Google предлага 3D разходка из "Версай"

Сградата през 1624 г. преди мащабните промени на Краля Слънце

© YouTube

Сградата през 1624 г. преди мащабните промени на Краля СлънцеАко все още не сте имали шанса да посетите Версайския дворец, Културният институт на Google с помощта на директорите на бившата резиденция на френските крале дава възможността да усетите част от атмосферата и историческата му значимост.


Съвместният им сайт Versailles 3D представя триизмерно видео, в което се разказват най-важните факти около създаването му, културното му влияние, както и повече информация за парковете, залите и стаите в него.

Специално внимание е отделено и на начина, по който дворецът драстично се променя през годините и как е изглеждал преди "Кралят Слънце" Луи XIV да го превърне в свой дом.


Проектът предвижда и пускането на мобилни приложения, които също ще позволяват виртуални разходки из двореца. Вече е онлайн и клип, в който създателите на анимацията работят по пресъздаването на двореца.Междувременно Google започва и още по-мащабна инициатива под името Chaos To Perfection, която също ще бъде посветена на "Версай" и съвместима единствено с браузъра Google Chrome. Очаква се тя да се съсредоточи върху произведенията на изкуството, които се намират в двореца.


Културният институт на компанията е ориентиран към популяризирането на исторически места и събития чрез интернет. Сред проектите му са възстановка на сгради във Франция от 17 век чрез Google Earth, дигитализиране на ръкописи на Библията и архивите на Нелсън Мандела. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK