Разказвачи на фотоистории

Разказвачи на фотоистории

© Надежда ЧипеваФотографски квартет предизвика истински фурор в околоблоковото пространство на галерия "Алфа арт" (ул. "Дрин" 1). Гаро Кешишян, Юлиян Митев, Жоро Нончев и Ашот Папазян събраха най-добрите си снимки в обща изложба. Те са израз на пристрастието им към класическата фотография. В нея всяко копие е ръчно, неповторимо и уникално. Специално за откриването на това уникално фотосъбитие пристигна актьорът Наум Шопов.


Мълвата за неговото присъствие събра допълнително публика, която остана почти 2 часа под шатрите в дъждовното време. Портретите на Наум Шопов, заснети от Гаро Кешишян, бяха един от акцентите в изложбата. "Погледнал съм вторачено, сякаш с надежда към бъдещото", коментира актьорът. За срещата си с него Кешишян простичко обясни: "Поисках да седне, за да го снимам. И той се съгласи." По всяка вероятност заради 50-процентното арменско участие в изложбата на откриването танцува женски състав към арменската общност във Варна. Всеки от фотографите се представя с най-характерните си цикли.


За Кешишян това са портретите и актовата фотография. Юлиян Митев предлага своите фотоизследвания на Мелник, топлата вода на плажа във Варна, Истанбул и красиви пейзажи от България. "Всяка снимка е един разказ, уловен за стотна от секундата", споделя Юлиян Митев. Инициатор на изложбата е Ашот Папазян. Той се представя с цветни абстрактни фотографии. Тъй като ателието му се намира в съседство с галерия "Алфа-арт", той предложил идеята на собственика Добромир Славчев и за негова изненада тя била възприета. Четвъртият участник в изложбата е Жоро Нончев. За него изявата е дебют. Той се представя със серия черно-бели пейзажи.


След откриването организаторите предложиха на търг снимките, включени в експозицията. Най-високата сума постигна снимката на Гаро Кешишян "Безименен портрет", за която наддаването спря на 500 лева. Сред публиката нямаше ценители, готови да платят 1800 лева за триптиха на Наум Шопов. Всички откупени творби обаче ще останат в галерията до 23 ноември.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK