал, или просто така си пишеш?!

  chavo64
 59. 60 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#59] от "chavo64":

  Не знам, кой в какво вярва, но ти определено не можеш или не искаш да четеш. Десет човека ти обясниха, че нямат нищо общо, но ти продължаваш да си пишеш това, което си си навил на пръста. Чукча писател ...

 60. 61 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#60] от "danielv":

  Познавам ТИМаджии от личен опит. Пък ти си твърди каквото искаш.

  chavo64
 61. 62 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#61] от "chavo64":

  Вижда се, че личното ти отношение замъглява погледа ти за фактите.

  bezsmyrten
 62. 63 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#62] от "felipeeee":

  Вижда се, че и ТИМаджиите си осигуряват защитници по форумите.

  chavo64
 63. 64 Профил на Карамазова
  Карамазова
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Този строеж или ремонт (каквото там се води) трябва да се провери по документи и от хора, които разбират. Всичко останало са празни приказки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK