Съдия от Върховния съд в Колорадо изнесе лекция за съдийското самоуправление във Варна

Ричърд Гейбриъл

© Окръжен съд - Варна

Ричърд ГейбриълПредизвикателства пред съдийското самоуправление" беше темата на лекцията, изнесена от съдия Ричярд Гейбриъл от Върховния съд на щата Колорадо в Съединените щати пред магистратите от Варненския съдебен район. Това съобщиха от пресслужбата на окръжния съд в града.


Гейбриъл е у нас за втори път за работа по проекта "Мрежа на американските съдии за България" на фондация "Български институт за правни инициативи".


Съдия Гейбриъл е съдия с опит в областта на търговското право и интелектуалната собственост. В периода от 1988г. до 2008 г. той е работил по частен проект в областта на търговското право, а от 2008г до 2015 г. е работил като съдия в Апелативния съд на щата Колорадо.


От 2015 г. Ричард Гейбриъл е назначен във Върховния съд на щата. Ричард Гейбриъл е заемал ръководни длъжности в различни организации, създадени с цел да подпомагат професионалната юридическа общност чрез обучителни програми и менторство.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK