Най-добрата пица се правела в...Австралия

Общо 600 участници от 35 държави участваха в състезанието.

© manifestazioni.pizzanewgroup.it

Общо 600 участници от 35 държави участваха в състезанието.



Световният шампионат за пица в Парма, който приключи в края на миналата седмица, обяви: най-добрата пица се прави в Австралия. И по-точно - в Мелбърн в пицарията на майстор Джони Ди Франческо. 


Ди Франческо, който пече пици от малък, спечели голямата награда със своята "Маргарита" в конкуренцията на 600 участници от 35 страни, съобщи британският "Гардиън". 


Според правилата на състезанието диаметърът на маргаритата трябва да е под 35 см, да е изпечена на дървени въглища и да е гарнирана единствено с белени домати, сирене, чесън, зехтин и сол.




Австралийският пицар издава тайната на представянето си - използва италианско брашно, висококачествена биволска моцарела и пресен босилек. 


Хората подценяват маргаритата, смятат я за една от най-лесните за приготовление, а всъщност, тя е най-трудната,  казва победителят. Причината, по думите му, е именно в малкия брой съставки, заради който качеството на тестото излиза на преден план. При другите пици можете да замаскирате това с гарнитурата, но не и в маргаритата, казва Ди Франческо. Той е опитен състезател, вече е представял страната си на пица-олимпиада в Лас Вегас, а, както сам твърди, конкуренцията в страната му е доста силна, информира изданието. 

Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 880 Весело

    Абе в Австралия, обаче от Джони Ди Франческо

    Доброто е заразно
  2. 2 Профил на Амбразурчик
    Амбразурчик
    Рейтинг: 419 Весело

    [quote#0:"Пицата"] Най-добрата пица се правела в...Австралия [/quote]

    Най-добрата пица я прави жена ми
    .........

    лъжа, естествено ,

    но тайно се надявам , ако прочете поста да се засрами ,
    да се мотивира и да започне да прави пици
    ------
    всички жени имат ц**и но не всички правят хубави пици

  3. 3 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1291 Весело

    Харесвам препечена "маргарита"
    Да хрупка !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  4. 4 Профил на Станислав Генов
    Станислав Генов
    Рейтинг: 612 Неутрално

    дрън дрън. ял съм пици в америка и в цяла европа - е италианската си е най......

  5. 5 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 521 Неутрално

    Трябвало да е гарнирана единствено с белени домати, сирене, чесън, зехтин и сол, а тайната била да се сложи босилек. Явно според автора босилекът е вид сирене, или сорт домат, или марка зехтин. Във всеки случай това на картинката ако е шампионската пица, или поне някоя от участничките в борбота, доста е скромна за моя вкус, повече бие на пресна питка, намазана с нещо отгоре за красота, отколкото на истинска пица.

  6. 6 Профил на Рамзан Кады́ров
    Рамзан Кады́ров
    Рейтинг: 367 Неутрално

    До коментар [#4] от "Стан":

    В статията не става дума нито за Америка, нито за Европа. Става дума за Австралия, където живеят няколко стотин хиляди австралийци от италиански произход.

  7. 7 Профил на dj x2805
    dj x2805
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Ееех една пещ на дървени въглища.... и съм номер 1... Бих станал пицар веднага. Замесвам си сам тестото за всички пици у нас и стават много добри - не толкова колкото на номер 1 в света, но все пак и аз не ги правя всеки ден...

    www.soundcloud.com/x2805
  8. 8 Профил на KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
    KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
    Рейтинг: 411 Неутрално

    [quote#5:"usero"], доста е скромна за моя вкус,[/quote]

    Пицата на Дянковь.

  9. 9 Профил на Olga
    Olga
    Рейтинг: 367 Неутрално

    По цял свят обичат пица и китайско)) У нас и двете са побългарени. Италианската пица е по суха и с по малко продукти върху нея. Ние искаме да има изобилие и кашкавала да се точи

  10. 10 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 880 Весело

    [quote#6:"Eurasian Union"]В статията не става дума нито за Америка, нито за Европа. Става дума за Австралия, [/quote]
    Не си много прав Състезанието е било в Парма (Италия). Първото място е било спечелено от австралиец от италиански произход, с пицария в Мелбърн
    До коментар [#6] от "Eurasian Union":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  11. 11 Профил на kamenpavlov
    kamenpavlov
    Рейтинг: 476 Неутрално

    Между другото нашата пица е много хубава - въобще не ме вълнува оригинална ли е или не, като е вкусна. А иначе аз правя жестока пица - само с домати, зехтин, моцарела и пресен босилек, блатът е много тънък и сух и става "един път"...ех, как ще си спретна една довечера

  12. 12 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#11] от "kamenpavlov":


    [quote#11:"kamenpavlov"]блатът е много тънък и сух[/quote]
    Така и аз го предпочитам , но пробвай някой път , колкото и да е не здравословно не със зехтин , а със свинска мас Тя прониква навсякъде в тестото равномерно , до като растителната мазнина седи отгоре
    Имай предвид , че точно за това използват БИВОЛСКА моцарела . Биволското мляко е с най-висока масленост .

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  13. 13 Профил на doneva_a
    doneva_a
    Рейтинг: 470 Любопитно

    [quote#5:"usero"]доста е скромна за моя вкус, повече бие на пресна питка, намазана с нещо отгоре за красота, отколкото на истинска пица.[/quote]

    Традиционно "истинската" пица си е била точно такава - хляб с лека гарнитура от сирене и подправки и зехтин.

    "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
  14. 14 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    До коментар [#11] от "kamenpavlov":

    Извинявай ,
    Пробвай и босилека да го накъсаш на ситно и да ги омесиш в тестото за блата . Така аромата на босилека става по-наситен , иначе като е отгоре се изсушава и аромата отива във фурната .
    Нещо като всичката пара в свирката

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  15. 15 Профил на kamenpavlov
    kamenpavlov
    Рейтинг: 476 Неутрално

    До коментар [#14] от "Чардо":

    Хм, за последното не знам...Не е ли босилека за това да се смеси с доматите и така да се получи хубавия аромат?

  16. 16 Профил на SEAL
    SEAL
    Рейтинг: 786 Неутрално

    Истинска пица от истински италианец.
    Което няма нищо общо с тоновете хляб, гарнирани с 8 килограма гадно месо, което ни сервират по българските 'пицарии'.

  17. 17 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    Много обичам домати !
    Още от дете си ги късах от градината на баба и дядо в с.Обнова Плевенско и само със сол . . .
    Да ! Така се слага по принцип босилека ведно с доматите , но аз си правя пицата без домати , а само с поне 3 вида сирене , а домата нарязан , сочен и пресен
    Така както е описала
    [quote#13:"doneva_a"]Традиционно "истинската" пица си е била точно такава - хляб с лека гарнитура от сирене и подправки и зехтин. [/quote]
    и отделно студена бира или розе

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  18. 18 Профил на zlatediki
    zlatediki
    Рейтинг: 418 Неутрално

    По-големи майстори на пицата от италианците няма.

  19. 19 Профил на Станислав Генов
    Станислав Генов
    Рейтинг: 612 Неутрално

    До коментар [#6] от "Eurasian Union": в Америка живеят 10 милиона емигранти от италиански произход но пиците са по-кофти от колкото в Италия. Това исках да кажа - не вярвам пиците в Австралия да са по-добри от тези в Италия.

  20. 20 Профил на mmarto
    mmarto
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Най- обичам пица на парче, ама да си турнем отгоре и кечуп и майонеза, ако имаше и що да се изтопи щеше да е най- арно.

  21. 21 Профил на yu22
    yu22
    Рейтинг: 1090 Неутрално

    ....И аз снощи правих "Наполитана" - върху блата: доматена салца, ммосарела, и ситно нарязани чесън и магданоз. Отгоре шайби пресни домати....

    мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
  22. 22 Профил на Martin
    Martin
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Най-добрите пици са в Трастевере.

  23. 23 Профил на Коки
    Коки
    Рейтинг: 521 Неутрално

    [quote#17:"Чардо"]но аз си правя пицата без домати[/quote]
    Аууу, кощунство! Моята "малка тайна" е след първото намазване със доматена салца и зехтин следва босилека, моцарелата и/или кашкавал, и отново доматена салца.... така аромата на босилека се "заключва" и резултатите са отлични!(почти винаги )

  24. 24 Профил на BarBQ
    BarBQ
    Рейтинг: 829 Весело

    Друг път, най-добрата пица се прави вкъщи.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK