"Александрия груп" излиза на нови пазари

Чешкият туроператор "Александрия груп" ЕООД откри най-новия си хотелски комплекс "Хермес" в Царево. Това съобщи собственикът й Александър Попов. Той е разположен в северната част на града и на 100 метра от плажната ивица. Комплексът има хотелска част с 142 стаи и жилищна секция с 80 апартамента. На територията на "Хермес" има два открити басейна за възрастни и един детски, ресторант, спортен център, детска кът и зона за отдих. Инвеститор е дъщерната фирма "Александрия травъл" ООД. Средствата, които са вложени в проекта, са над 10 млн. евро.


Средната цена, на която се продават апартаментите, е 1250 евро на кв.м.


"Досега в България са идвали чешки туристи, но не е имало собственици на апартаменти. Само през 2007 г. около 80 000 чехи са посетили България. Над 30 хил. от тях са дошли именно с "Александрия груп", уточни Попов. По думите му дружеството планира да разшири значително базата си по Южното Черноморие, както и да излезе на международния пазар. Компанията вече разполага с готов проект, който трябва да бъде реализиран в Гърция, и обмисля сериозно да стъпи и в Хърватия. Бившата югорепублика е дестинация номер 1 за чешките летовници. Една от причините "Александрия груп" да се насочим към Гърция е фактът, че държава субсидира бизнеса при строителството на нови и реконструкцията на стари хотели. От това се възползват и големите, и по-малките хотелиери и се стига до рязко повишаване на категорията и качеството на услугите", обясни Александров.
Компаниите от "Александрия груп" работят с България от много години. Първата голяма инвестиция в хотелска база е в Приморско. Дружеството купи чрез "Ван турс" ООД хотел "Белведере" и го реконструира основно. "Белведере" заедно с хотел "Роза" е в групата клуб-хотели на "Александрия", в които се настаняват туристи чрез агенциите на холдинга - "Левни заезди" (Levne Zajezdy), "Фемили уей" (Family Way).


В Чехия "Александрия" е сред 10-те най-големи туристически агенции.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK