Какво остана скрито от биографиите на варненските почетни граждани (допълнена)

От ляво на дясно - президентът на Варненския Свободен университет Ана Недялкова, звездата на руската естрада Филип Киркоров и бившия районен кмет Пламен Градинаров

© Дневник

От ляво на дясно - президентът на Варненския Свободен университет Ана Недялкова, звездата на руската естрада Филип Киркоров и бившия районен кмет Пламен ГрадинаровТекстът е допълнен в 16ч. с информация за агентурното минало на проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов.


Четирима души със спорна репутация и неясни заслуги към града попълниха листата на почетните граждани на Варна. Сред седемте нови попълнения в списъка, в който от 1983г. насам е записано и името на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи, са "звездата на руската естрада " Филип Киркоров, президентът на Варненския Свободен университет Ана Недялкова, проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов и Пламен Градинаров, някогашен кмет на градски район.


Останалите четирима, които в Деня на Варна – 15 август, ще бъде връчен "златен ключ", са бившият ректор на Техническия университет в града проф. д.т.н. Асен Недев, председателят на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски, шампионката по борба свободен стил Елица Янкова и археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов.
Веднага след гласуването вчера, пресцентърът на Общинския съвет във Варна разпространи биографии на удостоените. В тях обаче липсват важни подробности.


В текста, разказващ за


проф. Анна Недялкова


е спестена цяла страница от политическата й кариера в бившата Българска комунистическа партия.


Анна НедялковаСнимката е споделена с публичен достъп във Facebook

Анна НедялковаСнимката е споделена с публичен достъп във Facebook


Преди 1989 г. Недялкова е била секретар по идеологическите въпроси в градския комитет на БКП във Варна. По същото време тя е и преподавател в т.нар. "Академията за обществени науки и социално управление" (АОНСУ) - политическа школа на комунистическата партия в България за подготовка на номенклатурните й кадри. Именно нейната база през 1991г. се превръща в частен университет, ръководен от Недялкова. През 2013г. тя е избрана за негов президент.


Под ръководството на Анна Недялкова през 2009г. във Варненския Свободен университет е открит "първият в Източна Европа и на Балканите" Руски център, финансиран изцяло от


пропагандния фонд "Русский мир"


Той е създаден от Владимир Путин, за да " формира благоприятно обществено мнение за Русия".


"Русский мир" е управлявана от бившият шеф на КГБ Вячеслав Никонов и депутатът от руската Дума Леонид Слуцки, който през 2014г. попадна в списъка на руските граждани, чиито активи бяха блокирани и за тях бе наложена забраната за издаване на визи от Държавния департамент на САЩ заради съдействие при незаконното анексиране на Крим от Русия.Руската поп звезда Филип Киркоров


е роден във Варна през 1967 г. Това вероятно е и единствената му "заслуга" към града. Изпълнителят на хита "Дископартизаны" на два пъти бе награждаван с високи отличия лично от Путин - Орден за заслуги пред отечеството II степен и Орден на честта. Двете отличия му бяха връчени лично от Владимир Путин.

Филип Киркоров получава Орден за заслуги от Владимир Путин


Пламен Градинаров


е бивш кмет на варненския район "Приморски", номиниран от БСП.
Най-известният епизод от кариерата на Градинаров като районен кмет е пожарът в кметството му през 2009г., при който изгоря целият архив.


"Приморски" е най-големият градски район в България. Той обхваща северната част от Морската градина, граничеща с т.нар. "Алея Първа", курортите "Св. Св. Константин и елена", "Златни пясъци", "Ален мак", кварталите "Бриз", "Трката" и др., към които от години има засилен инвестиционен интерес.


Пламен ГрадинаровСнимката е споделена с публичен достъп във Facebook

Пламен ГрадинаровСнимката е споделена с публичен достъп във Facebook


През 1978г. Градинаров е назначен за зам.-началник на разузнавателната служба "Военна информация" на Българска народна армия. В този период той е изпратен на двугодишно обучение във Военноморската академия на тогавашния Ленинград.


От 2005 г. е назначена на ръководна длъжност в отдел "Социална политика и човешки ресурси" на "Лукойл-Нефтохим".


Важна част от биографията на Градинаров са годините, които преди 1989 г. прекарва в разузнавателното поделения "Тихина". Според множество публикации, които почетния гражданин никога не е опровергавал, от там водела началото си близостта му с Марин Митев, Иво Каменов и Емил Радев. През 90-те години имената на първите двама бяха свързвани с тогавашната групировка "ТИМ". В момента Митев и Каменов са съпредседатели на Управителния съвет на "Химимпорт", а Радев – евродепутат със силно влияние върху общинската администрация във Варна.


На 28 юли 2010 г. на остров Свети Иван, край Созопол


Казимир Попконстантинов откри реликварий


в който се предполага че са съхранявани части от мощите на Свети Йоан Кръстител. Във Варна той е известен с разкопките на т.нар. Княжески манастир в местността "Караач теке" и край с. Равда, Провадийско.


Попконстантинов е известен с близостта си до лидера на крайната националистическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов, общински съветник във Варна и председател на комисията по образование, която е одобрила предложението за удостояване на професора с почетно гражданство.


Извадка от справката на Комисиято по досиетата за агентурното минало на проф. Казимир Попконстантинов

© Комисия по досиетата

Извадка от справката на Комисиято по досиетата за агентурното минало на проф. Казимир Попконстантинов


Според документи, разсекретени от Комисията по досиетата през 2012 г., Казимир Попконстантинов е бил таен агент на комунистическата Държавна сигурност. Под псевдонимите Методи и Методий той е работил за VI управление на ДС, занимавало се с репресии срещу интелектуалци - противници на режима. По данни на Комисията по досиетата, Попконстантинов епродължил агентурната си дейност и след 1989г.


Само двама от седмината нови почетни граждани на Варна,


очевидно няма какво да крият


в биографиите си. Това са д-р Милен Врабевски и бившият ректор на Техническия университет в града проф. д.т.н.Асен Недев.


Д-р Милен Врабевски

© Юлия Лазарова

Д-р Милен Врабевски


Врабевски е лекар, бизнесмен и филантроп


учредил Фондация "Българска памет". Той е собственик на научноизследователския център "Comac Medical" – специализиран в областта на клиничната медицина. Компанията му управлява научни проекти в 21 европейски държави.


През април т.г. Врабевски отказа да получава като дарение държавната субсидия на партията "Възраждане", оглавявана от Костадин Костадинов.


Проф. д.т.н. Асен Недев


е бил ректор на Техническия университет във Варна в периода 1991 – 1999 г. Той е автор на 15 учебника и 2 книги. Член на Висшата атестационна комисия, на Международната академия по информатизация към ООН.


От предварителния списък с номинирани за почетно гражданство на Варна, със съвместно решение на Комисиите "Култура и духовно развитие" и "Образование и младежки дейности" отпаднаха пет имена. Те бяха наса българският мъченик Блажен Йосафат Шишков, композиторът проф. Милко Коларов, филмовият режисьор Атанас Атанасов, иноваторът в областта на информационните технологии Драгомир Славов.


Кой може да е почетен гражданин


Присъждането на звание "Почетен гражданин на Варна" е регламентирано със "Статут за удостояване с почетни звания и отличия". Според този текст титлата е "най-високото признание на обществеността на Варна за изключителен принос и заслуги за развитието на общината. То се присъжда на български и чуждестранни граждани за героични постъпки в мирно и военно време, за проектиране и строителство на града, неговите райони, паметните му сгради, за ръководство и активно участие в изграждането и развитието на Варна, за творческа дейност, внесла голям принос в националната култура и прославила града и страната ни, за спечелени златни олимпийски медали, за ярки постижения в образованието, науката и техниката, получили световно признание, за благотворителна дейност, провеждана в големи мащаби и продължително време".

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  След като тези тримата са почетни граждани на Варна, всеки идиот може да бъде канонизиран и за светец

 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Почетен гражданин на Варна за мен е Пламен Горанов.

 3. 3 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Г-н Спасов, всички знаем, че критериите за почетен гражданин на Варна биват покривани само от Добрин Митев.

 4. 4 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  БКП-2/герб/ почита БКП-1/бсп+ссср/ и дружно подкрепят ТИМ.
  Ликуй народе и пак ги избирайте!

 5. 5 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Отвратително! Жалко че и бай Керан не го избраха преди време,......

 6. 6 Профил на today
  today
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Страшна свинщина! Следващата стъпка сигурно ще е да се направи паметник на руснаците, които през 1915-та бомбардират Варна, като при това целенасочено обстрелват градската част, а не военни обекти.
  Крайно време е да започнем да отнемаме гражданството на разни мекерета, които очевАдно обслужват чужди интереси. Да им приседнат рублите дано!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 7. 7 Профил на Евроатлантик
  Евроатлантик
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Много плоска пропаганда, щом е руско, значи е лошо. Но то от Спас не може кой знае какво да се очаква, като говорим за минало, да не забравяме и спасовото: http://afera.bg/ бившата-подлога-на-престъпника-добри.html

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Защо бившите комунистически велможи толкова се срамуват да споделят, че са бивши комунистически велможи?

  Защо най-тъмночервените комунисти във форума обиждат почтени и нормални хора на "комуне"?

  Очевидно дори черната, продажна, безродна душичка на комуниста смътно осъзнава, че не е кой знае колко хубаво да си комунист, та се опитва да се ратоварва от срама си, прехвърляйки го другиму.

  Вчера била комунистическа активистка, днес - на хранилката на "десния", "кристалночистия" "християн-демократ" Путин.

  ГНЪС БЕЗОБРАЗНА!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Погнуса. Продажни гербави мизерници. Тия май скоро ще обявяват референдум присъединяване на Варна към Крим.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  До коментар [#9] от "zegi":

  "Продажни гербави мизерници. "

  За мен ГЕРБ винаги са били Б отборът на БКП/БСП.

  Както находчиво бе писал преди време един колега, ако сегашният актив на БСП са децата и внуците на Политбюро, на ЦК и на окръжните партийни комитети, активът на ГЕРБ - това са децата и внуците на Тодор Живковските гавази, шофьорите на УБО, шефовете на ловни стопанства, готвачите по резиденциите и останалия обслужващ персонал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Пълния списък от кой се води - от Сталин ли?А Путкин под кой номер е?

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 13. 13 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Г-н Спасов, всички знаем, че критериите за почетен гражданин на Варна биват покривани само от Добрин Митев.
  —цитат от коментар 3 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире


  Хахахахаахахах жалко, че като пълна мижитурка избяга в Нова Зеландия и още по-жалко, че не си прибра миньоните с него.

  Няма лоша реклама!
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Весело

  Под ръководството на Анна Недялкова през 2009г. във Варненския Свободен университет е открит "първият в Източна Европа и на Балканите" Руски център, финансиран изцяло от
  пропагандния фонд "Русский мир"
  Той е създаден от Владимир Путин, за да " формира благоприятно обществено мнение за Русия".
  —цитат от коментар 9 на статията


  Я виж ти!
  Фондацийка!
  Чужда!
  На страна извън Европейския съюз.
  И на всичкото отгоре не подпомага обучаването и по-нататъшното професионално развитие на кадрите....
  А видите ли създадена от Путин за да " формира благоприятно обществено мнение за Русия".
  Е на това ако не му се казва манипулиране на общественото мнение от чужда държава здраве му кажи!
  Абе къде е Цацата да се самосезира, къде са герберите и ужпатриотите да се изправят срещу чуждата намеса в българските работи!?
  И накрая къде са руските подлоги във форума тук, за да ни обяснят колко са честни руснаците и как те не се бъркат в българските работи?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  "... "Академията за обществени науки и социално управление" (АОНСУ) - политическа школа на комунистическата партия в България за подготовка на номенклатурните й кадри. Именно нейната база през 1991г. се превръща в частен университет, ръководен от Недялкова. През 2013г. тя е избрана за негов президент..."!

  Е-е-е-е-х-х...! Варненски Свободен Университет! Ковачница на кадри...! Дал ни такова светило, като Лилето Павлова! :)
  Да не пропуснем бащата на Лилето, Зам. ректор на така наречения университет! :)

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1811 Любопитно

  "Norman Granz"Защо бившите комунистически велможи толкова се срамуват да споделят, че са бивши комунистически велможи?..."

  Защото не са бивши. Няма бивш комунист, бивш негър или бивша курва....
  Ректорите на всички висши учебни заведения в България са "бивши" комунисти...

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Весело

  Апък от некадърника , плагиата и наглеца Киркор Киркоров просто се отвращавам..
  Очевидно има личности които трупат заслуги по някаква никому неизвестна линия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нищо ново в задунайската губерния.Руските слуги се награждават помежду си с нашите мангизи.Разчитам достойният Врабевски да откаже предложеното отличие и да изрази публично отвращението си от опита да го поставят в компанията на руски слуги и червени мафиози.

 19. 19 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Варна-еквивалентът на Готъм сити.
  Плаче за един Батман ,който да разхвърли мафиотската сган , окопала във властовите общински структури..

 20. 20 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Апък от некадърника , плагиата и наглеца Киркор Киркоров просто се отвращавам..Очевидно има личности които трупат заслуги по някаква никому неизвестна линия!
  —цитат от коментар 17 на Храбър


  Линията е много добре известна.Нарича се "путинскодупелизане"
  Следва се твърдо и последователно ,както от наградените,така и от награждаващите начело с кмета-чучело Портних-една типично българска фамилия.

 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Първите три имена нямат ли достатъчно руски отличия, та трябва да мърсят града.

 22. 22 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Само да вметна за уважаемия проф. Попконстантинов, че по критериите на Дневник е углавен някакъв. Причината за това е следната: Той е работил като агент „Методи” на Окръжно управление на МВР-ДС в Шумен от 1986 г. и като секретен сътрудник „Методий” на ПГУ от 1988 г. Това е драмата на нашето общество. Единствения начин да си порядъчен е да си на 18години, девствен и несемеен.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 23. 23 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#6] от "today":

  Добавям цитат от вечния Радой Ралин, Люти чушки: "До кога над страната ни бащина ще вилней тази страшна простащина"!

 24. 24 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Слушала съм концерти на Киркоров в Москва, той пее много български песни, без да оповестява авторите. Дали плаща авторско право на тези композитори, това е неясно, предполагам, че не. Една от тези песни е "Детство мое". Заслугите му за Варна и за България са никакви. Просто един използвач, който парадира с мястото си на разждане когато и както му изнася.

 25. 25 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#22] от "Безименен":

  Благодаря Ви за това напомняне, Безименен. Как съм могъл да пропусна! Сега ще внеса необходимите корекции в текста.

 26. 26 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  "Преди 1989 г. Недялкова е била секретар по идеологическите въпроси в градския комитет на БКП във Варна. По същото време тя е и преподавател в т.нар. "Академията за обществени науки и социално управление" (АОНСУ) - политическа школа на комунистическата партия в България за подготовка на номенклатурните й кадри. Именно нейната база през 1991г. се превръща в частен университет, ръководен от Недялкова. "

  "През 1978г. Градинаров е назначен за зам.-началник на разузнавателната служба "Военна информация" на Българска народна армия. В този период той е изпратен на двугодишно обучение във Военноморската академия на тогавашния Ленинград."

  И става все по-безпощадно ясно как комунистите ограбиха България през прехода и кой ни управлява в момента. Секретар по идеологическите въпроси и зам. началник на разузнавателна служба в Българската армия. От верните най-верни на Партията. Не, че не сме знаели, но конкретните факти стават все по-шокиращи.

  А Киркор Киркоров - нека си пее човека, засега не съм чул да е замел някой и друг милион по време на прехода. Може пък варненци да изкарат безплатен концерт, ако искат да ходят.

 27. 27 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Забравих да попитам - проф. Анна Недялкова по какви науки е професор?

 28. 28 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Забравих да попитам - проф. Анна Недялкова по какви науки е професор?
  —цитат от коментар 27 на grajdanin1


  ... по нещо като "социални науки"/??????/ и "мениджмънт"/?????/.Въобще "ала бала"
  "специалности".

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  Като изключим д-р Врабев, останалите какви заслуги имат към Варна, освен че са работили всеотдайно за БКП и СССР.

 30. 30 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Варна, с такива “безукорни“ почетни граждани се е запътила, направо по пътя на Крим!!!
  Жалко, вече няма да е морската столица на България, а на ТИМ и РФ :(

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 31. 31 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  То aко товa сa почетните грaждaни нa Вaрнa, що зa грaд е товa!?
  A д-р Врaбев е кaто бялa лястовицa в списъкa.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4030 Неутрално
  А Киркор Киркоров - нека си пее човека, засега не съм чул да е замел някой и друг милион по време на прехода. Може пък варненци да изкарат безплатен концерт, ако искат да ходят.
  —цитат от коментар 26 на grajdanin1


  Киркоров направи кариера в Русия с български естрадни песни , без да ги оповестява. От негова страна това беше интелектуално ограбване на България и най-вече на дворците на тези песни за което дори не се е извинил .
  Морално нечистоплътен е. За заслуги към руската естрада лично от Путин е получавал награда. Той е един от известните изявени путинисти.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Неутрално

  Много плоска пропаганда, щом е руско, значи е лошо. Но то от Спас не може кой знае какво да се очаква, като говорим за минало, да не забравяме и спасовото: http://afera.bg/ бившата-подлога-на-престъпника-добри.html
  —цитат от коментар 7 на Евроатлантик


  Ми Анна Недялкова не е рускиня, ама пак е гнусна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5449 Неутрално

  Браво за Милен Врабевски. За останалите палецът ми сочи надолу. Жалко, че Драго Славов не е станал почетен гражданин на Варна. Мисля, че мина отдавна времето в което цялото Интернет общество го мразеше заедно "цифрови системи" заради отказите за регистрация на домейни в .bg :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на mcu
  mcu
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#27] от "grajdanin1":

  по научен комунизъм

 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Кажи ми кои са ти почетните граждани, за да ти кажа какъв си...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 37. 37 Профил на Огнян Тодоров
  Огнян Тодоров
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Като гледам Варна и се сещам че така е и в цялата държава.Нищо ново на "територията" наречена "руския троянски кон" на ЕС.Ново доказателство,че "демокрацията" беше акция на комунистите да си изперат парите които баха заграбени още от 1986.За младите и тези които не знаят това е времето на Луканов като шеф на комисията за Външната икономика.Между 1986 -89 са взети заеми от частни банки на голяма лихва,които никога не са влезли в България,а бяха разпределени по различни сметки на фирми на ДС в чужбина.

 38. 38 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#3] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":

  лайното пак се развоня.

 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Много плоска пропаганда, щом е руско, значи е лошо. ...
  —цитат от коментар 7 на Евроатлантик

  я кажи кое руско е хубаво? Освен водката? Я ми кажи кой русофил е изпратил детето си в Русия? Аз не познавам нито един! Нито от моите познати, нито от т.нар боклучав червен елит!

  Един път бях на концерт на Ф. киркоров, и хиляди пъти съжалявам! На този човек ТРЯБВА ДА МУ ЗАБРАНЯТ ДА СТЪПВА В БЪЛГАРИЯ!

 40. 40 Профил на kbderror
  kbderror
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Всички знаем че тука у Икономедиа сме платени от ЕК и всичко което не е за/към команията майка или е конкуренция се плюе (в най добрия случай само фактология,пример медалите по плуване за Расия).
  Исками се да видя малко insight инфо от запознати около кръга Капитал и неговите дълбоки водино не това което сами сте писали тук с хумористичен привкус..... (Каолин,Енемона и т.н. че това е само повърхността,като минем през Сорос и другите US инструменти за външна политика ставате оплетените свински черва на баткоИбратко).......Нищо лично Дневник,като ще сме журналисти,да сме без двойни стандарти,нали така...
  аа ДаА и нали знаете че ТИМ са сериознии и владеят другата половина от БГ, но както знаем от приказки много смисъл няма

 41. 41 Профил на wowbagger
  wowbagger
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Статията звучи конспиративно, но изглежда че живеем в конспирация.
  Имаме си кмет Иван Николаевич Портных (до 2011 - руски гражданин), изпратен на Златните от покойния Илия Павлов да наглежда гранд-хотела му, а сега поставен като кмет от поредната мутра.
  Заместник кметовете ни са - ДС/РУМНО/милиция.
  Естествено, че ще се крият от гражданите и тайно ще номинират други като тях - това са правили през целия си живот.

 42. 42 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 597 Неутрално

  "... Само двама от седмината нови почетни граждани на Варна,...
  очевидно няма какво да крият ..."

  За Асен Недев съм сигурен, че има какво да крие. Първо - преди 10 ноември всички ректори и заместник ректори се избираха от Окръжния комитет на БКП. Асен Недев както беше безпартиен го "избраха" за заместник ректор. В катедрата си беше се обградил с хора бивши агенти на ДС. Дори дясната му ръка си беше признал през 1992г., че е бил агент на ДС и е писал доклади. Асен Недев най-вероятно е подкрепян от руснаците, защото не блести и с интелектуално ниво.

  не съм избягал
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK