Три нови моста ще облекчават задръстванията във Варна

Три нови моста ще облекчават задръстванията във Варна

© LiveVarnaТри двуетажни мостови съоръжения на оживени пътни възли във Варна възнамерява да изгради местната администрация, а парите за проектирането им са заложени в бюджета на града за т.г. Това съобщи при представянето му кметът на града Иван Портних. Целта била "отпушване" на бул. "Владислав Варненчик", който в пиковите часове след пускането на бул. "Левски" се оказал тясна точка.


Според Портних едва след проектирането щели да станат ясни и финансовите параметри на проекта. До момента администрацията му работеше в обратния ред, като първо залагаше финансовите рамки за изграждане на големите инфраструктурни съоръжения в града и едва след това възлагаше проектирането им. Последният подобен случай беше реконструкцията на градския бул. "Васил Левски", добила печална известност с ниското си качество. Най-вероятно по същата причина и бул. "Владислав Варненчик" се е оказал "отеснял" едва след приключването на работата по бул. "Васил Левски".


Първият мост трябва да бъде изграден на изхода на Варна при кръстовището на булевардите "Република" и "Вл. Варненчик", където в пикови часове се образуват тежки задръствания.
Второ съоръжение ще бъде изградено на друго кръстовище по бул. "Вл. Варненчик" - това с бул. "Хр. Смирненски".


Трети мост ще замени единственото кръстовище по трасето на бул. "Васил Левски", регулирано със светофари. То се намира на пресечната точка с бул. "Осми приморски полк".


Днес Портних обяви, че предстои и разширение на бул. "Цар Освободител" в участъка от бул. "Васил Левски" до летище Варна. Така ще бъде създаден алтернативен изход от града.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK