Плажът ще има нова канализация

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) излезе с решение за концесията на бургаския северен плаж. Според магистратите концесионер на тази част от бургаската крайбрежна ивица за срок от 20 години е фирмата "Онтайм" ЕООД на Ваклин Стойновски. По закон в рамките на месец трябва да бъде подписан договор за концесия с министъра на регионалното развитие и благоустройството.


По силата на новия Закон за устройството на черноморското крайбрежие подобни договори за концесии ще бъдат за срок от 10 години, но разликата в казуса с бургаския плаж се дължи на вече започната процедура, коментираха юристите на "Онтайм".


Общо четири съдебни състава на Върховния съд - два тричленни и два петчленни, обсъждаха предоставянето на концесията, обжалвано от конкурентни фирми. Сега вече решението окончателно.
"Онтайм" ЕООД спечели и процедурата за концесията на централния плаж в Бургас. Престои подписване на договор при условията на вече обявената концесия.


Предприемачът заяви, че концесионните договори ще позволят изпълнението на амбициозния проект. Той беше обявен преди две години и според него плажът ще се превърне в туристическия символ на Бургас. Това ще стане чрез въвеждането на нови стандарти. Предвижда се да бъдат разкрити понтонни спасителни постове, да се увеличи броят на спасителните вишки, да се осигурят мобилни спасителни двойки и охрана на плажа. В резултат на подобни мерки за първи път в историята на града през 2006 г. летният сезон завърши без жертви.


В пиковите дни на бургаския плаж миналото лято са били регистрирани по 40 000 души. Освен безплатни чадъри и паркинги, рампи за хора с проблеми в придвижването и безкомпромисната поддръжка на хигиената концесионерът обещава и модерна канализационна система.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK