Морето отнесе южния плаж на Несебър и северния на Слънчев бряг

Несебър

© Несебър - юг

НесебърОгромни вълни са залели южния плаж на Несебър и северния на Слънчев бряг, поглъщайки ивицата, съобщиха концесионерите на ивиците.


Издигнатите в края на миналия сезон защитни диги и на двата плажа в момента са напълно разрушени и ивиците са под вода след буря, разразила се тази нощ.


В Несебър


Несебър

© Несебър - юг

Несебър


морето е отнесло пясъчната ивица, стигнало е до хотелите на първа линия и е наводнило приземните им етажи. Частично разрушени са три заведения, а другите временни преместваеми обекти са наводнени.
"Преди зимния сезон взехме всички необходими мерки. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го направили. Оформихме висока пясъчна стена по цялото протежение на плажа с цел спиране на морските вълни и запазване целостта на пясъчната ивица. Но бурята, която се разрази през миналата нощ, беше много силна, дори и в момента вълните са с височина 4-5 метра", казва наемателят на южния плаж в Несебър Кирил Спасов.


Той посочва, че работата по отстраняване на щетите ще започне непосредствено след утихването на вятъра и отдръпването на водата. Според него ще са необходими много средства и труд за възстановяването на плажа.


Слънчев бряг

© Слънчев бряг - север

Слънчев бряг

В Слънчев бряг


морето е отнесло почти половината от ивицата, а на места е достигнало до крайбрежната алея. Изпотрошени са четири заведения на плажа, а много други са наводнени. Морето е изхвърлило на брега камъни, дървета и отпадъци.


От фирмата - концесионер на северния плаж на Слънчев бряг, уверяват, че са готови веднага да инвестират необходимия ресурс за отстраняване на щетите. Предстои да бъдат издигнати нови предпазни диги.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK