Варна и Бургас обявиха общо три спрени обществени поръчки за 158 млн. лв. (допълнена)

Варна и Бургас обявиха общо три спрени обществени поръчки за 158 млн. лв. (допълнена)

© ДневникСлед вчерашното решение на правителството за преустановяване  на обществени поръчки Община Варна е спряла два от търговете с най-голяма стойност по които работи в момента. Това съобщиха за "Дневник" от Общинската администрация.


Става дума за обществената поръчки за реконструкция, модернизация и разширение на Пречиствателната станция за отпадни води в курорта "Златни пясъци", на стойност близо 25 млн. лв. и тази за строителство, основен ремонт и реконструкция на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна. Нейната стойност е 120 млн.лв.


Двете обществени поръчки нямат избрани изпълнители,  тръжната документация е минала без забележки от предварителния контрол на Агенцията за обществени поръчки и няма жалби по отношение на критериите, уточняват от общинската администрация във Варна.
"Търговете ще бъдат организирани отново, с цел елиминиране на насажданите в национален мащаб съмнения по отношение на провеждането на поръчки с голяма стойност", казаха още от пресцентъра на общинската администрация във Варна.-


Фирмите, предоставили оферти за избор на изпълнител на поръчката за пречиствателната станция в "Златни пясъци" са: "Солстрой ООД, "Партньори ПСОВ Златни пясъци" ДЗЗД ("Джи пи груп" ООД; "Водстрой 98" АД; "Инфраструктурно строителство" ЕАД и "Планекс" ООД), "Главболгарстрой" АД, "Хидрострой" АД, "КИ – Златни пясъци" ДЗЗД ("Каро трейдинг" ООД и "ВиК Златни пясъци" ООД), "Кристална вода" АД и ДЗЗД "ППХ Златни пясъци" ("Понстройинженелинг" АД; "Прострийм груп" ЕООД и "ХПК България" ЕООД).


Съмненията за участие на фирми "свързани с Валентин Златев и Делян Пеевски", по думите па премиера Бойко Борисов, в този случай вероятно идват от участието в търга на "Джи пи груп" ООД "Водстрой 98". Смята се, че зад първата стои Златев, а зад втората Пеевски.


Оферти за изпълнител на втората поръчка са подали "Девня трейд" ООД, "Автомагистрали Черно море" АД, "Пътно строителство" АД, ДЗЗД "Черно море 2016", ДЗЗД "Инфраструктура 2016", "Сдружение ПСТ Трафик", "Обединение Варна 2020", "Хидрострой" АД, " АБ Инвест НН" ЕООД, и "Тийм Инженеринг" ЕООД.


В Бургас спряната обществена поръчка е за проектиране и строителство на спортен комплекс със закрит басейн и игрище за футбол в жилищния комплекс "Славейков". Тя е на индикативна стойност 13 млн. лв. като през декември 2015 г. Общинският съвет в Бургас е взел решение за поемане на дълг от близо 12 млн. лв. за изпълнението на проекта.


Решението за спирането на поръчката е изготвено по предложение на Агенцията за обществени поръчки и е подписано от зам.-кмета на Бургас Чанка Коралска.


В мотивите за прекратяването е посочено, че при отварянето на ценовите оферти на допуснатите участници нито една от тях не се е вместил във финансовата рамка, определена с решение на Общински съвет Бургас за поетия дълг. В следствие на това е възникнала необходимостта от преразглеждане и промяна в обхвата на предмета на поръчката.


За победител в търга за възлагане на тази обществена поръчка е определено дружеството Обединение "Бургас спорт", в което влизат отново свързваната с Валентин Златев "Джи пи груп" и "АБ инвест НН", зад която се предполага, че стои Делян Пеевски.


Останалите участници в конкурса са били "Консорциум Планекс дизайн"("Планекс"ООД и "Декор дизайн" ООД), "Серги"ООД, ДЗЗД "Спортен комплекс Бургас" ("Главболгарстрой" АД, "Кристална вода"АД и "Прион пляс"АД), консорциумът "Щрабаг спортен комплекс – Бургас" ("Щрабаг"ЕАД и "Щрабаг" АГ.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 334 Неутрално

  А, не са ли ги спечелили хидрите...?

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4531 Неутрално
 3. 3 Профил на Anton Kartselyanski
  Anton Kartselyanski
  Рейтинг: 447 Любопитно

  Нещо им се развалиха бизнес отношенията на Пеевски и ББ. Само не ми е ясно как стана това, едва ли е заради натиск от страна на Брюксел.

 4. 4 Профил на Homosapiens
  Homosapiens
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "anton_mk":

  Нещо ви се развалиха опорните точки, че Борисов бил близък с Пеевски. Ходете в Драгалевци или на Позитано за нови опорки, че вече никой не ви вярва на лакърдийте.

 5. 5 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#2] от "hamilton F1":

  То трябва от Пееф коментар да се иска, така като гледам всички фирми са свързани с него. Но като му се иска пак ще каже, че тези неща не го интересуват и Бойко как се вижда в огледалото.

 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  Еврпшелското финансиране за 2016г е в съвсем ограничен размер
  и всичко се "разпада". Пари ще има от Европа чак 2020г в размерите от 2015г, когато приключваше периода.

 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  тръжната документация е минала без забележки от предварителния контрол на Агенцията за обществени поръчки


  Да се чете - тръжната документация е минала без забележки и контрол на Агенцията за обществени поръчки

 8. 8 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 549 Гневно

  До коментар [#4] от "Homosapiens":

  Ай сега... три мандата Бойко Разбойко раздава поръчки на КОЙ?, най-накрая развалил няколко за да замажи очите и на вас веднага ви спуснаха опорните точки да драскате по форумите, че ББ няма нищо общо с КОЙ...

 9. 9 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "bgmusquetaire":
  Какви са тея хидри?

  Pivoley
 10. 10 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Кога ще излезне нещо за монопола на ТИМ Еър на полетите до и от Варна и причините на липсата на вътрешна конкуренция? Как може да се лети до Грузия за 30 евро а до Варна цените винаги да са високи?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 11. 11 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#4] от "Homosapiens":
  Вие сте един от малцината в републиката, които не знаете, че Дебелянчо е обикновена кукла и нищо повече.

  Pivoley
 12. 12 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 549 Неутрално

  [quote#8:"Sinergy"]за да замажи очите[/quote]

  Да се чете "замаже", извинявам се за грешката

 13. 13 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#9] от "pivoley":
  Идрострой

 14. 14 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#11] от "pivoley":

  Зад Пееф са Боко и Доган. Той се грижи за техните бизнеси

 15. 15 Профил на Евроатлантик
  Евроатлантик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#10] от "Пешката":

  Мурзилке, пътувай си до Грузия тогава като ти е евтино. От Варна няма други превозвачи, защото е малък пътникопотока и нискотарифните компании не могат да се справят, защото пътуват полупразни. Да не говорим, че и националния превозвач сигурно пътува на загуба, но е задължен, защото е национален.

  А и в случая става за прекратените обществените поръчки на мамин Делянчо, което радва.

 16. 16 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 652 Гневно

  Община Бургас също мина на аварийни.

  "Община Бургас прекрати обществената поръчка за проектиране и изграждане на „Спортен комплекс със закрит басейн“ в к-с "Славейков", тъй като нито един от участниците не се вмества в гласуваната в края на миналата година от Общински съвет Бургас финансова рамка за поемане на дълг в размер на 11 699 859 лв. с ДДС", обявиха преди минути от пресцентъра на местната администрация.

  Ежедневно им се казва, че крадат безогледно. Явно най-накрая на донорите им писна и Те панически пускат кепенците.
  За да се докаже, че има някаква справедливост трябва да се мине през съд и да им се търси наказателна отговорност за безстопанственост и "даване" с широки пръсти.

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2190 Весело

  [quote#3:"anton_mk"]Нещо им се развалиха бизнес отношенията на Пеевски и ББ.[/quote]
  мда, кат на Доган барбекюто се развалиха

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6267 Любопитно

  И що ги спират? За да ги поемат турски фирми ли ?

  karabastun1@abv.bg
 19. 19 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Като гледам фирмите, май Янко Станев е засегнатия в случая.

 20. 20 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  аз имам сериозни СЪМНЕНИЯ за процедурата за алеа 1а която Бойко направи в първия си мандат.
  тогава и плевнелиев който беше министър изрази съмнения, но после замълча и стана президент.....
  кво праим сега??? или там не бива да пипаме, да не стане лошо

 21. 21 Профил на shepprd
  shepprd
  Рейтинг: 225 Весело

  И сто конкурса да направиш, нашенеца пак няма да е доволен и все ще търси под вола теле. Типично по български, иска да е на всяка манджа мерудия.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4531 Неутрално

  До коментар [#16] от "azmatahari":

  Май малко, по-малко взе да се разчупва "леда"!?

  ...
 23. 23 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#15:"sevelin"]От Варна няма други превозвачи, защото е малък пътникопотока[/quote]

  Пълни глупости! Билетите за ежедневните полети свършват седмица или дори две по-рано. Много народ се принуждава да отива с кола или автобус. Винаги е фул самолета, щото са от тез по-малките бразилските с около 100 места. Пътувам често по тази линия.

 24. 24 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 493 Неутрално

  [quote#15:"sevelin"]От Варна няма други превозвачи, защото е малък пътникопотока и нискотарифните компании не могат да се справят, защото пътуват полупразни. Да не говорим, че и националния превозвач сигурно пътува на загуба, но е задължен, защото е национален. [/quote]

  Значи категорично да не вярваме на тези, които казват, че ТИМ гонят всеки припарил до Варна и предлагащ по-добри цени от тяхната авиокомпания? Един вид не е вярно, че по този начин те станаха монополисти, но въпреки това заради некадърността и алчността им летището е с толкова слаб пътникопоток за мащабите и туристическите дадености (а и амбиции) на град като Варна?
  И накрая да ги съжалим и да пролеем две сълзи, че видите ли те от благородство са станали национален превозвач, въпреки, че изнемогват и губят от това?
  Ми...добре, щом казвате.

 25. 25 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Явно има масово неразбиране. Искам да припомня, че нещата са такива, че просто няма кой друг да се яви като кандидат за тези поръчки. Поне не и български фирми. Ако ще и сто пъти да отменят конкурса, се играе пълно комбиниране. Ако се пренапише закона и се защитят и по-дребни и малки фирми и те да се доредят до баницата - добре, иначе нещата са пределно ясни.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 26. 26 Профил на Евроатлантик
  Евроатлантик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "trafopost":
  Слухове не обичам да коментирам, защото не е особено умно да се спори за нещо, което някой анонимен форумен писач е писал преди еди колко си време. Аз не ти казвам на какво да вярваш и на какво не, все пак си е твой избор, но нещата, които ти споменаваш са само и единствено слухове. И как реши, че те са виновни за намаляване на пътникопотока не стана ясно, но явно си следваш някаква твоя логика.

  До коментар [#22] от "hamilton F1":
  Че се разчупва леда, разчупва се, но какво правим със стабилността?

 27. 27 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Е като как кръговете фирми около Хидрострой и Пътстрой изгубиха по схемата или просто отлагате неизбежното

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 28. 28 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Спасе, ако мъж си, #КОЙ# Янко Станев е, кажи, иначе казал нищо си. Йода тебе казва: пиши, страхуй журналист ли ся сеги.

 29. 29 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 700 Неутрално
 30. 30 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#4] от "Homosapiens":
  [quote#4:"Homosapiens"]Нещо ви се развалиха опорните точки, че Борисов бил близък с Пеевски. Ходете в Драгалевци или на Позитано за нови опорки, [/quote]

  Нашокаха му манерката на Слънчо началниците ! И то яко !
  Иначе Де/бе/лян беше отворил устище да лапне де що може.Всеки лесно може да преброи придобивките му и при Слънчо1 и Слънчо2

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 31. 31 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Малко се плюе в тая държава...

 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Само не мога да разбера, как нито един от тия, които са спечелили въпросните процедури, не удари по масата и не каза: Гледайте си работата, ние сме играли честно, искаме проверка и обезщетение! Ама, нито един, което ме навежда на мисълта, че всичко е един евтин театър!
  Като погледнете велоалеите във Варна и веднага, ще разберете за какво става въпрос...!

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  Когато не стигат парите в бюджета е редно да се спрат поръчки които са много скъпи или не е много наясно дали са нужни точно в момента, като "новите паспорти" на МВР за 500 000 000 лв. Оказа се че може и без тях....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#32] от "tww09306483":

  Община, правителство винаги имат опцията да прекратят някоя поръчка ако, например нямат пари в бюджета или са открили друга по изгодна опция.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  “с цел елиминиране на насажданите в национален мащаб съмнения...”

  Хахахах - демек всичко е шукар, само където неизвестно кой насажда някакви съмнения!

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#15:"sevelin"]От Варна няма други превозвачи, защото е малък пътникопотока и нискотарифните компании не могат да се справят[/quote]
  Пич, само допреди няколко години в България имаше само 2 летища със статут на международни-Варна и Бургас. Така че не пиши глупости за пътникопотоци и т.н..

 37. 37 Профил на tahcy
  tahcy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А Борисов кой ще го пита за сделката с Алея 1 и ТИМ? Варна е като отделен анклав в тая държава - продаден на ТИМ!

 38. 38 Профил на rado_sv
  rado_sv
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#37] от "tahcy":

  А аз да те питам какво общо има коментара ти с темата?

  До коментар [#27] от "Consumer":

  По-скоро отлагане на неизбежното, все пак са си приятели отдавна Борисов и Пеевски. Но се оказа, че и Златев се е включил в техните схеми, само че в Бургас. Интересно развитие на нещата през последните няколко дни.

 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  От Варна и Бургас изземват обществени поръчки от фирми, близки до ДПС ООД и Лукойл България.
  2 града с много силни позиции на ТИМ и Лукойл Нефтохим (руската). То и ТИМ не е много българска.
  Да не би руснаците пак да са уплашили Баце?

 40. 40 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Новината радва. Ходът е правилен, особено след новината за Румъния. И все пак всички знаем че истинските далавери се правят в София.

 41. 41 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Ходът е правилен, особено след новината за Румъния. ...

  И какво му е правилното? Имало съмнения!? Ние какво? Ще чакаме прочелия Винету да има някакви прозрения, или ще се осланяме на закона? Или ще умуваме какво е сънувал Слънчевия?

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8473 Неутрално

  Може да е от близки фирми на наши фирми.Бъдещето ще покаже.Преди малко Борисов се кълнеше по телевизията,че всичко ще се прави ,както трябва и ще надминем по честност всички.

 43. 43 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#39] от "historama":

  Аз си мисля, че преди изборите се направиха прекалено много обещания и сега всичко си идва на мястото. Ще се направят нови търгове и пак схемите ще заработят!

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  До коментар [#37] от "tahcy":

  "...А Борисов кой ще го пита за сделката с Алея 1 и ТИМ?..."

  Баце е смел, но трепери от ТИМ.
  Да ти кажа ли защо?

 45. 45 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#4] от "Homosapiens":

  Каквито и опорни точки да развявате вече и на малките деца стана ясно, че бб е #КОЙ!
  Само, че този път няма да мине само с приятелски забележки, а заплахата за спиране на европроекти и средства е съвсем реална и реакцията е паническа

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 46. 46 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#43:"tisho_one"]Ще се направят нови търгове и пак схемите ще заработят! [/quote]
  Все пак нещо се случва, за което все още няма информация. Баце са го уплашили, но КОЙ?
  От Брюксел ли, или от Масква?

 47. 47 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#4] от "Homosapiens":

  Преди време г-н Костов ви подсказа, че Пееф е кукла, не е демона, който трябва да се прогони, вие изляхте отново кофите с помия.
  Интересна конфигурация имаме в държавата. Мафията се ръководи от същите, които ръководят и държавата.
  Само, че мериносът блее и подскача от радост за обещаните магистрали, като че ли те са смисълът на съществуването на държава, правителство, парламент...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#42:"Роси"]Борисов се кълнеше по телевизията,че всичко ще се прави ,както трябва и ще надминем по честност всички. [/quote]
  Роси, как ще станат нещата честни и непорочни, след като нито правилата, нито законите се променят? Все ще разчитаме на някой честен, неподкупен и кристално чист ли да поправя нещата от последна инстанция ли?
  Ние така и така не разбрахме, защо тези фирми загубиха обществените поръчки?

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#34] от "boby1945":

  Тъй де..! Само дето, досега никой нищо не прекратяваше от поръчките и се теглиха едни милиарди заеми, за да вървяли разплащанията! Сега, всички почнаха, като папагали да повтарят след Бойко Борисов! Някаква ГЕРБ-ерска мода...!

  И никой ГЕРБ-ер, не може да даде смислени обяснения, защо преди я караха, както им дойде, но от няколко дена вече всичко трябвало да е честно и да няма съмнения...! Какво се случи и защо нарцистичния Бойко Борисов се крие?!

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#49] от "tww09306483":

  Ми много просто, преди в бюджета влизаха повече пари и плащаха, сега явно парета няма и бат Бойко затяга колана...
  При Станишко до 2008, например, имаше реален бюджетен излишък от таман 3.5-4 млрд. лева на година.....
  Сега явно работите не вървят на добре и бат Бойко овреме дърпа запинячката.... Виж какво става, две войни до нас, краят им не се види, бежанците продължават да наводняват Европа, границата с Гърция няма минаване.... нищо чудно тогава, че ББ се презастрахова овреме....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 51. 51 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#50] от "boby1945":

  Ха..., нямало пари в бюджета? Ами 16-те милиарда заем, ами милиардите от контрабанда?! Как да няма пари? Ние сме първенци по усвояване на еврофондове, забравихте ли?!
  Как така, не вървели работите на добре...? До миналата седмица бяхме отличници в стабилността, тази седмица не отивало на добро положението! Нещо да не ви е налегнала амнезията, като ГЕРБ-ерските началници?!

  Бивш tww09306483.
 52. 52 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#3] от "anton_mk":

  Папото намаля, няма за всички.

 53. 53 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Хехе тая година май ще намалеят т.нар. влогове във банки.

 54. 54 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А за уникалната библиотека за 40 милиона, която трябва да се построи върху градинка в центъра на Варна ще се спре ли обществената поръчка? Много по-разумно е тези пари да се дадат, за цифровизация на съдържанието на библиотеката и за малка читалня, в която да може да се ползва съдържанието. Ако трябва и за складове за книгите, но те да са извън града. Модерните библиотеките вече потдавна са онлайн, а нашите сграда като МОЛ ще строят. Найс.

 55. 55 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Мен сега започва да ми става интересно-значи ли това,че всички поръчки,в които участва някоя от тези фирми-Джи Пи Груп или Водстрой-ще бъдат спирани?

 56. 56 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Варна и Бургас обявиха общо три спрени обществени поръчки за 158 млн. лв. (допълнена)
  +++

  товариши, нека бъдем реалисти-прагматици а не мрачни екзистенциалисти-иконоборци. ако искате да сме наистина принципни, така както искат безпартийните бедняци, то тогава трябва да се спрат всички проекти и животът, макар и хилав, съвсем ще се гътне в нашенско. затуй, товариши, нека вдигнем малко шум, малко пушилка и повечко цените! venceremos!

 57. 57 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Във Варна и областта поръчките се печелят от три фирми които са в зависимости помежду си

 58. 58 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#51] от "tww09306483":

  не си разбрал, както обикновено. 16 млрд са така наречения Стенд бай заем, трябва да си го поискаш конкретно обект по обект. А нещата явно тръгват на зле и ББ не иска да влиза в нови задължения!! Това е негово право!!!
  Апропо, знаеш ли КОМУ, КАК и КОГА една построена със заем магистрала, пречиствателна станция, училище, стадион връщат вложените в строежа й пари???

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#57] от "tenevski":

  В това няма нищо лошо, и палавите момичета ходят, обикновено, с двамата трима известни богаташи в града.... пък какво им има?
  Про строежите е важно да се построи и да става за ползване, ако е 3-5% оскъпено не е голям проблем, при големите инвестиционни проекти непредвидените са поне 6-15% от планираната стойност и винаги готовия обект е поне с 20% по скъп от планираното при започването....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#58] от "boby1945":

  Като спомена за възвращаемост на инвестиции...! Имах възможност да наблюдавам през първия мандат на ГЕРБ, какви безумия се сътвориха по ОПОС, покрай пречиствателните станции...! Специално за ПСОВ (пречиствателните станции), възвращаемост, няма да има никога! За да могат да крадат повече ГЕРБ-аджиите, наемаха едни консултанти, които им залагаха едни скъпи технологии за пречистване, със себестойност, която няма кой да плаща! Така малки градчета и общини се оказаха с огромни пречиствателни станции, които никога не могат да се издържат от прихода! Да не говорим, че първо направиха ПСОВ, а после се сетиха, че нямало канализация до тях!
  Веднага се сещам за Габрово, където ПСОВ струваше над 100млн. лева... Цялото ВиК - Габрово, има годишен оборот 5-6 милиона лева! Тоест, даже не може да покрива амортизацията на тази ПСОВ!
  За схемите на МРРБ да не подхващаме, че там е още по-мътна...!

  Бивш tww09306483.
 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#60] от "tww09306483":

  Е като имаш този опит, защо се сърдиш че ББ, който явно има ликвидни проблеми с бюджета и очаква още такива, не се навива да изсипе от бюджета тази и в следващите години някакви си 800 000 000 лв. в не знам кому нужната АМ Хемус, 500 000 000 лв в нови още по "фръст" лични карти, басейн в Бургас, селски пътища някъде си и пречиствателна станция на Зл.пясъци точно сега?

  Един ден, ако се върнат времената на Станишко с големите бюджетни порфицити (като 2007-2009) ще ги направим....

  Още повече да даде кредит за АМ Хемус интерес веднага прояви Световната банка .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#61] от "boby1945":

  Магистрала Хемус си е нужна, точно колкото и Тракия..., но не ми се спори!
  Ако си има ликвидни проблеми в бюджета, то си е точно заради глупостта на Бойко Борисов! Никой не му е виновен! За какво точно му бяха спортни зали по селата, а...?! За какво се изсипаха стотици милиони в безсмислена инфраструктура, подобно на варненските велоалеи, примерно?! ГЕРБ-ерите, хем ги сърби, хем ги боли!
  Правят огромни грешки, крадат безогледно и се правят на ударени...! Все някой друг бил виновен..., ама Борисов бил много мъдър! Пълен смях! Ха сега, да си вземе всичките ленти, дето си ги пазел от откриванията и да се замисли, откъде ли му идват проблемите с бюджета...!
  Помислиха си, че ще лъжат за всичко и всички, ама явно не става...! Тръгнаха огромни разходи, които ЕС очевидно няма да покрие, заради непрекъснати скандали и манипулирани процедури!
  Очевидно Борисов е в паника и се чуди, как да излиза от положение! Има много малко правилни ходове и се съмнявам, че ще направи нещо смислено! Ще бъде някакво чудо, ако се измъкне от тия, които го създадоха, тоест Доган и Гоце!

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  [quote#62:"tww09306483"]Борисов бил много мъдър! Пълен смях! [/quote]
  Нищо смешно няма, сред действащите политици у нас, си е направо Конфеции!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK