Най-добрата пица се правела в...Австралия

Общо 600 участници от 35 държави участваха в състезанието.

© manifestazioni.pizzanewgroup.it

Общо 600 участници от 35 държави участваха в състезанието.



Световният шампионат за пица в Парма, който приключи в края на миналата седмица, обяви: най-добрата пица се прави в Австралия. И по-точно - в Мелбърн в пицарията на майстор Джони Ди Франческо. 


Ди Франческо, който пече пици от малък, спечели голямата награда със своята "Маргарита" в конкуренцията на 600 участници от 35 страни, съобщи британският "Гардиън". 


Според правилата на състезанието диаметърът на маргаритата трябва да е под 35 см, да е изпечена на дървени въглища и да е гарнирана единствено с белени домати, сирене, чесън, зехтин и сол.




Австралийският пицар издава тайната на представянето си - използва италианско брашно, висококачествена биволска моцарела и пресен босилек. 


Хората подценяват маргаритата, смятат я за една от най-лесните за приготовление, а всъщност, тя е най-трудната,  казва победителят. Причината, по думите му, е именно в малкия брой съставки, заради който качеството на тестото излиза на преден план. При другите пици можете да замаскирате това с гарнитурата, но не и в маргаритата, казва Ди Франческо. Той е опитен състезател, вече е представял страната си на пица-олимпиада в Лас Вегас, а, както сам твърди, конкуренцията в страната му е доста силна, информира изданието. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK