Екоинспекцията в Бургас е разрешила строителство в къмпинг "Градина"

архивна снимка

© Асен Тонев

архивна снимкаВъзражда се проектът за строеж в къмпинг "Градина", съобщи БНР. В края на ноември бургаската екоинспекция отново е дала зелена светлина за изграждане на бистро, бар и търговски обекти на метри от морето.


Те ще са върху терен от 5 дка. Строителството започна през януари тази година, но бе замразено, а проектът сега е обновен. Екоинспекцията е издала положителна оценка за съвместимостта за строежа, въпреки че той попада в Защитената зона "Бакърлъка" за опазване на дивите птици и граничи със Защитената зона "Плаж Градина – Златна рибка" за опазване на природните местообитания.


В терена няма дюни, казват от екоинспекцията, а са в непосредствена блоизост. Територията е урбанизирана, за курортна дейност. Обектът попада в зона "А" на крайбрежието, предвидена е 20% плътност на застрояването, седем метра максимална височина, 70% озеленяване, половината, от което, да са дървета.
От екоинспекцията посочват, че строежът ще засегне минимално защитената зона и няма да повлияе особено на птиците, въпреки че е намалена буферната зона, свободна от застрояване.


Възложител е "Градина" АД.

Ключови думи към статията:

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 284 Весело

  Нима? Не може да бъде! Небостъргач, до небостъргача направете, пак няма да стъпя!

 2. 2 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 575 Неутрално

  На кой човечец е този строеж?

 3. 3 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Тома Белев
  Yesterday at 5:16 PM ·
  На къмпинг Градина пак ще се строи. Този път - повече. Спомняте си строителството от началото на тази година, нали? Тогава интересът на обществото към строителството накара органите на властта да го спрат. Независимо, че уж имаше всички документи и беше законно според тях. Всъщност не беше - изкопа не спазваше условието поставено от РИОСВ Бургас да се остави 10 метра буфер около границите на имота. Но това нарушение не беше установено нито от РИОСВ, нито от ДНСК. Сега всичко е подготвено както трябва - РИОСВ са издали ново разрешение, но вече без изискването за буфер.
  Всичко у нас е пунта мара, когато касае близките на властта фирми.
  Решението на РИОСВ от 2018: http://riosvbs.com/ …/БС-2-ОС(14.03.2018…
  Решението на РИОСВ от 2019 http://riosvbs.com/ …/БС-4-ОС(27.11.2019…
  снимката е на Дневник

  И като сме почнали със зимния бетон:

  Отделно в Синеморец пак се лее бетон абсолютно незаконно...
  В парка Странджа, край Синеморец, пак се лее бетон и се строи. Стои се на метри от морския бряг в нарушение на закона за устройство на черноморското крайбрежие. Законът изисква устройството на имотите да отговаря на предвиджанията на Общ устройствен план, а община Царево няма действащ такъв. Няма, защото има заповеди за спиране на действието на един, който бе приет без екологична оценка. Две специални заповеди за спиране на действието на ОУП на Царево издадени от министрите на околната среда и на регионалното развитие. Но въпреки всичко се строи и се лее бетон в защитена територия със съдействието на РИОСВ Бургас и ДНСК.
  снимки Магдалена Василева

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219924478075224&set=pcb.10219924503515860&type=3&theater

  https://www.facebook.com/magdalena.vasileva.10/videos/pcb.1192836850926184/3191377127555691/?type=3&theater&ifg=1

 4. 4 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  На печелившите инспектори, мутри и комсомолци честито! На останалите ще една причина да стоят далече от бетонираната мръсотия.

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  В терена няма дюни, казват от екоинспекцията, а са в непосредствена блоизост. Територията е урбанизирана, за курортна дейност.
  ___________________
  Според некомпетентните и вероятно корумпирани там е някак екологично да се застроят всички къмпинги или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5537 Гневно

  Пак са се налапали чиновници

 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Крайно време е да бъдат огласени имената на хората, които за жълти стотинки продадоха интересите на България със съгласието ние да поемем повече ограничения Натура 2000, за сметка на държави като Холандия и Дания.

 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5592 Весело

  И сега ще намерим един нов "Златен век" при това напълно законен.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  За тези няма ли прокуратура и съд?

 10. 10 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Като няма оправия винаги има парици за "туба бензин и кибрит"! Така ще се оправят нещата

 11. 11 Профил на salmo_truta
  salmo_truta
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Преди седмица бях до "най-мизерната" част от Гърция, основно за риболов, но и да се огледам къде как изглежда и да си имам една наум за лятото. Ами не се строеше, не се рушеше, не се се...еше, селцата и градчетата си живеят в зимен ритъм - храната винаги прясна, хората любезни, паркира се нормално, настаняваш се комфортно и на 1/3 от летните цени. Просто на хората това им е животът, затова и лятото им се получава. Ако наще цяла зима мислят как да осер@т още повече, после да викат персонал от Таджикистан и да не му платят за усилията през двата месеца сезон, вероятно качеството ще си остане такова. А не ми се вижда невъзможно да е по-нормално, да е по искрено, и пак да се печели. Никога не ме е било гнус да си дам парите за нещо читаво, но по южното ме догнуся много преди две години когато бях за последно там.

 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Разстроено

  Градина преди 20-30 години наистина бе къмпинг.
  Преди 10г положението вече не бе поносимо.

  А сега, както на над 95% от БГ Мутрпморие положението е нетърпимо???!!
  Бетонен Ад, простотия, мързел и алчност, понеже някакви селтаци са решили че 2-3 месеца "Година хранят".

  Да, ама НЕ!
  Светът е широк, спасение за тези които искат нормална почивка "дебне" на много места, Гърция, Турция, Хърватска са само най-близките примери за това където човек намира по-добри условия и автентична природа за по-малко кинти...

  А мутрагените - да ядЪт бИтон и да си пият пърцуцата и да псуват как нямало туристи!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Нека напомним.
  Людмил Стойков е бизнес ментора на президента Първанов. Т.е един от хората плащали ловните излети на президента , например. А Първанов и борисов имат топла връзка от времето на Мишо Бирата. Пак който не си спомня тогава по мафиотски маниер премиерът Борисов спря разследване за данъчни измами от агенция митници срешу Мишо Бирата , защото бил обещал на Първанов да не го закача. Спомихте ли си сега ? Тооочно такал. Аферата " Ало , Танов". По която прокурор беше нашия прекрасен сега консул в Барцелона, многоетажника , покривнотерасник , барбекюджакузник - Пламенчо.

 14. 14 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Людмил Стойков здраво си плаща. А в Бурас не му отказват. От КОТАРАЦИТЕ е.

 15. 15 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#13] от "djb95":

  Помним, че пари на Борисов и ГЕРБ не бяха открити в КТБ, а на тов. Костав и ДСБ милиончетата си бяха там, че даже си ги взеха с поредна далавера, въпреки, че бяха на преференциална лихва и по закон нямаха право на обезщетение. Това е достатъчно, за да не обръщаме внимание на троловете на лилявата радикална компартия. Колкото до курортите - последното лято бях в Кавала. От плажа можех да си откача кюлотите на някоя гъркиня от терасата. Ни дюни, ни кратуни, ни лиляви маймуни. Затуй аз казвам - оДставка на Борисов, Ципрас, Нетаняху и Пенчо Кубадински! Ръдань, Ристе и Тънас - пожизнени президенти и регенти, но най-паче реципиенти на всички черномория, беломория и средиземномория! Пабеда!

 16. 16 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Отдавна Бургаската "екоинспекция" адвокатства за бетонирането на брега. Примерите са толкова много.

 17. 17 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Ако се случи да пътувате в участъка между Черноморец и Созопол ще видите колко добре е "укрепен". Скоро т.н. Царски плаж или републиканския плаж, както му викат други, ще бъде един далечен спомен. Това е съдбата на разпърчальосаното родно черноморие. Започна се с Райското заливче край Созопол за да имаме такава действителност днес. Остава да се надяваме, че местният туризъм ще върви като по мед и масло.

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  До коментар [#11] от "salmo_truta":

  Единственият проблем по нашето Черноморие е патологичната алчност на "българските" "бизнесмени",която неминуемо вулгаризира поведението им към клиента. И тази мега-алчност не може да се прикрие с вежливи маниери.

 19. 19 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#11] от "salmo_truta":

  Пичове, хайде да спрем да сръвняваме хилядите км брегове и плажове в Гърция с тези в България? Сравнения с Пирин и Алпите не може ама тука може!? Лицемери!

 20. 20 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Напред с бетон, да направим мутро-бетономорие и изгоним последните нормални хора от Черноморието.

  Мам...та ви мръсна продажна мутренска.

 21. 21 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#13] от "djb95":Помним, че пари на Борисов и ГЕРБ не бяха открити в КТБ, а на тов. Костав и ДСБ милиончетата си бяха там, че даже си ги взеха с поредна далавера, въпреки, че бяха на преференциална лихва и по закон нямаха право на обезщетение. Това е достатъчно, за да не обръщаме внимание на троловете на лилявата радикална компартия. Колкото до курортите - последното лято бях в Кавала. От плажа можех да си откача кюлотите на някоя гъркиня от терасата. Ни дюни, ни кратуни, ни лиляви маймуни. Затуй аз казвам - оДставка на Борисов, Ципрас, Нетаняху и Пенчо Кубадински! Ръдань, Ристе и Тънас - пожизнени президенти и регенти, но най-паче реципиенти на всички черномория, беломория и средиземномория! Пабеда!
  —цитат от коментар 15 на Mike Crazy


  Бай Крейзи, защо фетишизираш гръцките кюлоти?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK