На път

Вчера в На път

24.04.2018 в На път

Още в На път

Нощ сред лалетата в парка "Кукенхоф"

Нощ сред лалетата в парка "Кукенхоф"

"Романтика в цветя" е мотото на тазгодишното издание на парка "Кукенхоф" в Холандия, най-голямата пролетна градина в света с лалета, нарциси и други пролетни цветя. Темата е избрана неслучайно: паркът води началото си от епохата на Романтизма, като в началото е бил градината на замъка "Кукенхоф".

/ Ива Тончева 20
Фотогалерия: Мигове на Алабастровия бряг Фотогалерия: Мигове на Алабастровия бряг Фотогалерия: Мигове на Алабастровия бряг

Фотогалерия: Мигове на Алабастровия бряг

От отвесните варовикови урви са се възхищавали и вдъхновявали Александър Дюма, Ги дьо Мопасан, Виктор Юго, Алфонс Кар и художниците Камий Коро, Едуар Мане и Клод Моне и Йожен Дьолакроа както и композиторът Жак Офенбах.

/ Елена Геловска 13
Фотогалерия: Белите градове на Пулия Фотогалерия: Белите градове на Пулия Фотогалерия: Белите градове на Пулия

Фотогалерия: Белите градове на Пулия

Пътуването до Пулия извън сезона е приятно преживяване. Ако човек има късмет, времето е по-топло, отколкото по същото време в България. От централния за района град Бари, до който има евтини полети от София, италианските железници осигуряват удобни и дори комфортни връзки към периферията. Цените са сравнително по-ниски спрямо по-популярните за туристите италиански градове. Местните жители са приветливи, а кухнята - вкусна.

/ Елена Геловска 14
Фотогалерия: Да почетеш бележитите си съграждани по впечатляващ начин Фотогалерия: Да почетеш бележитите си съграждани по впечатляващ начин Фотогалерия: Да почетеш бележитите си съграждани по впечатляващ начин

Фотогалерия: Да почетеш бележитите си съграждани по впечатляващ начин

Създаден по идея на аржентинския визуален артист и дизайнер Пабло Реиносо, хотел "Фервиер" в Лион, разположен в сградата на бившия конвент в Лион, предлага запознанство с бележитите хора от града.

/ Георги Пауновски 7
Пътуването и сънят не се съчетават добре, показва американска анкета

Пътуването и сънят не се съчетават добре, показва американска анкета

Да стегне багажа, да обезопаси дома за времето, в което няма да го има, да стане рано за полета, да се озове в друга часова зона и в други условия. Това са неизбежни задачи за всеки човек при пътуване, независимо дали отива другаде за удоволствие или по работа, но обикновено не си дава сметка и колко съществени са тези събития за съня и здравето му.

/ Дневник 4
Фотогалерия: На борда на най-големия круизен кораб Фотогалерия: На борда на най-големия круизен кораб Фотогалерия: На борда на най-големия круизен кораб

Фотогалерия: На борда на най-големия круизен кораб

Най-големият круизен кораб света, "Симфония на моретата" (Symphony of the seas), построен в корабостроителницата Ес Те Икс Франс (STX France) в западния френски град Сен-Назер, вдигна котва преди дни пред събралото се за събитието множество, за да отплава на първия си курс към испанския град Малага, предаде Франс прес.

/ Дневник 41
Да ви е сладко: 7% от туристите се връщат в Германия заради храната

Да ви е сладко: 7% от туристите се връщат в Германия заради храната

Седем процента от посетилите Германия туристи се връщат в страната заради храната. В страната работят 300 ресторанта със звезди "Мишлен", страната разполага с 13 винени региона, а германската култура на хляба е в списъка на ЮНЕСКО.

/ Надежда Петрова 41
Кои туристи харчат най-много и кой печели от това

Кои туристи харчат най-много и кой печели от това

Туристите от кои държави пътуват и харчат най-много в чужбина и кои страни се възползват най-добре от това? Отговор на този въпрос дава графика на onthegotours.com, основана на данните на Световния съвет за пътуване и туризъм за броя на туристите по страни и парите, които оставят в приемащата държава.

/ Дневник 32
Как Португалия привлича туристи

Как Португалия привлича туристи

Португалският град Елваш беше обявен през 2012 г. от ЮНЕСКО за част от световното културно наследства, но не успява да привлече достатъчно туристи, които предпочитат по-познатите Лисабон, Порто и Алгарве. Как може да се промени това?

/ Дневник 13

още