На път

Неочакван лидер се появи сред най-добрите европейски дестинации за лятото

Неочакван лидер се появи сред най-добрите европейски дестинации за лятото

Две държави от Балканите попаднаха в класацията на издателството за пътувания "Лонли планет" (Lonely Planet) с най-добрите европейски дестинации за лято 2019. Областта Херцеговина, част от Босна и Херцеговина и хърватският полуостров Истрия са сред препоръчаните от експертите на издателството за предстоящия летен сезон.


/ На път 47

На път

Страните, в които разнообразието е всичко

Страните, в които разнообразието е всичко

Британската компания за туристически пътувания Rickshaw Travel, която предлага пътешествия в цял свят, състави Индекс на многообразието, по който пътешестващите да могат да преценят къде смесицата от общности, езици, култури, религии, кулинарни традиции и свободи е най-голяма.

/ Дневник 24
Как TripAdvisor откри Деветашкото плато

Как TripAdvisor откри Деветашкото плато

Мястото е познато на местните като "Завоя" или "Каньона" и допреди няколко години е било сметище, но въпреки безславното си минало и неотличителните си названия, отваря запомняща се гледка в три посоки – от панорамата към скалистия каньон на югоизток (вижте горе) ще ви секне дъхът, а ако пресечете пътя, на север, при ясно време, погледът ви ще обгърне немалка част от Дунавската равнина.

/ Силвия Зарева 28
Възходът на португалския сладкиш

Възходът на португалския сладкиш

"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две преживявания - пътуванията и вкусовете, които откриватеq когато сте на път. Не само на храни, но и на напитки.

/ Дневник 38
Фотогалерия: Японският музей, който се опитва да изчисти имиджа на... акото Фотогалерия: Японският музей, който се опитва да изчисти имиджа на... акото Фотогалерия: Японският музей, който се опитва да изчисти имиджа на... акото

Фотогалерия: Японският музей, който се опитва да изчисти имиджа на... акото

В Йокохама, южно от Токио, компанията Akatsuki Inc. се опитва да промени негативния имидж на акото и да го превърне в нещо цветно и забавно с помощта на музей, който ще посреща посетители в продължение на четири месеца.

/ Дневник 14
В Перу на Тайната вечеря сервират морско свинче

В Перу на Тайната вечеря сервират морско свинче

"Сикстинската капела на Андите" е в градчето Андауайлияс, а оттам Пътят на барока, наречен така защото преминава крайрамножеството пищно изографисани църкви, се спуска до някогашната столица на империята на инките Куско.

/ Вера Генова 9
Фотогалерия: Остров Сокотра - пътуване до Земята преди време Фотогалерия: Остров Сокотра - пътуване до Земята преди време Фотогалерия: Остров Сокотра - пътуване до Земята преди време

Фотогалерия: Остров Сокотра - пътуване до Земята преди време

Румяна Христова и фоторепортерът на "Дневник" Георги Кожухаров ще ви разкажат за своето пътешествие до остров Сокотра - едно от най-изолираните, красиви и мистични места на планетата.

/ Румяна Христова, Георги Кожухаров 39

още