На път

Кварталът на червените фенери в Амстердам спира организираните турове

Кварталът на червените фенери в Амстердам спира организираните турове

Амстердам ще забрани организираните турове в Квартала на червените фенери от 1 януари 2020 г. и ще наложи ограничения за броя на участниците в безплатните туристически обиколки на града, съобщават местните медии.


/ На път 30

Вчера в На път

Готови, вино, старт!

Готови, вино, старт!

Туристите и пътешествениците обикновено посещават Франция, за да се насладят на невероятната храна, вино и култура, а не толкова за да влязат в добра физическа форма и да потренират. Всяка година обаче има една специална възможност, която дава възможност на човек да съчетае всичко това във винения маратон на Медок.

/ Дневник 11

20.03.2019 в На път

Още в На път

Държавите, които привличат в пъти повече туристи, отколкото са жителите им

Държавите, които привличат в пъти повече туристи, отколкото са жителите им

Някои държави привличат в пъти повече туристи, отколкото са жителите им. Световен първенец по този показател е Андора - минидържава, сгушена в Пиренеите между Испания и Франция.

/ Дневник 38
Абу Даби сваля такси, за да е не само петролно, но и туристическо емирство

Абу Даби сваля такси, за да е не само петролно, но и туристическо емирство

Абу Даби намали таксите, свързни с туризъм, за да подпомогне този свой отслабен сектор и да привлече повече посетители, с което богатото на петрол емирство се опитва да разнообрази икономиката си.

/ Дневник 5
Фотогалерия: Фестивалите на цветята - къде и кога Фотогалерия: Фестивалите на цветята - къде и кога Фотогалерия: Фестивалите на цветята - къде и кога

Фотогалерия: Фестивалите на цветята - къде и кога

Зимата може и да не си е отишла, но хубавото време от последните дни кара хората да копнеят за пролетта. В отговор на това настроение "Дневник" потърси информация за датите на някои от фестивалите на цветята в Европа.

/ Дневник 13
Път към кръста (откъс)

Път към кръста (откъс)

В "Техническа проверка", излязла в края на 2018 г. с логото на Издателство Scalino, са събрани истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек. Авторът - Ангел Иванов, е роден в Габрово през 1988 г.

/ Дневник 11
Фотогалерия: Исландия - ледени лагуни, планини и зелени гори Фотогалерия: Исландия - ледени лагуни, планини и зелени гори Фотогалерия: Исландия - ледени лагуни, планини и зелени гори

Фотогалерия: Исландия - ледени лагуни, планини и зелени гори

Еколозите исландци, като видели, че туристите обичат да правят купчинки - грамади, предприемчиво, за да опазят местните обширни полета от лава, докарват всяка година по един самосвал камъни.

/ Мария Радева 28
Поляците празнуват Мазния четвъртък

Поляците празнуват Мазния четвъртък

Днес поляците отбелязват празника на поничките, наричан още Мазен четвъртък (пол. tłusty czwartek). Последният четвъртък преди началото на Великия пост е един от основните празници, когато човек може да си позволи да изяде неограничени количества от това лакомство.

/ Дневник 9
Фотогалерия: Исландия - ледената красавица Фотогалерия: Исландия - ледената красавица Фотогалерия: Исландия - ледената красавица

Фотогалерия: Исландия - ледената красавица

Исландия е място, където никой не остава безразличен: необикновена природа, хора и история, храна, бит, култура. В превод, на исландски означи страна на ледове, но такова слънце ме е пекло там, че се наложи да търся висок фактор, защото се оказах изненадана и неподготвена за края на юли месец.

/ Мария Радева 26
Бавно, но сигурно туристите откриват най-голямата икономика в Африка

Бавно, но сигурно туристите откриват най-голямата икономика в Африка

"В началото не бихте си помислили, че тук има вълнуващи места, но когато пътувате, разбирате, че... има много забавни места, така че е много положително преживяване да видите красотата на страната", казва за "Ройтерс" 23-годишната програмистка Деола Акеджу, посетила с приятели красивите водопади Икогоси в Западния Нигерия.

/ Дневник 70
Най-добрият хотел за Инстаграм лайкове

Най-добрият хотел за Инстаграм лайкове

Вдъхновен е от формите, стила и цветовете на архитектурния стил, наричан Маями модернизъм, който се появява през 70-те години и би предразположил всеки да извади телефона си за минимум една снимка, а по-пристрастените към Инстаграм вероятно трудно биха се спрели да не правят основно това.

/ Дневник 9

още