Най-отблъскващите прояви на авиопасажерите

Най-отблъскващите прояви на авиопасажерите

© Associated PressВ навечерието на коледните и новогодишните празници, когато пътуванията стремглаво се увеличават, онлайн изданието Mashable напомни за най-отблъскващите навици на авиопасажерите. Изданието ги подреди във възходящ ред по недопустимост и призова читателите си да спестят неприятните преживявания на евентуалните си спътници в предпразничните и след празничните дни. 


Да се озовеш на средната седалка, разделил двама пътуващи заедно. Понякога двойките, които пътуват заедно, си запазват седалката до прозореца и тази до пътеката, смятани за по-удобни. Така седящият между тях непознат се оказва буквално блокиран. Ако с половинката си държите да бъдете до прозореца, можете да запазите местата един зад друг. А ако предпочитате да се гледате и да си приказвате, заемете крайните места от двете страни на пътеката, съветва изданието. Или просто заемете две съседни места, едното от които - средното.  


Романтичният съсед . Хората често се запознават при пътуване, особено когато то е по-продължително, а понякога поставят началото и на романтична връзка. Експертите обаче съветват да се избягват опитите за флирт, дори спътникът много да ви харесва и да се държи общително. Отговорът "не" е много по-лесно поносим на изхода на самолета, отколкото в началото на полета, напомнят те. 
Не на мястото си. Има пътници, които бързат да седнат на харесано от тях място, което не е тяхното. И държат да останат на него, дори когато отметката на билета казва друго. В този случай специалистите препоръчват вместо да влизаме в спор, да оставим уреждането на въпроса от екипажа. Когато обаче една майка се окаже разделена от детето си, ще е любезно да й предложим се разменим. 


Спорът за подлакътниците. Повечето хора са съгласни, че правото да ползва страничните облегалки е на седящия в средата. То обаче се простира само до ръба на подлакътника и нито милиметър отвъд. 


Съседът - узурпатор. Пространството пред вашата седалка е само за вас. 


Много шум за нищо. Ако слушате музика или гледате филм, използвайте слушалки.  


Вкус и мирис.  Ако държите да ви забележат, носете си ароматна храна и я изяжте докато пътувате. Чесънът увеличава допълнително ефекта. А ако не искате да изпъкнете - вземете душ преди полета.  


И чантата има свое място. Чантата, озовала се на рафта за багажа точно над главата ви, не се е появила там изневиделица, а е оставена от някой от съседните седалки. Последните влезли обикновено са принудени да търсят място за своя багаж по-далече, най често - накрая. 


Буйни деца и отпаднали родители. Децата често капризничат при пътуване, а родителите понякога са твърде уморени, за да ги укротят.  Да проявим разбиране като се поставим на тяхно място. Едва ли бихме се справили много по-добре, призовават авторите на класацията.  Бутането, дърпането, ритането на съседите или седалките им обаче е неприемливо. Дори ако сте дете. И особено, ако не сте. 


Хиперактивен съсед.  Човекът до вас, който често става  от мястото си, е един от най-неприятните спътници. Ако ви се налага често да ставате по здравословни причини, изберете място до пътеката. 


Мястото на краката е на пода пред седалката, а на чорапите и обувките - върху тях. Никой от спътниците не е платил, за да гледа краката ви, нито да се наслаждава на уханието им, напомнят експертите. 


Недисциплинираните. Не допускайте полетът да закъснява заради вас. Екипажите не са никак толерантни спрямо недисциплинираните пътници и рядко са склонни да разбират шегите с безопасността. Не бъдете един от тях. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK