Летище "Бургас" затваря за ремонт

Летище "Бургас" затваря за ремонт

© Асен ТоневЛетище "Бургас" няма да работи от 31 октомври до 30 декември, съобщава операторът "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД на интернет страницата си.


Причината за това е изпълнението на "мащабни инфраструктурни проекти" за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране.


Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътека за рулиране "H", пълна рехабилитация на пътека за рулиране "А", както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката и оборудването на светлинните подходи.

Общата стойност на инвестицията на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД в посочените проекти е над 12 млн. лева.
На бургаското летище вече започнаха подготвителните дейности по проекта, които могат да се изпълняват без да оказват влияние на нормалната работа на летището. В момента се работи по светлинните подходи, системата за управление и контрол на светотехниката и се прави подготовка за започването на строителните работи по двете пътеки за рулиране.

Пътеките за рулиране "А" и "H" са най-дългите и най-използваните пътеки за рулиране на летище Бургас, и изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището, допълва операторът.

Проектите са започнали през 2015 година с изготвянето на предпроектни проучвания от германската Spiekermann GmbH Consulting EngineersУточнява се, че проектите са съгласувани с Гражданска въздухоплавателна администрация и Ръководство въздушно движение, а избирането на периода за строителните дейности е коментиран с представителите на авиокомпаниите, които оперират на летището.

Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа на летище, допълват от компанията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK