Община Средец оформя вилна зона

Община Средец продава 250 парцела по 800 кв.м в местността Божура. Там ще бъде построена нова вилна зона върху 1130 декара площ. Предвидено е да се построят малки еднофамилни къщи, които още бъдат едноетажни и с нисък коефициент на застрояване, съобщи кметът на града инж. Тодор Пройков.


На този етап се изготвя проекта за зоната за отдих, както я наричат в Средец. Там отделни физически и юридически лица ще могат да купят парцели общински терени и да построят свои вили, като ги съобразят с плана за застрояване. Инфраструктурата в зоната за отдих - пътища, ВиК, електроинсталации и пречиствателни станции, ще бъде изградена от самата община.


В новата вилна зона ще има места за спорт и развлечение. Между вилите е предвидено да се изградят и няколко малки хотела, нов зоопарк и спортен комплекс.
Един декара земя ще струва на купувачите между 16 000 и 17 000 лева. В момента тече процедура по оценка за въздействие върху околната среда и проучване на местата за застрояване от горския фонд. От общината са категорични, че заради новото строителство няма да се позволи да бъде отсечено нито едно дърво.


Почти всички терени около пътя Бургас -Средец са изкупени за складове и производствени бази. "Бургас е ограничен откъм морето и езерата и това е една от перспективните икономически оси. Икономиката на града няма накъде да се разгръща освен към Средец. В момента пътя от Бургас за Средец е по-натоварен, отколкото автомагистрала "Тракия", и съм убеден, че ще се наложи удвояване на пътя", коментира инж. Пройков.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK