"Модус" - начин да откриеш, че животът е хубав

Изисканото бистро във Варна предлага безкрайни вкусови удоволствия

Това е мястото! Личи му от пръв поглед. Източният минимализъм е властелин в интериора на бистрото във варненския хотел "Модус". Той се намира на ул. "Стефан Стамболов" 46, само на крачка от входа на Морската градина във Варна.
Семпъл уют и мека строгост - всеки детайл от аранжировката тук говори за усет и безкомпромисна взискателност към детайла. Декоративни елементи липсват... но само на пръв поглед! Правите линии на търсения "аскетизъм" настойчиво шепнат, че формата има стойност! Дори свещите на масата са ниски и ненатрапчиви. Защото важна е светлината им. С две думи - суперсемпла свръхекстравагантност, която поставя в "кадъра" ястието, което ще бъде сервирано. Кухнята е лека и свежа, подчинена на правилото, че "късото меню е най-добро"!


"Модус" ще ви предложи лека и свежа кухня. Става дума за малко, но изключително качествени неща за хапване. Да започнем от класическата комбинация - домати с моцарела и босилеков дресинг или зелена салата с риба тон и сок от лимон. Прескачаме традиционните шопска салата и варианта й, който включва домати, печен пипер и мариновано сирене, защото за тях всичко е казано, и плъзгаме пръст по-надолу в менюто. Там нещата се усложняват в положителна посока. Финалната позиция звучи така - комбинация от зелена салата, рукола, чери домати, пармезан и кедрови ядки!


Изборът на студено предястие също е приключение. Колебанието започва с червено цвекло, сос сирене, капки пяна от орехи и свежи листа от рукола. В никакъв случай не пропускайте фаршированата лакса с морски тарт, гарнирана с брускети и червен хайвер, и резервирайте предварително една специална вечер за чаша вино и карпачо от телешко месо и ленти пармезан. Онова, което не бива да отлагате обаче, са порция бри в нежна панировка и сос от боровинки или гъши дроб върху карамелизирани ябълки.




Сега е време за основните ястия в "Модус". А тук е нужно много внимание, защото трябва да свършите нещо важно - да изберете между пилешко филе, фаршировано със спанак, пепър стек и сотирани картофи, запечени медальони от сьомга с кедрови ядки, сос муслин и поширани зеленчуци или свински ноазети с горчица, бекон, картофи и сос от манатарки.


Изречението е дълго, защото удоволствието е безкрайно. И въпреки всичко - най-хубавото предстои - десертите! И тук тройният избор се оказва най-труден: топъл шоколадов кейк с малинов сос и сладолед, нуга - сладоледено парфе с карамелизирани орехи и зелени смокини, или домашна торта? Най-добре опитайте и трите! И в никакъв случай не забравяйте да поръчате чаша шварц кафе. Така ще бъдете сигурни, че вече сте пристрастен към гледката на парка от любимата си маса в "Модус".

Ключови думи към статията:

Коментари (4)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на blue_fish
    *****
    Неутрално

    Е, от партера кой знае каква гледка към парка няма - по-скоро към постоянния трафик и спирката.
    Иначе хотелът наистина изглежда класен и като минавам от там все ми се приисква да седна в бистрото. Не го правя, защото предполагам, че е доста скъпо.

  2. 2 Профил на Zapoznat do blue_fish
    *****
    Неутрално

    Отбий се! Вътре е още по хубаво. Започни с малки сметки шом те е страх!

  3. 3 Профил на Ани
    *****
    Весело

    В бистро Модус обичам да похапвам домашна торта и трюфели.
    Харесва ми и обслужването.

  4. 4 Профил на galinat
    *****
    Весело

    напротив, никак не е скьпо за качеството, което предлага- кухня, обслужване, посуда, обстановка и т.н.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK