Пак няма пари за строежа на стадион "Варна"

"Четирите основни пилона подчертават особеното значение на обекта в общия архитектурен контекст на града, отразявайки слънчевата светлина, пишеше в първоначалното представяне на проекта на сайта www.sportcomplexvarna.com В последния вариант на проекта пилони вече няма.

© Спортен комплекс Варна

"Четирите основни пилона подчертават особеното значение на обекта в общия архитектурен контекст на града, отразявайки слънчевата светлина, пишеше в първоначалното представяне на проекта на сайта www.sportcomplexvarna.com В последния вариант на проекта пилони вече няма.Около 50 млн. лв. не достигат на компанията "Спортен комплекс Варна" за изграждането на новия стадион в града. Това става ясно от доклада на представителя на община Варна Димитър Карбов за участието му в акционерното дружество. В него общината има 35% дялово участие срещу 65% за партньора й "Химимпорт". Според Карбов от това


дали ще бъдат осигурени необходимите средства


зависи и спазването на последния срок за завършването и откриването на стадиона през 2018-2019 г.
"За нас е важно да има пълна прозрачност по темата, каза Димитър Карбов. Изпълнението на строежа е в заключителна фаза. В България такъв стадион няма и сигурно няма да има 50-60 години."


"Спортен комплекс Варна" беше основано през 2005 г. с капитал от 35 млн. лв., а за изпълнителен директор беше назначен Марин Митев, член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на управителния съвет на "Химимпорт".


По предложение на бившия кмет на града Кирил Йорданов в акционерното дружество бяха апортирани


136 хил. кв.м общински терени


Те бяха оценени на малко над 12 млн. лв., или по около 40 евро на кв.м. По същото време, по което е правена оценката - през април 2005 г., средната цена на парцелите в района, където те се намират, е била около три-четири пъти по-висока, показа разследване на "Дневник".


Срещу общинския апорт "Химимпорт" обяви, че влиза в дружеството с парична вноска от близо 22.5 млн. лв., които трябваше да бъдат вложени в строителството на съоръжението. Това обаче така и не се случи.


Първата копка на "Спортен комплекс Варна" през 2007. От дясно на ляво: Борислав Гуцанов (бивш председател на ОбС - Варна), Кирил Йорданов (бивш кмет), Петър Кандиларов (бивш областен управител) и Марин Митев (изп. директор на "Химимпорт").

© БГНЕС

Първата копка на "Спортен комплекс Варна" през 2007. От дясно на ляво: Борислав Гуцанов (бивш председател на ОбС - Варна), Кирил Йорданов (бивш кмет), Петър Кандиларов (бивш областен управител) и Марин Митев (изп. директор на "Химимпорт").


През годините от 2005 насам от "Спортен комплекс Варна" непрекъснато обясняваха, че реализацията на проекта среща "огромни трудности", а причините за тях бяха различни - от липсата на кадастрална скица до неясна собственост на част от парцелите и искания за продажба от собствениците им на "нереално високи" цени и др.


Един от най-любопитните моменти


в трудната история на дружеството "Спортен комплекс Варна" стана продажбата на близо 14.5 дка от активите му. Цената, на която командитно дружество с участието на "Кауфланд България" придоби терена през есента на 2015 г., беше 18.3 млн. лв. Продаденият имот е част от същите 136 дка собствени парцели, които през 2005 г. община Варна апортира при оценка от... 12 млн. лв.


"На този етап се водят преговори" за осигуряването на 50 млн. лв., необходими за завършването на съоръжението, съобщи Димитър Карбов, но не се предвиждала нова продажба на имоти. В същото време обаче на съвета на директорите на компанията било възложено да търсят варианти за финансиране "чрез външно кредитиране, емитирне на облигации или нови акции, продажба на активи и всички други възможни форми за привличане на финансов ресурс". Обсъждал се дори вариант за продажба на името на стадиона.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  Идеален пример за публично- частно партньорство !
  Общината апортира 154дка, срещу които дялът е 35%. "Химимпорт" апортира 22млн.лв,срещу които има 65%, НО НЕ ГИ ПЛАЩА !
  Строителството се финансира с продажба на 15 дка за 20млн, а делът на Общината си е все 35%. Ако 15 дка струват 20млн, защо 154 са оценени на 12млн? И каква е ролята в строителството на "Химимпорт" с неговите 65%? Вероятно ще трябва Общината да осигури и останалите 50 млн за строежа, а делът и ще си остане пак 35%!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 739 Гневно

  Направо дайте на тимаджиите да си правят там комплекс с 190280 апартамента и 2 бизнес сгради и да се приключва с тея лъжи, че ще има стадион. Всички знаят за какво го взеха мястото. И за стадиона нямат, но за бетонения мастодонт на Аспарухово, заради който махат рибарското селище има пари.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 3. 3 Профил на Здравко Здравков
  Здравко Здравков
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Заглавието е подвеждащо, защото не са казали, че няма пари, а че толкова ще трябват за завършването и търсят алтернативи. Важното е, че се строи и то усилено, щом са почнали значи няма как да не го завършат.

 4. 4 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Очаквано парите стигнаха само за "административна сграда" - да се разбира магазини.

 5. 5 Профил на krokus
  krokus
  Рейтинг: 233 Неутрално
 6. 6 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 452 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]И каква е ролята в строителството на "Химимпорт" с неговите 65%? [/quote]
  Ролята е да придобие стадион плюс земя за без пари.

 7. 7 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Този път (не знам защо) имах някакви надежди! Уви!

 8. 8 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Не знам дали са 50 милиона, на други сайтове писаха че вече голяма част от парите са осигурени... Така или иначе, строежът на стадиона си върви с пълна пара, доста работа се е свършила за последната години. Бе ще почакаме и ще видим.

 9. 9 Профил на Здравко Здравков
  Здравко Здравков
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#2] от "Pow":

  Ти виждал ли си до къде е стигнал стадиона? Защото имаше хора, които казваха, че ще е мол, ама половината трибуна вече е готова и не ми прилича нито на мол, нито на бизнес център.

 10. 10 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  "каза Димитър Карбов. Изпълнението на строежа е в заключителна фаза."

  "Около 50 млн. лв. не достигат"

  Ако е във финална фаза и не достигат 50 млн., :

  а) Стадионът струва стотици милиони
  б) Не е въобще във финална фаза
  в) Аз нищо не разбирам от прости сметки

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Първата копка - 2007 година - последната - Както се казва,въпросът остава открит.

 12. 12 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 452 Неутрално

  [quote#3:"zztop11"]Заглавието е подвеждащо[/quote]
  Профилът ти е подвеждащ, уж истински човек, а то трол.

 13. 13 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Любопитно

  До коментар [#3] от "zztop11":

  Тролите безплатно или групировката ви плаща?
  Вие ли ги измисляте тези глупости или директно копи пейст от "надзорника"?
  Споделете

 14. 14 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Важното е да се откраднат едни пари!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 15. 15 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Одисеята със стадиона е ясна. И за ТИМ е ясно. Защо обаче се избягва най-важния въпрос - за ненужността на съоръжението.

 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Мафията ТИМ - да дава свои пари , като има насреща си Лилето и Боко - с нашите пари ??
  :)
  Те и над 40 мииона ДЪЛЖАТ на летище София - летищни такси !! Някой да бърза да си ги иска ??
  В държавата на Боко ???

  BIG AL
 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Любопитно

  До коментар [#15] от "Циклонален вихър":

  Това пък, че е ненужно как го решихте ?
  Единственият стадион в момента е ''Тича'' и също му трябва ремонт.

  [email protected]
 18. 18 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Предричам до 20-25 минуса на всяко мнение против Трибуквените и проектчетата им. Винаги тролската им бройка е там някъде.

 19. 19 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Весело

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Там започнаха частичен ремонт, разбира се с държавни пари...щото те все нямат горките...

 20. 20 Профил на Bogdan Hristov
  Bogdan Hristov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  От този разкошен някога град ,който много обичах - единствената новина която би ме заинтересувала е, че е избухнала революция и тимаджийските структури и хора са наврени там , където им е мястото.

 21. 21 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Защо пак глупости на Спас? Защо не е прочел доклада, преди да пише статия? 50 милиона не са достигали 2014 година. След това бяха намерени 20 и предстои да бъдат осигурени още 30 чрез кредит. Абе каква е тази абсурдна медийна манипулация? Сякаш нарочно само и само да се плюе по всичко, което се прави в България.

 22. 22 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "...а за изпълнителен директор беше назначен Марин Митев, член на надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на управителния съвет на "Химимпорт"..."

  до редакторите,
  написан по този начин, текстът внушава, че Марин Митев е индустриалец, банкер, предприемач и социален бизнесмен.

  а на първата снимка, на която човек види мутрата на тоя тъпанар и го чуе как чете с грешки написаната си реч (визирам специално речта за първата копка на стадиона), му иде да си пререже вените от отчаяние, след което да емигрира дори в Косово (може и в друга последователност).

  Марин Митев, заедно със своите събратя мутри и видни престъпници, разсипаха Варна и областта със своите постоянни изнудвания, рекети, заплашвания и създаване на феодална държава и окупация на варненските инситуции и общинска и областна администрация.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 23. 23 Профил на Евроатлантик
  Евроатлантик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От коментарите под всички статии в Дневник си правя два извода или никой не чете за какво става дума, или са платени коментатори. Виждам някои коментари, които нямат нищо общо с реалността и си мисля, че тези където плюят са хора, които не са стъпвали във Варна от години или не са си направили труда да отидат до стадиона. Че се строи, строи се. Нито аз, нито вие, нито редакцията на Дневник не е строяла такова съоражение и не можем да изкажем адекватно мнение кое колко пари излиза. До сега са похарчени едни пари и има резултат от тях. Трябват още, защото като всеки строеж изникват форсмажорни обстоятелства и доплащания. Тези пари така или иначе най-вероятно ще са от частници така, че не знам защо всички скачат.

 24. 24 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Весело

  До коментар [#21] от "Алфонсо":

  Аха, и как бяха "намерени" тези 20 милиона ?

 25. 25 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#20:"xfactor"]е избухнала революция и тимаджийските структури и хора са наврени там[/quote]

  https://www.youtube.com/watch?v=4Dm-xrBE3Vs

 26. 26 Профил на Bogdan Hristov
  Bogdan Hristov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  След реакцията със мълниеносно нащраканите минуси на предишния ми пост, както и от предишен опит се убеждавам че ТИМ имат най- тренираната група за контрол и реакция в интернет.

 27. 27 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Неутрално

  [quote#23:"Евроатлантик"]До сега са похарчени едни пари и има резултат от тях.[/quote]

  Чии пари бяха похарчени ?
  Не и на "частниците", нали?
  И друг е въпроса, че се отчитат някакви космически разходи, а всички знаем, че никой не смее да поиска реален отчет на свършеното.
  Самият факт, че групировката принуди общинските съветници да продадат още общинска земя, за да се финансира този груб строеж (след толкова години нагли лъжи, че уж групировката ще строи) е показателен кой командва парада.

 28. 28 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Троловете на ТИМ не бяха ли експерти по авиация?
  Гледам, че са почнали да разбират и от строителство и градоустройство!

 29. 29 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Всъщност пари има, не знам какво пак са преписвали журналистите, но новината е вчерашна... тези 50 милиона дето ги пишат са необходимите за целия строеж, тоест общо колко е трябвало в един момент. Част от парите вече са осигурени (чрез продажбата на имот), другите също ще се намерят. Който не вярва, да отиде на място да види докъде е стигнал строежа

 30. 30 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#24] от "trafopost":

  Бяха продадени прилежащи земи на възможно най-висока цена. Тези земи са част от апорната вноска, с която Общината влиза в дружеството.
  Да се чуди човек защо някои хора преди да пишат, първо не прочетат малко по темата.

 31. 31 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И пак гръмко заглавие за да се продаде новината. Като гледам как бързо се изгражда стадиона не ми изглежда да има кой знае какъв проблем с парите. От доклада става ясно по какви начини се смята да се наберат оставащите необходими средства за пълното завършване на Стадион Варна. Аз поне това разбрах, за другите не знам.

 32. 32 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Много неблагодарно племе сме обаче. Аз съм фен на футбола и въпреки пародията наречена А група, подкрепям всяка една инициатива, която може да постави спорта на друго равнище. Този стадион ще е уникален за Балканите и вместо да отчетем този факт, ние намираме някакви безумни причини да недоволстваме. Също така той няма да се използва само за мачове, на които съм сигурен, че Спасов няма да ходи, а и за концерти, лятно кино и други събития. С две думи, такъв стадион би облагодорил целия район. Интересно ми е за какво ще се оплакваме, когато е готов.

 33. 33 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Весело

  [quote#30:"Алфонсо"]Тези земи са част от апорната вноска, с която Общината влиза в дружеството.[/quote]

  Именно, радвам се, че публично признахте и вие за какво става въпрос (само се притеснявам да не ви се карат шефовете...).
  В крайна сметка всичко за този строеж досега е дадено от общината.
  Та...на базата на какво ТИМ е с 65% дял от общото дружество, което ще стопанисва обекта?

 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  хахахахааааааа...
  Мафията троли:
  Спокойно , бе ..ТИМ - "не били мафия" ,
  ""НЕ са руски агенти, не са полуграмотни"" ,вече застаряващи войничета- от подводните части , с гелосаните алабросчета :
  'Елит, български", верен на съветския съюз :)

  BIG AL
 35. 35 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Неутрално

  До коментар [#31] от "kalderon":

  Колко бързо се изгражда стадиона?
  От 2007-ма до преди около година-НИЩО (а лично шефа ви, този в дясно на снимката) обещаваше съвсем различни неща-лично и то на два пъти!
  Това, което сега се построи се направи с пари от общината.
  Другите средства вие кажете как ще се набират...с касички пред Рапонги, ЦКБ и Армеец ???

 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Някой и то МАФИЯТА ТИМ , си строи стадион и иска още пари :)
  Алооо, Горановчеее, 40 МИЛИОНА ДЪЛЖАТ - летищни такси на летище София - а си строят СТАДИОН !!!???
  Хахахахахааа..
  Само в България , страната на мафията ,

  може така ..:)

  BIG AL
 37. 37 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Алоооо, бузките Горанов
  и тези ли 40 МИЛИОНА ще чакаш с години, от мафията ТИМ ????
  КОГА ще им блокираш СМЕТКИТЕ ??
  Кажи, бе , тарикат герберски !!!
  Не смееш да пипаш мафията, без Рапона ли да ти заповяда ???
  40 милиона са ТОВА !!!
  40 милиона - за бюджета български !!!

  BIG AL
 38. 38 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 459 Любопитно

  "За нас е важно да има пълна прозрачност по темата, каза Димитър Карбов. Изпълнението на строежа е в заключителна фаза. В България такъв стадион няма и сигурно няма да има 50-60 години."

  След една година няма да достигат още 50 милиона,а към края няма да достигат 20-30 милиона...Голямо крадене!!Прокуратурата ще обърне ли внимание или те са слънчасали?

 39. 39 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#33] от "trafopost":

  Какво точно има за признаване? Това са фактите - общината има 35% под формата на земи. 17 дка от тези земи са продадени за строежа на стадиона за 20 милиона. Всички останали над 70 милиона се осигуряват от частната фирма. В момента са останали още 30 милиона, които ще бъдат взети на кредит.
  Ти да нямаш някакъв проблем с възприятията или със смятането, че не можеш да разбереш как се получават процентите? Може да е от четене на жълти заглавия.

 40. 40 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 113 Весело

  До коментар [#39] от "Алфонсо":

  Само това ли успяхте да измислите по време на оперативката в обедната почивка?
  Не мислете хората за толкова глупави (тоест не съдете за тях по вас).
  Общината влезе със земя, а групировката трябваше да финансира строежа (така се оправдаваше въобще нейното участие в цялата история).
  След като групировката не иска да дава или няма пари за финансиране (ей тук се просълзих) реши, че общината ще продаде част от земята, за да се финансира строежа (защото стана голям обществения натиск по темата след дългогодишните лъжи на групировката).
  Е, пак питам-по каква причина групировката има тези 65% дял от общото дружество?

 41. 41 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#40] от "trafopost":

  Това, което ви написах са фактите. Може да ги проверите. Има достатъчно информация по темата. Спекулациите също са много, затова се търсят официални източници.
  Що се касае до язвителните си подмятания, си е чисто и просто признак на слабост на злобен хейтър-трол, който явно е запознат с тролксия живот. Не знаех, че си правите оперативки. Все пак и прочитайте това-онова преди да пишете.

 42. 42 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#39:"Алфонсо"]Това са фактите - общината има 35% под формата на земи. 17 дка от тези земи са продадени за строежа на стадиона за 20 милиона.[/quote]

  17 дка = 20 млн. => 136 дка = 160 млн. = > 160 млн. = 35% = 65% = 300 млн. лв.

  Бах тоз стадион за 460млн. лева!!! :

 43. 43 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 336 Любопитно

  За сравнение стадион "Юрий Гагарин" е построен за 3 години. От 2007 година, единственото, което мутрите от ТИМ са постигнали е това, че събориха този стадион. И така вече 9 години има една дупка, която е прекрасно олицетворение на родната ни действителност.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  "...По предложение на бившия кмет на града Кирил Йорданов в акционерното дружество бяха апортирани 136 хил. кв.м общински терени. Те бяха оценени на малко над 12 млн. лв., или по около 40 евро на кв.м. ..."

  Нещо ни правят на идиоти !? Новият стадион ще е на мястото на стария, с 35 000 места. Да не би да става дума за някакви други терени?

  Или ГЕРБ и ТИМ търсят своето от всяка обществена поръчка?

 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Правителството на ГЕРБ похарчи милиони за стадиони в села и паланки. Във Варна търси далавера с 50% усвоямост.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Борисов ще нареди на Горанов да намери. Щом е за техен кмет, пък и свързан с една трибуквена мафиотска структура, няма проблем.

 47. 47 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Важното е, че му се видя края на стадиона и до две-три години ще имаме нормално спортно съоражение отговарящо на града. Силно се надявам след като се пусне в експлоатация да се преместят част от срещите на националите ни във Варна, защото националния ни стадион е много зле. А дано и нивото на националите тогава да е по-високо.
  До коментар [#43] от ".NET":

  Не ти е точно сравнението, защото "Юрий Гагарин" беше построен по време на "социализъма", а тогава, както всеки знае труда и парите не бяха фактор. Всичко беше 5 за 4. Пък и ако се сещаш и НДК го вдигнаха бързо-бързо. Другото е, че вече не е дупка и така като гледам снимки е на 50% готов. Направен е вече подземния паркинг, административната сграда и част от едната трибуна, мисля, че южната.

 48. 48 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#43:".NET"]За сравнение стадион "Юрий Гагарин" е построен за 3 години.[/quote]

  "Гагарин" беше едно насипно съоръжение с комично объркана ориентация. Не се опиянявай от детски спомени за гагаузко дерби пред 30 хил. публика. Ако е рекъл Господ, може и да има функциониращ стадион на това място след 10-ина години, но лично на мен не ми се вярва особено.

 49. 49 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Гневно
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#46:"Роси"]Щом е за техен кмет, пък и свързан с една трибуквена мафиотска структура, няма проблем. [/quote]
  Бъди сигурна, във втората част на изречението ти може и да има логика, но не и в първата.
  Витрината на управлението на ГЕРБ е Бургас, а не Варна, а кметът на Бургас е от резервните кадри на Борисов, но не и Портних. Въпреки че и двамата са инструменти в усвояването на пари.
  Когато човек живее дълго в града, в един момент усеща нещата, без да е точно в кухнята. Ако Варна все още издържа, това е въпреки Борисов, и въпреки ТИМ. Градът си има своите доходи от местни такси и данъци, а насреща е получил много малко - някакви павета за пешеходната зона (реално най-старата в страната), и е последния от областните центрове с преасфалтирани централни улици (подчертавам централни).
  Във Варна каквото и да се случва, е с одобрението на трибуквието, и в пълен унисон с техните финансови интереси. Ще сме живи да видим дали покрай стадиона ще се издигне един малък ж.к. във връзка с общинските терени за които се говори.

 51. 51 Профил на fifi_5
  fifi_5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Боже колко платени клакьори на ТИМ в този форум(((((

 52. 52 Профил на limo0on
  limo0on
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#23] от "Евроатлантик":

  Смешен трол си ти... какви форсмажорни обстоятелства и плащания говориш 50 млн и бавно развиващ по добре ще се справи с изчисленията. Това да не са ти 5000 лв. Я се прибирай обратно в дупката. Толкова много платени тролове на едно място не бях виждал до сега.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#32:"barona3"]С две думи, такъв стадион би облагодорил целия район. [/quote]
  Мурзи, районът е повече от облагороден, даже много скъп, говори се за 40 евро кв.м. Освен това мястото е на 15 мин. пеша от плажа.

 54. 54 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  У цървуландия нема нужда от такиви стадиони. Треба да е ясно, че този стадион ще е финансово бреме на ... общината. Щото ще й бъде прехвърлено със сигурност стопанисването.

 55. 55 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK