Високоскоростен влак свързва Венеция с летището в Рим

Композицията Frecciargento (Сребърна стрела) ще изминава разстоянието за малко повече от 4 часа.

© Associated Press

Композицията Frecciargento (Сребърна стрела) ще изминава разстоянието за малко повече от 4 часа.Високоскоростният влак, който досега пътуваше между Венеция и римската жп гара "Термини" вече ще пътува и до летище "Фиумичино". Целта е да се разтовари железопътната гара, а туристите, пътуващи за вътрешността на страната, да не губят ценно време в прекачване, съобщиха местните медии, цитирани от портала wantedinrome.com.


Услугата е достъпна от неделя, 14 декември, когато вискоскоростният влак Frecciargento ще потегли от жп терминала на летището в 11.08 часа. За малко повече от четири часа пътниците ще стигнат Венеция с междинни спирки във Флоренция, Болоня и Падуа, където, разбира се, също могат да прекъснат пътуването си. 


Втората композиция потегля по същия маршрут в 15.08 часа. 
Новата услуга е съгласувана с над 100 авиокомпании от Азия, Северна и Южна Америка и Близкия изток, опериращи на "Фиумичино", на които се пада около 15 на сто от трафика. Всички са проявили голям интерес към инициативата. 


Има готовност към разширяване на услугата и с включването на Милано, но жп администрацията предупреждава, че капацитетът на сегашните четири перона е недостатъчен и ще е нужно разширение. 


Търсене на "Дневник" в сайта на италианските железници показа, че цената на билета Фиумичино - Венеция е  88 евро в едната посока във втора  класа с дата на пътуване 21 декември. Заявка за дата месец по-късно показа, че е възможно да се вземе и икономичен билет за 49 евро, но без възможност за връщане или презаверка.  

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK