Рекорд - 19 държави за 24 часа

Рекорд - 19 държави за 24 часа

© http://www.garfors.com/Трима пътешественици поставиха поредния световен рекорд като посетиха 19 европейски държави, между които България, в рамките на 24 часа. И по-конкретно - за 23 часа и 33 минути. 


Те са пътували с кола, пеша и самолет, като са влизали физически във всяка от държавите, и са документирали постижението си със снимка и gps тракер. Освен това през цялото пътуване са се радвали на засилен медиен контрол. 


Рекорд - 19 държави за 24 часа

© http://www.garfors.com/
Сред авторите на рекорда е норвежкият пътешественик Гунар Гарфорс, вписан в книгата "Гинес" като човекът, посетил за ден пет държави на пет континента. Друг негов успех е, че на 38-годишна възраст той вече е посетил всички 198 държави в света. Пояснява - всички 193 членки на ООН, двете наблюдателки Ватикана и Палестина, а освен това Косово, Западна Сахара и Тайван. В последното пътуване го придружават Тай Йонг Пак и Ойвинд Дюпвик.


Триото тръгва от Гърция, а България е втората държава по маршрута им, в която престояват 36 минути. Оттам преминават в Македония, Косово, Сърбия, Хърватия, Босна, Словения, Австрия, Унгария, Словакия, Чехия, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, и Швейцария. Последната точка по маршрута е Лихтенщайн. Две отсечки са прелетяни със самолет - Скопие - Белград и Виена - Дюселдорф.


С постижението си те заличиха предходния рекорд от 2012 г., който е за 17 държави.  


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK