Първият саниран блок във варненския кв. "Чайка" беше открит днес

Първият саниран блок във варненския кв. "Чайка"

© Live Varna

Първият саниран блок във варненския кв. "Чайка"Първият саниран блок във варненския кв. "Чайка" беше открит днес. Сградата е шестетажна и има 5 входа. Това съобщиха от общинския пресцентър. По данни на администрацията в момента саниране се извършва в още 26 жилищни блока в различни части на града, а регистрираните сдружения на собствениците са 112. Исканията за сключване на договори за целево финансиране на проектите за саниране от Българската банка за развитие са 71, а вече сключените - 34.


Пак според информацията, разпространена днес от общинския пресцентър във Варна, през тази година предстои санирането и на няколко сгради с общинска и държавна собственост. Това са 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии.


Стойността на строителните работи, извършени в открития днес блок, са на стойност 975 хил. лв. По проекта за санирането му са положени топлоизолация и минерална мазилка, поставени са нови входни алуминиеви врати, изцяло е ремонтиран покривът на сградата. Нова PVC дограма е поставена на всички прозорци или остъклени тераси според предпочитанията на собствениците на апартаменти. Монтирани са нови осветителни тела с фотоклетки и фотоволтаична система за захранване.
Кметът на Варна Иван Портних (на преден план) открива санирания блок

© Live Varna

Кметът на Варна Иван Портних (на преден план) открива санирания блок


Като изпълнител на дейностите по санирането е посочено дружество "Солей 06". Справка в Търговския регистър показва, че то е регистрирано през 2006 г. от Стефан Павлов и Веселин Фъргов. Компанията има широк предмет на дейност – от търговия, ресторантьорство, хотелиерство и туризъм, през реклама и импресарски услуги до строителство.


Павлов и Фъргов са съдружници и в още три дружества със сходен предмет на дейност. Развиват и бизнес с питейни заведения във Варна.


"Солей 06" участва с 30% от дяловете и в "Солей стил груп". Съдружникът с най-сериозен дял в нея е една от най-големите строителни фирми във Варна - "Комфорт" на Атанас Костурков.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK