Светът на "Модера"

Здравословната кухня изкушава ценителите в "Ресторанта на годината"

Всеки ден "Модера" има поне три специални предложения за гостите си

© Moрски Дневник

Всеки ден "Модера" има поне три специални предложения за гостите си



Замисляли ли сте се какво е нужно, за да се влюбите истински в един ресторант? Добре подбрани ястия, уютна атмосфера, перфектно обслужване... Когато към всичко това обаче добавите и здравословен начин за приготвяне на ястията, получавате формулата на най-добрия ресторант за 2008 г. на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Това е варненският ресторант "Модера".


"Три пъти променяхме менюто за едногодишното си съществуване", казва единият от собствениците Иван Алексиев. "Залагаме на традиционни ястия от западната кухня, но преработени в български стил и с повече български подправки", допълва главният готвач Ивайло Петров. Всички продукти, които се влагат в кухнята на "Модера", са проверени и се преглеждат лично в момента на доставка. "Не правим компромис с качеството и прилагаме т.нар. slow cooking, който запазва всички вкусове и аромати", казва Петров. Всъщност този начин на приготвяне на ястията е в духа на най-добрите световни разбирания за здравословно хранене. Той означава готвене на пара, във вакуум и печене на бавен огън в продължение на часове. В замяна се постига изключителен вкус, който може да опитате на много малко места. Че това е така, може да се убеди всеки посетител на ресторант "Модера".


"В кухнята си използваме само охладени меса, прясна риба от Гърция, козе сирене от Франция, рукола от Израел, салата "Айсберг" от Холандия, пармиджано от Италия", разказва Петров. В уменията му може да се убедите и сами. Всеки ден "Модера" има три специални предложения за гостите си. Но, за да бъде удоволствието ви пълно, не пропускайте да опитате Оссобуко - традиционна стара италианска рецепта от района на Милано, някоя от авторските салати на шеф готвача или печен свински врат с гарнитура от марокански кус-кус. Постните изкушения са с вкус на тиква или броколи, "запечатани" със синьо сирене.

Ключови думи към статията:

Коментари (4)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на aaa
    *****
    Весело

    хахахахахахахахахаха смешници

  2. 2 Профил на някой,който ви познава
    *****
    Разстроено
  3. 3 Профил на наистина...
    *****
    Неутрално

    Колко вярно написано...Апропо,още съществувате ли???

  4. 4 Профил на някой,който ви познава
    *****
    Весело

    С това ръководство ))) А смешният ви дебел готвач....е много сте смешни жалки....)) Ако не е Ангел Дерменджиев-живи сте умрели........





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK