У дома с реалистични 3D пътешествия

Подобни впечатляващи гледки могат да изглеждат още по-изумително с помощта на 3D изображения, смятат от Panasonic.

© Reuters

Подобни впечатляващи гледки могат да изглеждат още по-изумително с помощта на 3D изображения, смятат от Panasonic.Планетата изобилства с невероятни места, които си заслужава да бъдат посетени. За съжаление, малцина имат възможността да посетят дори една трета от тях, какво остава за всички.


В ерата на технологиите обаче, думата "ограничения" се възприема по-скоро като "предизвикателство". Panasonic например работи по усъвършенстването на система, която ще създава реалистични триизмерни виртуални пътешествия. Тяхната цел е да изглеждат толкова реално, че човекът да повярва, че действително се намира на даденото място.


Системата разчита само на най-новите и скъпи технологии. Всичко започва с пет от най-добрите 3D видео камери. Те са разположени на специална платформа, която гарантира пълното покриване на 180-градусово зрително поле.
Информацията се записва на един носител и се събира в едно. След това се разпределя на пет отделни 3D дисплея, отново от възможно най-високия клас.


Panasonic разработва проекта заедно с UNESCO и планира заснемането на световното културно наследство. Компанията обмисля варианти и за използването на системата и за заснемане на интериора на музеи и дори за отразяването на следващите Олимпийски игри.


Разбира се, малцина ще са тези, които ще могат да си позволят пет 3D телевизора в дома, за да осъществят своите вирутални екскурзии. Това обаче не означава, че технологията не може да бъде пригодена и за един екран. А с увеличаването на използваната от телевизорите резолюция, това става все по-лесно постижимо.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK