На път

На път

Лондон е най-добрият град за живеене на света

Лондон е най-добрият град за живеене на света

В изследването са включени градове с население над 1 млн. души, като са взети под внимание фактори като климат, ниво на безопасност, места за отдих и атракции, образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на жителите с висше образование, доходи на гражданите и популярност на града в социалните мрежи.

/ Видка Атанасова 69
Ще потънат ли германските острови Халиген

Ще потънат ли германските острови Халиген

На 5 километра от северното германско крайбрежие се намират островите Халиген – 10 малки късчета земя във Ваденско море. Заради покачването на нивото на световния океан скоро те могат да изчезнат от картата на света.

/ Тасмин Уолкър, Дойче веле 38
Кои са най-безопасните и най-точните авиокомпании

Кои са най-безопасните и най-точните авиокомпании

Авиокомпаниите непрекъснато се подлагат на контрол, но извън специализираните доклади на регулаторите клиентите искат да знаят коя е най-точната авиокомпания, коя най-охотно изплаща обезщетения и коя, обратното, се старае да не си признава грешките.

/ Дневник 30
Фотогалерия: Къде да пътуваме през 2020 г. Фотогалерия: Къде да пътуваме през 2020 г. Фотогалерия: Къде да пътуваме през 2020 г.

Фотогалерия: Къде да пътуваме през 2020 г.

Около началото на всяка година туристически компании и издателства насърчават клиентите и читателите си да помечтаят къде да пътуват. Експертите проучват слабо известни дестинации, туристическият бизнес отличава с награди най-успешните, а националните бордове по туризъм измислят тематични кампании, с които да привлекат техния интерес.

/ Елена Геловска 19
Фотогалерия: Най-четеното в "На път" Фотогалерия: Най-четеното в "На път" Фотогалерия: Най-четеното в "На път"

Фотогалерия: Най-четеното в "На път"

Как докато привличат туристи, страните губят, какви са пораженията от струпването на много хора на едно и също място по едно и също време и как безотговорното поведение може да провали ваканцията. Публикации за всички тези аспекти на свръхтуризма се оказаха сред най-четените в рубриката "На път" през 2019 г.

/ Елена Геловска 3
Фотогалерия: Фуншал Фотогалерия: Фуншал Фотогалерия: Фуншал

Фотогалерия: Фуншал

Това е последната пета част от поредицата на Мария Радева за Мадейра. Предишните - за пешеходните туристически маршрути из вулканичния остров, наричан още "плаващата градина на Португалия" и за впечатленията на френско-българската група планинари, четете в архива на рубриката На път през декември.

/ Мария Радева 5
След по-дълга, но не прекалено, ваканция работата върви по-добре

След по-дълга, но не прекалено, ваканция работата върви по-добре

Американско изследване потвърди - след по-дълга ваканция се работи про-добре. Но удължаването на ваканцията за повече от две седмици има обратен ефект, докато отмятането на дребни служебни задачи по време на отпуската увеличава творчетвото и продуктивността.

/ Дневник 12
Фотогалерия: През "Зеления казан" Фотогалерия: През "Зеления казан" Фотогалерия: През "Зеления казан"

Фотогалерия: През "Зеления казан"

Преди да стигнем основната цел на поредния дневен преход се отбиваме в градчето Сантана. Следва кратка фотосесия пред типичните къщички на Мадейра, украсили хиляди пощенски картички.

/ Мария Радева 11
"Рулантика" - във водата и през зимата

"Рулантика" - във водата и през зимата

Рулантика е името на новооткрития и най-голям в Европа аквапарк на закрито. Той се намира край градчето Руст близо до германско-френската граница, съобщават специализираните издания за туризъм.

/ Дневник 11

още

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK