Съгласен съм с Вас, но ми идва една забавна (истинска!) история:
Беше 2011 или 12, не съм сигурен, на полет Мадрид-София. Вероятно има значение да кажа, че това беше най-евтиният полет по курса в рамките на близките месец-месец и нещо - помня, защото специално го избирах. Представете си ултра-лоу-кост експириънс (полета беше на Иберия в партньорство с Бг еър, но цената биеше дори лоу-костове!). В самолета имаше достатъчно хубави бг-гастербайтери, за да си мирише както можете да си представите; имаше от онези грмадните найлонови торби на карета, претъпкани със скъпоценности, минаващи за ръчен багаж; и т.н. мили родни картинки като от влака Пазарджик-Септември примерно. Та значи, при първото минаване на стюардите не знам как се размина, но при второто някой повлече крак и пътниците се усетиха, че вместо кола, могат да искат бира - безплатно! - и като се почна едно чудо... Само ще кажа, че при започването на заход над София, песните, които се пееха в поне 30% от самолета преминаха от "Я кажи ми, облаче ле бяло" в "Стани, стани, юнак балкански" - явно за да се вдъхне нужната смелост...
Хилил съм се с часове след това
Статията е интересна и обеснява, например, защо докато си в самолета, храната някак си няма онзи приятен вкус, които има на земята. В крайна сметка, дори няма смисъл да се сервират деликатеси или някакви много скъпи ястия, които няма как да бъдат оценени... Германския институт "Фраунхофер" е открил решението - Ракия + Шопска салата и промблема е решен...
„Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
Жотемите изобщо да не се обаждат. Храната им е скапана, на ,,Великолепното" летище Де Гол, няма една тоалетна за света, никой не говори Английски, и е студено и мръсно. В самолета храната е ужас.
Холандците са доста по добре.
Германците са класа над останалите.
Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
Нищо чудно една от причините да е падането на желязната завеса и възможността на повече народ да хойка насам натам, в което няма лошо, разбира се. Сутрин закусваш дома, вечер хапваш бургери в Амстердам. Евтини полети-евтини услуги. Само да са безопасни и всеки да отиде, дето му душа сака.
Прав е! Кореан еър, Азиана и дори Търсиш еър предлагат вкусна храна, докато така оплаквания Балкан 1993/4 направо се опитаха да ни отровят! Всичко, което ни поднасяха имаше вкус на изгоряла пластмаса.
В началото авиокомпаниите устройвали
истински пирове.
______
Хората даже и не разбират ,че са трета класа като ги превозват ниско бюджетни компании !
Излитат командировка , но не са с билетче за бизнескласа в джобчето а ги слагат в тесни седалки и им дават гадна храна .
Емиграцията допълнително помогна за бизнеса със стотиците милиони емигранти от западния свят които нямат никакви претенции към превозвачите когато летят до родното си място.
А и промените във сигурността много помагат за тормоза ,който се оплаква може да го арестуват !
То пък само храната да им беше кусура на авиолинните. Аз примерно се чудя защо ценообразуването на много от тях противоречи на всякаква пазарна логика. Примери:
1) полет с прекачване из Европата излиза с по 250 евро по-скъп ако се закупи като 1 билет отколкото разбит на два отделни със същите полети
2) полет до далечна дестинация излиза до 400 евро по-евтин ако се прекачваш в летището, от което тръгва дългия полет спрямо същия полет купен директно от там
3) един и същи полет бива до 40-50 евро по-евтин когато се буква през примерно италианския портал на агенцията вместо през английския...
"...винени допълнения към основните ястия - телешко бургиньон (в червен сос)"
Бургиньонът boeuf bourguignonе е от говеждо с червено бургундско вино, а с телешко и бяло вино се нарича blanquette de veau. Инак налягането в кабината на самолета отговаря на 1500м, а в самолетите в Европа обикновено се сервират сухи сандвичи, които са боклуци, за да са по-евтини.
Аз рядко хвърча и всеки път се кефя Лайно да ми дадат ще ми хареса Само, че на дългите дестинации се скапвам от пътя. Най-много харесвам 2-3 часа полет и храната за мен е почти ОК
При билети от по 600-800Е е малко вероятно общо 5 Е в двете посоки да донесат особени печалби, а могат да направят храната хубава. Тя трябва да е съобразена и с това, че се храниш на тясно пространство, а телешкото се реже малко трудно и като има и сос оправдава постоянните реклами на перилни препарати. Според мен най-доброто за дълъг полет са добре направени сандвичи, с които не се бориш като пътник с храна в самолет.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
[quote#15:"lustmord"] полет с прекачване из Европата излиза с по 250 евро по-скъп ако се закупи като 1 билет отколкото разбит на два отделни със същите полети [/quote]
Полет с прекачване в Европа често е по-евтин дори от прекия, защото има компании, които нямат слот за директен полет, но имат свободни места до и от тяхното основно летище. Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.
2-3 часа, и сервирана храна? Къде бе? Само сандвич бе аркадаш!
А по вътрешните линии на САЩ, трябва да си го платиш! Даже и да си с прикачване от международен полет!
[quote#22:"др. Иванов"]а телешкото се реже малко трудно и като има и сос[/quote]
Другарю ресторантьор, бургиньонът не е тас-кепаб модел Балкантурист, а говеждо което се вари около 3 часа в червено вино. Така че, подметката да си сложиш, пак ще стане крехка. Освен това в самолета няма кухня, в която стюардесите сипват с черпак гозбите в чиниите на пътниците.
Стюардесата в първа класа предлага на пътниците всякакъв скъп алкохол.
"Не, благодаря, не пия" - казал млад арабин
"По религиозни причини ли?" - попитала стардесата
"Не, след малко ще трябва да карам самолета!" - отвърнал момъкът
Животът е кратък!
Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
[quote#17:"Orchid"]Само турците правят изключение засега. [/quote]
Най-хубавата храна която сьм ял в самолет е била с турците, сингапурците и корейците.
Говоря за "дървената" (икомомична) класа.
Зад пердецето - отпед в самолетите - или на 2-рия етаж - там "ово е стандард". Пусто рядко се попада там.
He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
За дълъг полет да. Ама защо толкова им е важно да ядат на къси разстояния, не мога да го проумея. Взимаш си едно пакетче бейкролс и едни бадемки да хрупаш и си ок. Стане ли дума за полет и-и-и-и големия глад ги връхлита поне 90%. Почват да се гушат като гъски.
До коментар [#23] от "gianni":
[quote#23:"gianni"]Полет с прекачване в Европа често е по-евтин дори от прекия, защото има компании, които нямат слот за директен полет, но имат свободни места до и от тяхното основно летище. Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.[/quote]
човек, говоря ти за нещо съвсем различно:
директен полет така или иначе няма. Задавайки търсене София-крайна дестинация с Еър Франс е едно прекачване в Париж получавам цена 850 евро. Аз съотвено си купувам същите полети на парче - София-Париж - 250 евро и другия за 350.
Заповядай пак да ме светнеш на икономическата логика.
Храната на борда за привелигированите или които могат да си го позволят въобще не се е променила. В бизнес джетовете се сервира каквото клиента желае, а напитките продължават да се сервирали в кристални чаши и приборите са сребърни. Дет се викаше в един филм " ДГД бедните"
Храната в самолета ми служи да си убия времето, а не да се нахраня. Но все пак си отнема един час сервиране и ядене и е добре дошло, особено ако полетът ми е над 10 часа. И алкохолче разбира се....
Височина на полета 5 000 м и отчето иска едно уиски., стюардесата съобщава за височина от 10 000 м и пита -Едно уиски? -Да ,ама малко че сме близо до шефа
В Австрийските авиолинии ядох невероятна на вкус... пица??? Нещо италианско беше, но в много ограничено количество. Предполагам заради общата скъпотия на запад. Можех да хапна 4-5 пъти повече от това, но уви
Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
"Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) създала критерии
какво може да се поднася в икономична класа
и започнала да налага глоби, дори ако пасажерите получават допълнително хляб."
това отговаря на въпроса - има регламент, който прави конкуренцията по отношение на предлаганата храна, безсмислена. резултатът е булумачи на борда.
лошото е, че еластичността на търсенето на самлетни превози и много малка, поради липса на достатъчн добра алтернатива. макар че, железниците са на път да отхапят сериозно парче от баницата на авиокомпаниите при вътрешноконтиненталните превози (поне в развитите страни, де).
[quote#4:"дедо Андро"]За да може печалбата да е по-голяма, бе, толкова е просто[/quote]
Все пак фирмите трябва да печелят, нали? А ако знаеш, че кетърингът ти оскъпява билета с поне 15 евро дали няма да се откажеш?
Напоследък получавах по 1 сандвич с чаша червено вино и кафе, и бях много доволен.
[quote#10:"abdelhaqq"]но наистина не разбирам хората, които държат да ядат в самолета, особено ако полетът е под 10 часа, например. [/quote]
На вътрешен полет Канарски острови-Мадрид, храната се заплаща. Та испанците масово вадят сандвичите в този момент. На мен любимото ми беше да си поръчам Бейлис и шоколадови бисквитки. Комбинацията беше 6€, колко смачкания bocata de jamón y queso, но полета минава много по-приятно.
Онзи ден летях с Етихад от Франкфурт до Индия през Абу Даби, хич не беше лоша храната. Имаше избор на основно, два вида месо със зеленчуци и картофи, или за вегетарианци. Имаше си чийзкейк (е, не като от сладкарница) и т.н. така че доста зависи от линия и дестинация
Да, и аз съм на подобно мнение. Точно "средна работа" са повечето неща, като понякога има доста приятни изненади, но най-вече на дългите полети. Миналата есен например на път към Ню Йорк Делта ни гощаваха с неща, които не бих отказал и в ресторант. Иначе за полети из Европа според мен е абсолютно без значение дали има храна и каква е - за 2-3 часа все ще оцелее човек и без да хрупа нещо.
“In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
[quote#11:"Белият Негър"] В самолета храната е ужас. [/quote]
По принцип си прав, ама в самолета Ер Франс поне дава бутилка (е, малка де) прилично вино към храната.
[quote#48:"cynicalistic"] Имаше избор на основно, два вида месо със зеленчуци и картофи, или за вегетарианци.[/quote]
И катарците дават два вида храна, ама избора е между пилешко и вегетарианско. Щото арабите свинско не сервират. Така, че и там няма особено разнообразие.
етихад са добри, доста по-добри, бих казал, от прехвалените катар... и приборите са им метални, а не онея пластмасови боклуци. неслучайно печелят анкетите на клиентите за най-добър сървиз
Винцето само го отбелязвам като особеност при французите. Щото при дългите полети храната и при французите и при емиратите или катарците е почти една и съща, ама при арабите няма алкохол, дори и бира.
Аз лично също съм се замисляла, върху собственото си поведение също. Не че се гуша като гъска, но ми се дояжда, особено пък, ако полетът ти е във време, подходящо за вечеря/закуска/обяд. (Аз по принцип като пътувам независимо с какво обичам да ям-от малка съм си така!).
Стигнала съм до извода, че може би при различните хора е свързано с някакъв рефлекс да се занимават с нещо, за да мине по-приятно полета, да не мислят за страха (при много пътници го има), да се отпуснат, да се разсеят от някои проблеми и т.н.
Хората, които пътуват редовно знаят много добре, че храната, която се сервива по време на полет не става за ядене. Особено по полетите на къси разстояния.
Абсолютно най-ужасни в това отношение са Ел Ал. и на двата сутрешни полета, на които имах каръка да летя с тях, ни спестиха кафето. А при проверките преди техните полети, просто нямаш шанс за нормално кафе преди полет.
За късите полети храненето в самолета е повече за забавление - има суматоха, питиета, ритуали с кафето и т.н. Едва ли за 2-3 часа някой се нуждае от храна.
За дългите полети обаче хранене си трябва, а и в един момент те хваща съклета и всяко нарушаване на скуката е добре дошло.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
[quote#23:"gianni"]Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.[/quote]
глупости, директен билет София - Лондон около празниците е по 350 лева, ако летиш София- Бергамо с Уиз, и Бергамо- Лондон с Райън ще ти зилезе 200 кинта
но това има смисъл само ако си без багаж, пък и зависи какъв е престоят - ако е половин ден ще похарчиш още толкова за бира на летището, поне аз де
Най-кефска би била комбинацията: хем най-евтин полет, хем най-вкусно ядене.
Щот ако разликата в цените на самолетните билети е там стотина евро по-добре ще е да се нагрухаш в скъпия р-т на л-щето.
Животът е кратък!
Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
[quote#49:"The Shadow"]Миналата есен например на път към Ню Йорк Делта ни гощаваха с неща, които не бих отказал и в ресторант.[/quote]
Преди доста време, пих едно от най-хубавите си кафета в Луфтханза, в полет към Малта / вярно, не е храна но все пак/. Уви, нивото там драстично спадна през годините
ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
[quote#46:"civis_eu_sum"]Винаги съм харесвал храната в самолетите. Не се е случвало нещо да ми се стори "зле". В най-лошия случай, средна работа. [/quote]
Май не летиш много. Или може би все в бизнес класа. Наскоро ми се случи да хвана Алиталия и там ти дават едно малко пакетче бисквитки или фъстъци (25 гр) и това е....
[quote#61:"Jessika"]За късите полети храненето в самолета е повече за забавление - има суматоха, питиета, ритуали с кафето и т.н. Едва ли за 2-3 часа някой се нуждае от храна.[/quote]
Много вярно наблюдение. Но ако ще се прави шоу, поне да е качествено. Иначе и половин час театър да гледаш, ако е боклук едвам ще издържиш.
И по тази причина, дай да ядем омари, печено телешко и мн. др. И на мен ми се прияжда, но както казах - бадемки, марети - вкусно а? Сега може да кажеш, ами ако не е ял човек ... ами не е така. Дори и да е закъснял за полета пак е малко вероятно, а и рядко целия самолет закъснява за полет и точно заради това дай да ядем като в първокласен ресторант.... понеже сме във въздуха.
[quote#37:"невеж"]или аз имам проблем с рецепторите, тук - на земята, или тези ядат нещо друго, но не и домати[/quote]Те ядат фуражни домати и си мислят, че са зеленчуци.
Истинският домат е сладък, освен това е плод тип ягода.
Защо само 'turkey sandwiches & little bit dark chocolate на Българските полети? Всеки път едно и също. Не се жалвам, само питам. Дай нещо по различно следващият път, че само сандвичи не става.
До коментар [#74] от "Nazlim S":
Снощи пътувах от Москва до София с Българската авиокомпания.Пред мен един китайец като видя сандвича и шоколада дето стюардесата му ги подаваше ,направо и ги върна.
А бирата ,вярно беше Загорка,ама ако беше и студена!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
abdelhaqq
Рейтинг: 823 Неутралносамо алкохол по време на полет. rule of thumb.
בני אתה אני היום ילדתיך12345
Рейтинг: 497 НеутралноПовозете се до някоя далекоизточна дестинация с не-европейска авиолиния и после разправяйте, че храната е лоша.
Lemmy
Рейтинг: 1704 НеутралноЗа онези, за които полетът е житейско събитие - храната е лоша. Другите не го забелязват.
дедо Андро
Рейтинг: 2256 ВеселоЗа да може печалбата да е по-голяма, бе, толкова е просто!
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.Втора цетка
Рейтинг: 877 ЛюбопитноДа летим, за да ядем...
Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...Максо
Рейтинг: 660 ВеселоДо коментар [#1] от "abdelhaqq":
Sic transit gloria mundi...Съгласен съм с Вас, но ми идва една забавна (истинска!) история:
Беше 2011 или 12, не съм сигурен, на полет Мадрид-София. Вероятно има значение да кажа, че това беше най-евтиният полет по курса в рамките на близките месец-месец и нещо - помня, защото специално го избирах. Представете си ултра-лоу-кост експириънс (полета беше на Иберия в партньорство с Бг еър, но цената биеше дори лоу-костове!). В самолета имаше достатъчно хубави бг-гастербайтери, за да си мирише както можете да си представите; имаше от онези грмадните найлонови торби на карета, претъпкани със скъпоценности, минаващи за ръчен багаж; и т.н. мили родни картинки като от влака Пазарджик-Септември примерно. Та значи, при първото минаване на стюардите не знам как се размина, но при второто някой повлече крак и пътниците се усетиха, че вместо кола, могат да искат бира - безплатно! - и като се почна едно чудо... Само ще кажа, че при започването на заход над София, песните, които се пееха в поне 30% от самолета преминаха от "Я кажи ми, облаче ле бяло" в "Стани, стани, юнак балкански" - явно за да се вдъхне нужната смелост...
Хилил съм се с часове след това
оstavime
Рейтинг: 551 НеутралноДо коментар [#2] от "12345":
Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!Много реклами гледаш.
hasmokar
Рейтинг: 574 НеутралноТо оставаше и да е добра...?!
nikitovanch
Рейтинг: 660 ВеселоСтатията е интересна и обеснява, например, защо докато си в самолета, храната някак си няма онзи приятен вкус, които има на земята. В крайна сметка, дори няма смисъл да се сервират деликатеси или някакви много скъпи ястия, които няма как да бъдат оценени... Германския институт "Фраунхофер" е открил решението - Ракия + Шопска салата и промблема е решен...
„Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“abdelhaqq
Рейтинг: 823 НеутралноДо коментар [#6] от "Максим Александров":
בני אתה אני היום ילדתיךаз имам подобна история след една командировка в израел, ама с уиски...
но наистина не разбирам хората, които държат да ядат в самолета, особено ако полетът е под 10 часа, например.
Белият Негър
Рейтинг: 725 ВеселоЖотемите изобщо да не се обаждат. Храната им е скапана, на ,,Великолепното" летище Де Гол, няма една тоалетна за света, никой не говори Английски, и е студено и мръсно. В самолета храната е ужас.
Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.Холандците са доста по добре.
Германците са класа над останалите.
man_un
Рейтинг: 497 НеутралноНищо чудно една от причините да е падането на желязната завеса и възможността на повече народ да хойка насам натам, в което няма лошо, разбира се. Сутрин закусваш дома, вечер хапваш бургери в Амстердам. Евтини полети-евтини услуги. Само да са безопасни и всеки да отиде, дето му душа сака.
Alexander97
Рейтинг: 1626 НеутралноДо коментар [#7] от "оstavime":
Прав е! Кореан еър, Азиана и дори Търсиш еър предлагат вкусна храна, докато така оплаквания Балкан 1993/4 направо се опитаха да ни отровят! Всичко, което ни поднасяха имаше вкус на изгоряла пластмаса.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 4460 ЛюбопитноВ началото авиокомпаниите устройвали
Libertarianism is just anarchy for rich peopleистински пирове.
______
Хората даже и не разбират ,че са трета класа като ги превозват ниско бюджетни компании !
Излитат командировка , но не са с билетче за бизнескласа в джобчето а ги слагат в тесни седалки и им дават гадна храна .
Емиграцията допълнително помогна за бизнеса със стотиците милиони емигранти от западния свят които нямат никакви претенции към превозвачите когато летят до родното си място.
А и промените във сигурността много помагат за тормоза ,който се оплаква може да го арестуват !
lustmord
Рейтинг: 292 ЛюбопитноТо пък само храната да им беше кусура на авиолинните. Аз примерно се чудя защо ценообразуването на много от тях противоречи на всякаква пазарна логика. Примери:
1) полет с прекачване из Европата излиза с по 250 евро по-скъп ако се закупи като 1 билет отколкото разбит на два отделни със същите полети
2) полет до далечна дестинация излиза до 400 евро по-евтин ако се прекачваш в летището, от което тръгва дългия полет спрямо същия полет купен директно от там
3) един и същи полет бива до 40-50 евро по-евтин когато се буква през примерно италианския портал на агенцията вместо през английския...
Мамата
Рейтинг: 225 Неутралнопрез 1952 г. се ражда икономическата пътническа класа
A?
Публикувано през m.dnevnik.bg
Orchid
Рейтинг: 877 ВеселоСмешните соленки и вафли, които масово вече се дават по европейските дестинации.... Това ли наричате храна?
Само турците правят изключение засега.
gianni
Рейтинг: 1514 Неутрално"...винени допълнения към основните ястия - телешко бургиньон (в червен сос)"
Бургиньонът boeuf bourguignonе е от говеждо с червено бургундско вино, а с телешко и бяло вино се нарича blanquette de veau. Инак налягането в кабината на самолета отговаря на 1500м, а в самолетите в Европа обикновено се сервират сухи сандвичи, които са боклуци, за да са по-евтини.
petranica
Рейтинг: 442 НеутралноАз рядко хвърча и всеки път се кефя
Лайно да ми дадат ще ми хареса
Само, че на дългите дестинации се скапвам от пътя. Най-много харесвам 2-3 часа полет и храната за мен е почти ОК
Любов и светлина!Лелка
Рейтинг: 1078 НеутралноХраненето остана само на дългите полети.На европейските/изкл.Бг ер/кафе,вода и толкоз.
Slick
Рейтинг: 442 НеутралноЗасега ще е добре да не падат самолети...
др. Иванов
Рейтинг: 660 НеутралноПри билети от по 600-800Е е малко вероятно общо 5 Е в двете посоки да донесат особени печалби, а могат да направят храната хубава. Тя трябва да е съобразена и с това, че се храниш на тясно пространство, а телешкото се реже малко трудно и като има и сос оправдава постоянните реклами на перилни препарати. Според мен най-доброто за дълъг полет са добре направени сандвичи, с които не се бориш като пътник с храна в самолет.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!gianni
Рейтинг: 1514 Неутрално[quote#15:"lustmord"] полет с прекачване из Европата излиза с по 250 евро по-скъп ако се закупи като 1 билет отколкото разбит на два отделни със същите полети [/quote]
Полет с прекачване в Европа често е по-евтин дори от прекия, защото има компании, които нямат слот за директен полет, но имат свободни места до и от тяхното основно летище. Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.
lone wolf
Рейтинг: 823 ЛюбопитноДо коментар [#19] от "petranica":
Да разлая троловете!!2-3 часа, и сервирана храна? Къде бе? Само сандвич бе аркадаш!
А по вътрешните линии на САЩ, трябва да си го платиш! Даже и да си с прикачване от международен полет!
lone wolf
Рейтинг: 823 НеутралноДо коментар [#17] от "Orchid":
Да разлая троловете!!И там падна качеството на сервираната храна! А с тях летя само на дълги дистанции!
gianni
Рейтинг: 1514 Неутрално[quote#22:"др. Иванов"]а телешкото се реже малко трудно и като има и сос[/quote]
Другарю ресторантьор, бургиньонът не е тас-кепаб модел Балкантурист, а говеждо което се вари около 3 часа в червено вино. Така че, подметката да си сложиш, пак ще стане крехка. Освен това в самолета няма кухня, в която стюардесите сипват с черпак гозбите в чиниите на пътниците.
Нинов
Рейтинг: 1801 НеутралноСтюардесата в първа класа предлага на пътниците всякакъв скъп алкохол.
Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати."Не, благодаря, не пия" - казал млад арабин
"По религиозни причини ли?" - попитала стардесата
"Не, след малко ще трябва да карам самолета!" - отвърнал момъкът
Нинов
Рейтинг: 1801 НеутралноПилоти в самолет на германска авиолиния разговрят:
Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати."Ще ходиш ли да пикаеш?" - попитал единият
"Не, няма! А ти?" - казал другият
"И аз няма!" - отговорил първият
B52
Рейтинг: 1786 Любопитно[quote#17:"Orchid"]Само турците правят изключение засега. [/quote]
He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.Най-хубавата храна която сьм ял в самолет е била с турците, сингапурците и корейците.
Говоря за "дървената" (икомомична) класа.
Зад пердецето - отпед в самолетите - или на 2-рия етаж - там "ово е стандард". Пусто рядко се попада там.
Martin
Рейтинг: 388 НеутралноЗа дълъг полет да. Ама защо толкова им е важно да ядат на къси разстояния, не мога да го проумея. Взимаш си едно пакетче бейкролс и едни бадемки да хрупаш и си ок. Стане ли дума за полет и-и-и-и големия глад ги връхлита поне 90%. Почват да се гушат като гъски.
lustmord
Рейтинг: 292 ЛюбопитноДо коментар [#23] от "gianni":
[quote#23:"gianni"]Полет с прекачване в Европа често е по-евтин дори от прекия, защото има компании, които нямат слот за директен полет, но имат свободни места до и от тяхното основно летище. Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.[/quote]
човек, говоря ти за нещо съвсем различно:
директен полет така или иначе няма. Задавайки търсене София-крайна дестинация с Еър Франс е едно прекачване в Париж получавам цена 850 евро. Аз съотвено си купувам същите полети на парче - София-Париж - 250 евро и другия за 350.
Заповядай пак да ме светнеш на икономическата логика.
daam
Рейтинг: 1102 НеутралноМисля, че на по-къси разстояния до 5-6 часа, може и без храна
sashobal
Рейтинг: 698 НеутралноДо коментар [#30] от "metaflute1":
Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!Защото си мислят,че е на аванта и гледат да се натъпчат.А всъщност всичко е калкулирано,но пуст Ганьо не мисли
Гарван
Рейтинг: 576 НеутралноХраната на борда за привелигированите или които могат да си го позволят въобще не се е променила. В бизнес джетовете се сервира каквото клиента желае, а напитките продължават да се сервирали в кристални чаши и приборите са сребърни. Дет се викаше в един филм " ДГД бедните"
Нефертити
Рейтинг: 1391 НеутралноХраната в самолета ми служи да си убия времето, а не да се нахраня. Но все пак си отнема един час сервиране и ядене и е добре дошло, особено ако полетът ми е над 10 часа. И алкохолче разбира се....
Предразсъдъците са за ограничените.chicago514
Рейтинг: 1075 НеутралноГевезелъци.Е не е като да си го правиш както ти е вкусно на теб,ама чак пък лоша.
невеж
Рейтинг: 457 Неутрално"...горчиви и тръпчиви вкусове, например като на доматите..."
или аз имам проблем с рецепторите, тук - на земята, или тези ядат нещо друго, но не и домати
shileto
Рейтинг: 1094 НеутралноВисочина на полета 5 000 м и отчето иска едно уиски., стюардесата съобщава за височина от 10 000 м и пита -Едно уиски? -Да ,ама малко че сме близо до шефа
Хит®ата Св®ака ;)
Рейтинг: 598 ЛюбопитноВ Австрийските авиолинии ядох невероятна на вкус... пица??? Нещо италианско беше, но в много ограничено количество. Предполагам заради общата скъпотия на запад. Можех да хапна 4-5 пъти повече от това, но уви
Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!невеж
Рейтинг: 457 Неутрално"Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) създала критерии
какво може да се поднася в икономична класа
и започнала да налага глоби, дори ако пасажерите получават допълнително хляб."
това отговаря на въпроса - има регламент, който прави конкуренцията по отношение на предлаганата храна, безсмислена. резултатът е булумачи на борда.
лошото е, че еластичността на търсенето на самлетни превози и много малка, поради липса на достатъчн добра алтернатива. макар че, железниците са на път да отхапят сериозно парче от баницата на авиокомпаниите при вътрешноконтиненталните превози (поне в развитите страни, де).
historama
Рейтинг: 660 Неутрално[quote#4:"дедо Андро"]За да може печалбата да е по-голяма, бе, толкова е просто[/quote]
Все пак фирмите трябва да печелят, нали? А ако знаеш, че кетърингът ти оскъпява билета с поне 15 евро дали няма да се откажеш?
Напоследък получавах по 1 сандвич с чаша червено вино и кафе, и бях много доволен.
sasvirco
Рейтинг: 497 НеутралноЗатова, когато летя в Европа, си закусвам в къщи. И в самолета само вода.
MyTwoCents
Рейтинг: 570 Любопитно[quote#10:"abdelhaqq"]но наистина не разбирам хората, които държат да ядат в самолета, особено ако полетът е под 10 часа, например. [/quote]
@)----,--'--На вътрешен полет Канарски острови-Мадрид, храната се заплаща. Та испанците масово вадят сандвичите в този момент. На мен любимото ми беше да си поръчам Бейлис и шоколадови бисквитки. Комбинацията беше 6€, колко смачкания bocata de jamón y queso, но полета минава много по-приятно.
brutester
Рейтинг: 526 ЛюбопитноАз си поръчвам вегетарианско меню. Доста по-добре е. А и ти го носят преди на другите
<-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знакаMagen David
Рейтинг: 768 ВеселоСтюардесата към пътник в самолета:
Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.- Желаете ли обяд?
- Да, какъв е избора?
- Да ядете или да не ядете!
civis_eu_sum
Рейтинг: 551 НеутралноЩо за глупост? Винаги съм харесвал храната в самолетите. Не се е случвало нещо да ми се стори "зле". В най-лошия случай, средна работа.
ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.abdelhaqq
Рейтинг: 823 НеутралноДо коментар [#45] от "Magen David":
בני אתה אני היום ילדתיךа по повод питието:
"стюардеса пита брадат пътник:
- ще пиете ли нещо?
- не, мерси, след малко ще карам".
cynicalistic
Рейтинг: 388 НеутралноОнзи ден летях с Етихад от Франкфурт до Индия през Абу Даби, хич не беше лоша храната. Имаше избор на основно, два вида месо със зеленчуци и картофи, или за вегетарианци. Имаше си чийзкейк (е, не като от сладкарница) и т.н. така че доста зависи от линия и дестинация
The Shadow
Рейтинг: 1094 НеутралноДо коментар [#46] от "civis_eu_sum":
“In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.MerkelДа, и аз съм на подобно мнение. Точно "средна работа" са повечето неща, като понякога има доста приятни изненади, но най-вече на дългите полети. Миналата есен например на път към Ню Йорк Делта ни гощаваха с неща, които не бих отказал и в ресторант. Иначе за полети из Европа според мен е абсолютно без значение дали има храна и каква е - за 2-3 часа все ще оцелее човек и без да хрупа нещо.
marker
Рейтинг: 761 ВеселоДо коментар [#11] от "Белият Негър":
[quote#11:"Белият Негър"] В самолета храната е ужас. [/quote]
По принцип си прав, ама в самолета Ер Франс поне дава бутилка (е, малка де) прилично вино към храната.
Klatikurti
Рейтинг: 445 НеутралноДо коментар [#33] от "sashobal":
"Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и ГасетКакво не мисли? Хапват хората, точно защото знаят че, са си го платили.
Consumer
Рейтинг: 2665 ВеселоЗа европейските смешници и скрънзи е абсолютно вярно, докато сингапурци, етихадци и емирейтци предлагат сносно меню, в.т.ч. добър алкохол.
Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you wantmarker
Рейтинг: 761 Неутрално[quote#48:"cynicalistic"] Имаше избор на основно, два вида месо със зеленчуци и картофи, или за вегетарианци.[/quote]
И катарците дават два вида храна, ама избора е между пилешко и вегетарианско. Щото арабите свинско не сервират. Така, че и там няма особено разнообразие.
Белият Негър
Рейтинг: 725 ВеселоДо коментар [#50] от "marker":
Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.Е, ако бутилка малко винце те радва, лошо няма. Избягвам да пътувам с Тях.Не ги харесвам , а и ако те не ме харесват, веселбата ще е обща.
невеж
Рейтинг: 457 НеутралноДо коментар [#48] от "cynicalistic":
етихад са добри, доста по-добри, бих казал, от прехвалените катар... и приборите са им метални, а не онея пластмасови боклуци. неслучайно печелят анкетите на клиентите за най-добър сървиз
cynicalistic
Рейтинг: 388 НеутралноДо коментар [#55] от "невеж":
дааа, направиха ми много добро впечатление с металните прибори и сървиза като цяло.
marker
Рейтинг: 761 НеутралноДо коментар [#54] от "Белият Негър":
Винцето само го отбелязвам като особеност при французите. Щото при дългите полети храната и при французите и при емиратите или катарците е почти една и съща, ама при арабите няма алкохол, дори и бира.
Orchid
Рейтинг: 877 НеутралноДо коментар [#30] от "metaflute1":
Аз лично също съм се замисляла, върху собственото си поведение също. Не че се гуша като гъска, но ми се дояжда, особено пък, ако полетът ти е във време, подходящо за вечеря/закуска/обяд. (Аз по принцип като пътувам независимо с какво обичам да ям-от малка съм си така!).
Стигнала съм до извода, че може би при различните хора е свързано с някакъв рефлекс да се занимават с нещо, за да мине по-приятно полета, да не мислят за страха (при много пътници го има), да се отпуснат, да се разсеят от някои проблеми и т.н.
todorus
Рейтинг: 279 НеутралноХората, които пътуват редовно знаят много добре, че храната, която се сервива по време на полет не става за ядене. Особено по полетите на къси разстояния.
senedra
Рейтинг: 225 НеутралноАбсолютно най-ужасни в това отношение са Ел Ал. и на двата сутрешни полета, на които имах каръка да летя с тях, ни спестиха кафето. А при проверките преди техните полети, просто нямаш шанс за нормално кафе преди полет.
Jessika
Рейтинг: 1417 НеутралноЗа късите полети храненето в самолета е повече за забавление - има суматоха, питиета, ритуали с кафето и т.н. Едва ли за 2-3 часа някой се нуждае от храна.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”За дългите полети обаче хранене си трябва, а и в един момент те хваща съклета и всяко нарушаване на скуката е добре дошло.
carmello
Рейтинг: 1014 Неутрално[quote#23:"gianni"]Ако обаче си купиш отделно билети ще ти излезе двойно по-скъпо.[/quote]
глупости, директен билет София - Лондон около празниците е по 350 лева, ако летиш София- Бергамо с Уиз, и Бергамо- Лондон с Райън ще ти зилезе 200 кинта
но това има смисъл само ако си без багаж, пък и зависи какъв е престоят - ако е половин ден ще похарчиш още толкова за бира на летището, поне аз де
Нинов
Рейтинг: 1801 НеутралноНай-кефска би била комбинацията: хем най-евтин полет, хем най-вкусно ядене.
Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.Щот ако разликата в цените на самолетните билети е там стотина евро по-добре ще е да се нагрухаш в скъпия р-т на л-щето.
The Incumbent
Рейтинг: 225 ВеселоБритиш си сервират беконче, наденичка и бръкани яйца от Лондон до София, и са си много вкусни!
True genius resides in the capacity for evaluation of uncertain, hazardous, and conflicting information. - W. Churchillcivis_eu_sum
Рейтинг: 551 Неутрално[quote#49:"The Shadow"]Миналата есен например на път към Ню Йорк Делта ни гощаваха с неща, които не бих отказал и в ресторант.[/quote]
ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.Преди доста време, пих едно от най-хубавите си кафета в Луфтханза, в полет към Малта / вярно, не е храна но все пак/. Уви, нивото там драстично спадна през годините
MyTwoCents
Рейтинг: 570 Неутрално[quote#46:"civis_eu_sum"]Винаги съм харесвал храната в самолетите. Не се е случвало нещо да ми се стори "зле". В най-лошия случай, средна работа. [/quote]
@)----,--'--Май не летиш много. Или може би все в бизнес класа. Наскоро ми се случи да хвана Алиталия и там ти дават едно малко пакетче бисквитки или фъстъци (25 гр) и това е....
MyTwoCents
Рейтинг: 570 Неутрално[quote#61:"Jessika"]За късите полети храненето в самолета е повече за забавление - има суматоха, питиета, ритуали с кафето и т.н. Едва ли за 2-3 часа някой се нуждае от храна.[/quote]
@)----,--'--Много вярно наблюдение. Но ако ще се прави шоу, поне да е качествено. Иначе и половин час театър да гледаш, ако е боклук едвам ще издържиш.
Martin
Рейтинг: 388 НеутралноДо коментар [#58] от "Orchid":
И по тази причина, дай да ядем омари, печено телешко и мн. др. И на мен ми се прияжда, но както казах - бадемки, марети - вкусно а? Сега може да кажеш, ами ако не е ял човек ... ами не е така. Дори и да е закъснял за полета пак е малко вероятно, а и рядко целия самолет закъснява за полет и точно заради това дай да ядем като в първокласен ресторант.... понеже сме във въздуха.
blaueaugen
Рейтинг: 497 НеутралноЗлатната ера на гражданската авиация отмина, докато си стояхме зад желязната завеса.
Martin
Рейтинг: 388 Неутрално- Днес кога ще хапваш?
- Полетът ми е след 2 часа.
BlueWater
Рейтинг: 986 Весело[quote#37:"невеж"]или аз имам проблем с рецепторите, тук - на земята, или тези ядат нещо друго, но не и домати[/quote]Те ядат фуражни домати и си мислят, че са зеленчуци.
Истинският домат е сладък, освен това е плод тип ягода.
Роси
Рейтинг: 7847 НеутралноС тези нискотарифни компании,какво да ви сервират,трюфели ли?
mitko11
Рейтинг: 2794 ВеселоДо коментар [#72] от "rosiraycheva50._":
"Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван ВазовИ на яребици сме доволни, в краен случай сьомга на скара със сладко от джинджифил...
Nazlim S
Рейтинг: 334 НеутралноЗащо само 'turkey sandwiches & little bit dark chocolate на Българските полети? Всеки път едно и също. Не се жалвам, само питам. Дай нещо по различно следващият път, че само сандвичи не става.
blaueaugen
Рейтинг: 497 Неутрално[quote#73:"mitko11"]И на яребици сме доволни[/quote]
++++
Яребици, как го измисли само
Атанас Боянов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#74] от "Nazlim S":
Снощи пътувах от Москва до София с Българската авиокомпания.Пред мен един китайец като видя сандвича и шоколада дето стюардесата му ги подаваше ,направо и ги върна.
А бирата ,вярно беше Загорка,ама ако беше и студена!