Над 200 души вече са подали молба за директор на остров

Над 200 души вече са подали молба за директор на остров

© Община БургасИзбори 2022

Над 200 души са подали молба за обявената от община Бургас позиция директор на остров Света Анастасия, съобщи "Труд". Срокът за кандидатстване изтича в края на месеца. 


Изискванията към управителя са да владее английски език, да има висше образование, да притежава опит в управлението на туристически обекти, познания в маркетинга и продажбите и да не се страхува от морски бури.


Островът, популярен и с името Болшевик, както беше прекръстен при социализма, беше реставриран в рамките на проект на община Бургас "Културно-историческото наследство на о. Света Анастасия и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", финансиран по ОП "Регионално развитие"  2007 - 2013 г.
Там е изграден музей, разказващ историята на острова, възстановени са и стенописите на църквата, датиращи от XIV век. Създадена е къща за гости с гледка към Бургаския залив и възможност за пренощуване в истинска монашеска килия, има още ресторант с традиционна за региона кухня и лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на място.


Островът ще бъде отворен за посещения през пролетта на 2014 г., а името на директора на новия туристически обект се очаква да стане известно през първите дни на януари. Ще бъде избран човек, който взима бързи решения в нетипични ситуации, да може да се погрижи за работещите и туристите по време на буря, например. . Заплатата ще е 500 - 600 лв., но работата е само през активния туристически сезон. Безплатен ще е и транспортът с корабче до "офиса". 


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK