Багажът на пътуващите: Десетте най-странни неща

Едно безобидно домашно по физика.

© TSA

Едно безобидно домашно по физика.Избори 2022

Твърде странни неща съдържа багажът на пътуващите по въздуха - все на безобидни пътници, които нямат намерение да отвличат самолета, не подготвят терористичен акт и не искат да причинят проблеми никому, включително и на себе си. И въпреки това пътуват с подозрителни, опасни и със сигурност забранени предмети без да могат да обяснят защо. 


Засилените проверки на летищата след 11 септември 2001 г.  създадоха солидна база данни със странни находки в багажите на пасажерите, преглеждани старателно от службите за сигурност навсякъде по света. И особено в САЩ. И въпреки мъчителните за самите пътници проверки, процедури за събличане, събуване, индивидуален контрол, маса ограничения, изземаните забранени вещи будят все по-голямо недоумение у хората на реда.


 Книга и нож. 

© TSA

Книга и нож. 


Американската администрация за сигурност в транспорта Transportation Security Administration (TSA), която отговаря за безопасността на полетите,  представи в блога си десетте най-забавни находки по летищата в САЩ през 2011 г. 
Пътник, заминаващ от Лос Анджелис, решил да транспортира в четирите си куфара 240 живи рибки. Друг пътешественик, тръгнал от Маями, решил да превози четири констенурки и седем змийчета,които скрил в джобовете на панталона си.


Трети турист от Сан Антонио си носил копие на ножа на Батман, а негов "колега" изрязал стара книга, за да скрие в нея "нинджа" нож.  Още един - по-"безобиден", пък мушнал в ръчния си багаж домашното по физика - устройство, омотано в жички с примигващи диоди.


Да вярваме ли на очите си - противопехотни мини в багажа на съседа по място. 

© TSA

Да вярваме ли на очите си - противопехотни мини в багажа на съседа по място. 

Не е за вярване, но в багажа на пътник в Солт Лейк Сити  службите за сигурност са намерили четири противопехотни мини - обезвреждането им причинило закъснение на следващите четири полета. Друг любител на силните усещания тествал проверяващите с взривното вещество С-4, което опитал да скрие в кутията си за тютюн. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK