Вятърът, съборил вилата в Морската градина на Варна, се оказа "умерен"

Така е изглеждала вилата в Морската градина на Варна преди фаталните "порви" на умерения вятър от 2 март 2012г.

© Google Streat View

Така е изглеждала вилата в Морската градина на Варна преди фаталните "порви" на умерения вятър от 2 март 2012г.Вилата в Морската градина на Варна, която дружеството "Зърнени храни – гр. Силистра" "реконструира" в нарушение на забраната за строителство в парка, е била съборена от "умерен вятър". Това показва прогнозата за времето на Националния институт по хидрология и метеорология от 2 март 2012г.


На тази дата, според констативния протокол, точно в 7.30ч. сутринта от "силните пориви на вятъра" са съборени тухлените зидове на съществуваща вила в Морската градина. Тя е станала собственост на силистренското дружество по силата на договор за публично – частно партньорство с община Варна.


"По останалите несъборени стени са се появили недопустими пукнатини, които крият опасност за бъдеща експлоатация", е записало в констатациите си длъжностнто лице, отбелязано в документацията като "инж. Ж.Златев-авторски надзор".
Заради солидните разрушения, причинени от вятъра, "останките" от вилата са частично разчистени, доразрушени са част от тухлените и каменните стени. А след това на същото място започва изграждането на съвършено нова и три пъти по-голяма сграда.


Проверка в архива на прогнозите за времето, публикувани от "Националния институт по метеорология и хидрология" при БАН обаче показва, че в деня, в който вилата е била разрушена от "силните пориви на вятъра" по Черноморието е духал "слаб запад-северозападен вятър".


Приблизително същата е и прогнозата за 1 март – ден преди "аварията", която според документите, представени от "Зърнени храни – гр. Силистра", е наложила вилата да бъде не просто ремонтирана, а построена наново. В този ден също е духал "до умерен северен вятър", а вълнението на морето е било 2-3 бала.


Строежът след "поривите" на вятъра

© Варна диша

Строежът след "поривите" на вятъра


След фаталните напори на вятъра от 2 март 2012г. проверка, извършена от служители на РДНСК -Варна е установила, че е "невъзможно да се установи каква част от съществувалата сграда е премахната целенасочено и каква част е разрушена от външни въздействия".


Но освен неяснотите прогнозата за времето в случая има и необясними разминавания в датите. Протоколът за щетите, причинени от аварията, носи дата 8 март 2012г. Това означава, че ремонтът, осуетен от "поривите на вятъра", е започнал поне осем месеца преди издаване на строителното разрешение от тогавашния главен архитект на Варна Петър Йорданов. Датата, която то носи е 22 октомври 2012г.


Вероятно, за да бъде замазано разминаването, по-късно е бил направен опит за подправяне на датата, на която е станала "аварията". В един от тях, представен пред Варненския Административен съд, тя е пак 2 март, но годината е вече ...2013. Но и в този ден, според прогнозата за времето, е малко вероятно вятърът да е събарял зидове във Варна. "Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад", гласи прогнозата на "Националния институт по метеорология и хидрология" при БАН.


Заради "аварийната" ситуация в края на март с.г. от "Зърнени храни – гр. Силистра", молят главния архитект на Варна (все още Петър Йорданов) за изменения в инвестиционните проекти на обекта. С тях вече се иска да бъдат разрешени "реконструкция и основен ремонт", както и "промяна на строителната конструкция и вида на конструктивните елементи".


Йорданов откликва веднага и издава нова заповед, в която наименованието на проекта вече е съобразено с желанието на инвеститора.


Според новите проекти, първоначалната едноетажна вила с площ 145 кв.м. се превръща в сграда на 236 кв.м. и вече се състои от два жилищни етажа, сутерен и нов скатен покрив.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Да не е съборена, от умерената сирийска опозиция!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 2. 2 Профил на uks41354649
  uks41354649
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Нали няма съмнене кой е собственик на дружеството "Зърнени храни" - Силистра...

 3. 3 Профил на LadyBug
  LadyBug
  Рейтинг: 393 Любопитно

  До коментар [#2] от "uks41354649":

  Специално за теб, призовавам г-н Спас Спасов да каже дали има съмнения той и кои са.

 4. 4 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Хайде стига вече с тези строежи !!! Варна диша 4-5 човека спонсорирани от зелените. Точно там - след Хоризонт има 70% частни имоти.
  Онзи с потника нищо не може да направи само приказва.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  то и парите на фирмата ако се проверят от къде са ,сигурно ще се окаже ,че са субсидии от ЕС за производство на храни ,а не за строеж на вили на морето ,ама нали няма кой да проверява ,всички държавни институции и общински такива във Варна са заети да правят далавера

 6. 6 Профил на today
  today
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Хайде сега да им съборят абсолютно всичко и да ги накарат да озеленят терена, както и да им праснат забрана за строеж за 500 години!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 7. 7 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 646 Неутрално

  [quote#6:"today"]Хайде сега да им съборят абсолютно всичко и да ги накарат да озеленят терена, както и да им праснат забрана за строеж за 500 години![/quote]
  Много жестоко оПРАСкване си им пожелал. Хората са пострадали от природно бедствие. Но не са изпаднали в отчаяние, не са изоставили полуразрушената и опасна постройка, а са инвестирали в нов строеж, подобрили са инфраструктурата на Морската столица, на България!

 8. 8 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Много лош климат има по нашето черноморие! Добре, че не е завалял и оня дъжд, който разтопи няколко хиляди тона захар на Мултигруп в Бургас преди години.

 9. 9 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Мутрите от ТИМ се врекоха "във вярност" в американското посолство, в резултат на което директно пуснаха Блуумбърг ТВ и други подходящи информационни потоци по собственият им телевизионен канал. Мислят си, че това ги спасява в ситуации като тази. Интересно, да видим, дали е така!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 10. 10 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Изпий си първо кафето и след това пиши, че така ги навърза нещата, че само ти си ги разбираш. Коментарът ти няма абсолютно нищо общо със статията и реалността!

 11. 11 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Собственик на фирмата и постройката е зърнар от Силистра с прякор Байгъна.Не че няма нищо общо с Марин Митев.

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 12. 12 Профил на LadyBug
  LadyBug
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#10] от "black_recluse":

  Да си приказва каквото иска, всеки има право на лош вкус и мнение. Аз още чакам авторът да ни просвети обективно.

 13. 13 Профил на LadyBug
  LadyBug
  Рейтинг: 393 Весело

  До коментар [#11] от "soul":

  Да му имам прякора на тоя )

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#2] от "uks41354649":

  И кой е той? Виждам само, че имат 22% ROE, което е двойно повече от това на най-печелившите банки в страната.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Метеорологичната статистика, дето записват какво е било времето, не е прогноза, прогноза е друго. Настроение: учено.

  А ако някой е чел прогнозата, щото г-н Спас Спасов цитираше на едно място верно в бъдеще време, това има точно толкова смисъл, колкото да чете пътните листове на камионите, които са извозвали тленните останки на вилата и да пробва да отгатне сама ли е паднала.

 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Кой разправяше, че ОЛП то нямало значение! Ето тези ползват овърдрафт на ОЛП+5.56. Т.е. сега при отрицателно ОЛП имат 12 милиона оборотни средства на 5%.
  Хубав бизнес! Не случайно са заделили парици за почивна станцийка!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#8] от "tralala2010":

  никога не е късно да завали дъжд

 18. 18 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#11] от "soul":

  Как пък реши, че са приятели? Или си ги нагаждаш, както искаш. Това, че е зърнар не го прави автоматично приятел на всички.

  Отностно статията, това не го ли четохме вчера? Или това е поредната новина като велоалеите- 10 статии колко са лоши, а когато се оправиха-мълчание?

 19. 19 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#18:"simko4"]Или това е поредната новина като велоалеите- 10 статии колко са лоши, а когато се оправиха-мълчание? [/quote]
  Кое точно оправиха, че не разбрах?

 20. 20 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#19] от "edmund0":

  http://varna.topnovini.bg/sites/default/files/styles/main/public/snimki/2015/12/15/v1.jpg?itok=JGpKftvJ

  Но както се вижда никой не ги използва по поредназначение. Все пак сигурно има 100 колоездача на кръст във Варна.

 21. 21 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#20] от "simko4":
  1. Алеята, която си посочил не отговаря на никакъв стандарт - по-тясна е, минава през средата на пешеходна зона, минава през подлез, започва и завършва в нищото.
  2. Това не е оправяно, даже е има подобни снимки в статиите на Дневник.

 22. 22 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#18] от "simko4":
  Кой и къде пише "приятел"???

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 23. 23 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#21] от "edmund0":

  Кое е тясно? Достатъчно широко си е да мине кола през нея, въпросът е, че няма кой да я използва.

 24. 24 Профил на vojvoda
  vojvoda
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Това е много странно публично- частно партньорство, по скоро си е чиста замянка.

  Построяваш нещо и ти даваме друго нещо което искаш.

 25. 25 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от ".NET":

  Хахаха, медал за нелеп коментар. Първо, в статията става въпрос за Зърнени храни - Силистра, което всички бъркаш със Зърнени храни - България . Собствениците им са различни хора. Нещо като Кока кола и Пепси кола. Все кола, ама конкуренция.

 26. 26 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Сега остава да видим решенията на съдиите с парички в КТБ...

 27. 27 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Не знам защо на прасетата все от силно духане им падат къщите ?

 28. 28 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#18] от "simko4":

  Ха, ама съобщете ми ако са ги оправили! Веднага ще напиша! Стълбовете ли махнаха от алеите или Лавките МУ? Да не са разширили еднопосочните? Или да са ги изправили? А през подлезите как минават, по нов, оправен начин ли? Гледах и тези - червените, ама и те не ми приличат на оправени. Супер джиниъз да направиш половината платно на улицата велоалея и да натъркаляш каменни топки по средата - десетина са вече отнесени. Абе, оправена работа!

 29. 29 Профил на LadyBug
  LadyBug
  Рейтинг: 393 Весело

  До коментар [#23] от "simko4":

  Не си прав, аз съм майка с количка и ги използвам. Велосипедистите като не ги харесват да се оправят. Ние, майките, чиито деца също са хора, харесваме новите алеи

 30. 30 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 419 Любопитно

  До коментар [#23] от "simko4":

  Има кой да я използва!!Не се тревожете!И точно тази алея е една от най нескопосаните!Важно е че се усвоиха едни пари... Снимката ще е много добра ако беше направена в час пик когато е невъзможно тази алея да се използва!!
  А относно статията!Къде са отговорните институции получаващи заплати!

 31. 31 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 938 Любопитно

  Със сигурност, случаен човек не може да строи в Морската градина. Може в строи само някой, който е НАД ЗАКОНА.

  На тези, които сме писали под статията, не биха ни разрешили

 32. 32 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 311 Весело

  [quote#25:"Щастливец 15"]Хахаха, медал за нелеп коментар. Първо, в статията става въпрос за Зърнени храни - Силистра, което всички бъркаш със Зърнени храни - България . Собствениците им са различни хора. Нещо като Кока кола и Пепси кола. Все кола, ама конкуренция.
  [/quote]
  Хахаха, медал за наивен коментар! Няма грешка, колега, няма грешка...Прокситата на мутрите не ги борим за собственици. Той и Цецо Василев си мислеше, че е собственик на това-онова, ама...се оказа, че не е

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 33. 33 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#32] от ".NET":

  Кви проксита, фирмата е Силистренска, собственикът и също. Нищо общо нямат освен името. Всеки може да провери. Но пък най-лесно се говори наизуст.

 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 938 Неутрално

  До коментар [#33] от "fifth":

  Това, че формално нямат общо, нищо не означава

 35. 35 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Може би е редно авторът на статията да обясни на аудиторията си чия е фирмата.

 36. 36 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#35] от "Щастливец 15":
  Може би, ако държи на името си и на качествената журналистика.
  Не искам да го съдя, нито да го коментирам, най-малкото защото след написаното в пост №28, считам че не е нужно. За пореден път.
  Колкото до казусът в статията - от една страна е недопустимо подобни схеми да се извършват преди всичко зад гърба на Варненските данъкоплатци и общественост. Описано по този начин, положението си е само за прокурор.
  Но щяхме да сме особено доволни, ако авторът беше потърсил и споделил с нас информация за истинските собственици на тази вила. Района за който става въпрос е специфична зона от морската градина, в който има много частни имоти, основно вили. Това е така защото съществуващата до днес местност Салтанат,в която е вилата и намиращата се от североизточната страна на булеварда местност Рупи, сега вече квартал "Чайка", са били далеч от града и обособени вилни зони, преди комунистическият преврат в България. Моето семейство също е имало имот в Рупи, който е бил национализиран и унищожен, поради изграждането на изцяло новият за тогава - шейсетте и седемдесетте години на миналият век - жилищен квартал с блокове. От южната страна на булеварда остава местността Салтанат, включена в Морската градина и намиращите се в нея постройки, които са били различни по размер - от малки вили, до големи къщи, като тази на Буров например. Всичко това е било национализирано и "замразено" от народната власт. В интерес на истината, през времето на комунизма, там беше абсолютно забранено да се строи и не се строеше. Единственото нарушение на това табу беше направено заради Делфинариума и инфраструктурата около него, през късният соц, може би и за ресторант Хоризонт. Казвам всичко това, защото ми е много любопитно, как така въпросната неветроустойчива вила е останала държавна/общинска собственост, че изобщо да се стига до последвалото "Тя е станала собственост на силистренското дружество по силата на договор за публично – частно партньорство с община Варна."???
  Къде са собствениците и наследниците им днес? Каква е ползата за Варненци ако все пак общината правомерно е притежавала имота - защо тогава не се е грижила за него като добър стопанин и го е докарала до предсрутищно състояние???
  И други интересни и злободневни въпроси по темата ни вълнуват винаги, когато става въпрос за обект в тази част от Морската градина. Иначе г-н Спасов добре е проучил прогнозите за времето и ги е сравнил с датите по документите за вилата. Но ние не сме се съмнявали в плиткостта на измамата, защото ако имаше такъв вятър във ветровитата Варна, който да събаря зидове на все пак цели, а не срутени къщи, то със сигурност щяло е да има из града и много други, много по-сериозни щети, щяло е било да е обявено бедствено положение, тъй като все пак става дума за период от нашето съвремие, не за нещо, което се е случило в началото на миналият век, когато всъщност е била построена злощастната вила със слабите стени, издържали поне един век непокътнати...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 37. 37 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Сещам се за историята на Завода за захар в Камено на Мултигруп от 90-те години на м. век. Държавата е имала неблагоразумието да си потърси неплатени мита. По време на съдебните дела "експерти" доказват, че след тридневни дъждове са се стопили над 12 хил. т. Но това е след години, а според метеоролозите въпросното лято е било сред най-сухите.
  Мислех си, че подобни истории не би могло да се повтарят вече, но управляващите на общинско/държавно ниво за пореден път надскачат и най-черните ни очаквания.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 38. 38 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дето се вика "аллаху акбар, че ни научиха що е то умерен Х"

 39. 39 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#27] от "Индиана":
  Не знам защо на прасетата все от силно духане им падат къщите ?
  ...........
  Не знам, собственика се казва Стефан Иванов. а компанията е втора в бранжа в страната и монополист почти в Североизточна България, демек в Добруджа и територията м/у Русе и Варна.
  Той твърди следното:
  "Чувствам се омерзен от медийния и обществен шум и прецакан, тъй като инвестирах 1 400 000 лв. в надстрояването на детска градина „Ален мак“ в „Чайка“ и изграждането на басейн и физкултурен салон, а срещу това получих тази стара вила."
  Явно е решил да си избие разходите, които и без това са силно надути и на хартия - теглил е една боя на детската градина и готово, оснвоен ремонт ))
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1397730
  От друга страна, човекът не е задължително нечитав:
  "Стефан Иванов, изпълнителен директор на „Зърнени храни“ АД е първия, който получи грамота за Благодеятел в гр. Силистра "
  http://www.portal-silistra.eu/index.php?op=news&id=2910
  А ето и по-подробна биография:
  "Стефан Иванов е шеф на "Зърнени храни" АД в Силистра, една от най-известните и проспериращи фирми в бранша. Той е кореняк добруджанец и живее в крайдунавския град. Завършил е ветеринарна медицина в Стара Загора. Има аспирантура по биохимия в Чехия и е доктор на биологическите науки. На 45 години е, роден е точно на 1 май - празника на труда. Затова сред приятели и близки е известен като изключителен работохолик. Женен е, баща на две деца. "Зърнени храни" АД е частно дружество от 1997 г. и има бази във Варна, Дулово, Алфатар, Тутракан, Попина с обща вместимост 200 хиляди тона."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 40. 40 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1297 Любопитно

  Второ, и това трябва да се отбележи, новината бе открита и от съфорумец, вчера, под статия касаеща същата тема, но именно без откритието за нелошото време на уречената дата и местопрестъпление:
  " Преглед на профил
  Alis Simonyan
  Рейтинг: 5 Неутрално
  21:48 11 фев, 2016 Отговор
  Както разбирам според общината 02.03.2012 поради силен вятър е паднала стената на къщата. Нека проверим какво е било времето
  Прогнозата за 01.03.2012: http://www.moreto.net/novini.php?n=164655
  Прогнозата за 02.03.2012: http://www.moreto.net/novini.php?n=164778
  Забележете и през двата дни прогнозата е за слаб вятър, вълнение 2-3 бала
  Фактите говорят, може ли да си толкова тъп и да не помислиш че гуглето знае всичко и ще те ПРЕЦАКА!? "
  http://www.dnevnik.bg/morski/2016/02/11/2703025_sled_silen_viatur_stroej_v_morskata_gradina_na_varna_e/?ref=id&_ga=1.72400731.935296357.1419965888#comment-46

  nemo malus felix, minime corruptor.
 41. 41 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#3] от "LadyBug":
  До коментар [#35] от "Щастливец 15":

  Е баш туй нема как да стане, автора е специалист по велоалеи, даже може да ни обясни какво разбира под "...нов, оправен начин..." когато става въпрос за преминаване на алея през подлез, нали?
  А че собственика на строежа се опитва да оноди рогатия във въздуха няма никакво съмнение, независимо кои са му приятели или началници. Важното е прокуратурата и съда докъде ще докарат казуса, щото както вече знаем, по ги вълнуват въпроси като "кой прати есемеса", "клиентите са ни скъпи" и "чий #ъз е нашето знаме".

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Работата пак опира до прокуратурата.Да видим,дали ще се сезира или трябва някой да и помогне.

 43. 43 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "Щастливец 15":
  И не е особено трудно.
  http://www.portal-silistra.eu/index.php?op=news&id=2910

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 44. 44 Профил на Nikolay Marinov
  Nikolay Marinov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До дежурната трол-марка тимаджии във форума. Оказва се, че Байгъна имал общо с банката на ТИМ ЦКБ. Организацията има монопол върху зърното в България. Ама Байгъна не го припознават като техен кадър. Ти да видиш.

 45. 45 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#44] от "Nikolay Marinov":

  То доста хора имат общо с банката им, ама това не ги прави тимаджии.

 46. 46 Профил на Nikolay Marinov
  Nikolay Marinov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#45] от "tamaya":

  Е той бил управител на клона

 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#20] от "simko4":

  ти си снимал широката част на алеята. По-нагоре ширината й е около 0,5м (50 см).
  А за строежа - спомням си Гуци как организира протести в квартал Чайка, защото едни обикновени хора искаха да си построят нещо на терена си (обикновени хора, нямащи нищо общо с ТИМ).
  А тук в Морската градина може, но вече са наши момчета (на кого друг, ако не на ТИМ).

 48. 48 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#47] от "historama":

  Гуци тогава се опита да яхне протеста в Чайка с идеята да изкара някой глас от там но изборите показаха колко му бяха криви сметките.
  Колкото до строежа, за мен това си е поредния самозабравил се ''зърнар'' решил да има вила с изглед към морето! Така или иначе строежа вече е даден на прокуратурата, нека изчакаме решението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK