"Бургаски корабостроителници" купи "Балканкар-Дунав" за 4 млн. лв.

"Бургаски корабостроителници" АД купи за 4 000 000 лева чрез Агенцията за приватизация 624 734 броя акции, представляващи 70% от капитала на "Балканкар-Дунав" АД - Лом. Това съобщи изпълнителният директор на бургаското дружество инж. Димитър Кимрянов.


"Балканкар-Дунав" АД е специализиран в производството на електрокари и резервни части за тях. Производствената продукция отговаря на изискванията на Европейската общност за безопасност и притежава протоколи от изпитания, проведени в оторизирани лаборатории. Дружеството реализира около 95% от произвежданите електрокари в чужбина, на пазарите в Чехия, Полша, Унгария, Германия, Русия.
Предметът на дейност на купувача е производство и ремонт на кораби, търговска дейност в страната и чужбина.


Освен заплащане на покупната цена купувачът се задължава да изплати или уреди публичните задължения на дружеството и персонала в срок до 6 месеца от датата на прехвърляне на собствеността върху акциите. Към 30 септември 2006 г. тези задължения са на стойност 2 227 000 лева.
Това е поредното предприятие, което "Бургаски корабостроителници" придобива след "Холдинг "Пътища" АД и "Мостстрой" АД и "Либърти металс груп". Собственост на "Бургаски корабостроителници" АД са и 51 на сто от "Би Ес транс инвестмънт джойнт венчър", като в последното дялове имат още "Хотел Рила", "Йорсет холдингс - България" и "Трансимпекс".


Основен акционер в "Бургаски корабостроителници" АД е "Бургаска корабостроителница" - с 80 на сто от капитала. Във второто дружество акционери са регистрираната в Кипър фирма "Занзи холдинг" с 24.87%, Димитър Кимрянов, Христо Генчев и Любомир Томов с по 17.57 на сто, а останалите акции са собственост на група физически лица, сочи справката в "Апис".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах