Дискотеки по Северното Черноморие отчели двойно по-високи обороти под наблюдението на данъчни

Снимката е архивна

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е архивнаОборотите на дискотеки по Северното Черноморие, които са поставени под постоянно наблюдение от данъчните, се увеличават с 50 до 100%, съобщи Красимир Павлов от териториалната дирекция на НАП – Варна, цитиран от БТА.


От средата на юни до днес са извършени 2 577 данъчни проверки. Установени са 471 нарушения, за които са съставени административни актове, посочи Павлов.


Най-честите нарушения, които установяват контролните органи, са разлика в касовата наличност и неиздаване на касови бележки.
При една от проверките е установено заведение в крайморски курорт, което е работело без касов апарат. Още три обекта без касови апарати са установени при масовите инспекции. Предстои данъчните да запечатат тези обекти за срок до един месец.


Засилен е контролът и на изградените контролнопропускателни пунктове на морските курорти и в граничните пунктове в Дуранкулак и Йовково. Проверява се и се събира информация за броя на туристите, преминали през граничните пунктове, както и за рискови стоки, с които се зареждат комплексите - алкохол, цигари и др.


Инспекторите от НАП проверяват и собствениците на 98 луксозни автомобила, които се движат в туристическите комплекси, за да се установи дали те са декларирали доходи, съответстващи на класа на колите. Наблюдението на ключовите търговски обекти по Северното Черноморие ще продължи през целия сезон.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK