И Варна изпълни нареждането на Борисов за отказ от акциите в Пловдивския панаир

И Варна изпълни нареждането на Борисов за отказ от акциите в Пловдивския панаир

© Красимир ЮскеселиевСлед колегите си от Пловдив днес и общинските съветници във Варна взеха решение градът да се откаже от акциите си в "Международен панаир Пловдив" в полза на държавата. Това стана след гласуване по време на сесия на общинския съвет в града.


Въпросът бе включен като точка в дневния ред, след като миналата седмица Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши, а


Бойко Борисов лично възложи
на съветниците от партията да преразгледат решенията, с които приеха акциите в панаира, дарени им от държавата през август м.г. Предложението беше включено в дневния ред на сесията от председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Марица Гърдева с мотива, че действията за консолидация на държавната собственост в "Международен панаир Пловдив" трябва да продължат.


Преди седмица Борисов обясни нареждането си за отказ от акциите с "опитите за публични внушения, които


свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен


от средите на БСП". Той заяви, че "няма да позволи името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси".


За разлика от варненските си колеги, които приеха с охота акциите, дарени от държавата, съветниците в Пловдив първоначално отказаха да придобият дяловете, но преди две седмици промениха решението си с намерението да изградят на територията на панаира сграда за нова опера в града.
Със своята част от панаира Варна най-вероятно щеше да се опита да реши


проблема с т.нар. "Дупка"


на централния бул. "Княз Борис I". Става дума за нереализиран строеж на търговски център, който беше започнат през 1984 г. Имотът е собственост също на Георги Гергов. Именно по тази причина още при обявяването на правителственото дарение от август м.г. първите предположения бяха, че общината ще се опита да замени участието си в "Международен панаир Пловдив" срещу собствеността на Гергов върху незавършения строеж.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK