Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ggt58498274
  ggt58498274
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Какво може да предлага-нещата от стария музей малко по-добре подредени

 2. 2 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4454 Весело

  "Експонатите са взети от стария музей на розата и историческия музей в Казанлък."

  Миналата година посетих старият музей на розата в Казанлък, който се намираше в Института на розата в града. Сега като гледам новия музей виждам, че няма никакви нови експонати. Всичко си е същото. Просто експонатите от статия музей са сложени в сградата на новия музей. Това е всичко. Само музея е нов, всичко останало си е същото.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Важното е да се въртят едни пари и да се режат лентички

 4. 4 Профил на aunt_agatha
  aunt_agatha
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Сградата е хубава наистина, но за офиси. По никакъв начин не се връзва с музей на розата. На мен ми харесва всичко, което виждам по снимките, но съм съгласна с автора, че с мултимедия и малко въображение щеше да привлича много повече туристи. Не разбирам защо никой не се допитва до хората преди да започне изпълнението на такива проекти... какъв по-добър източник на идеи??

 5. 5 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Нещо подобно на външен вид е най-известният музей на парфюмерията - във френския град Грас. Между другото място там е отделено и на българската роза. Силно впечатление там правят машините за аромати - натискаш желаното копче и от една фунийка идва аромат, какъвто си си избрал - роза, момина сълза и пр. Това е една идея за Музея на розата. Апропо подобен музей и то не лош има една мутра в едно казанлъшка село, но няма да му правя реклама, че иска 10 лв за вход.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 6. 6 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Сградата е кофти, пък била и с безплатен проект. Не е музей на космически технологии все пак. Според мен трябваше фасадата да не е стъклени панели като на офис сграда, а да има докаран "стар" вид, което не е сложно - даже орнаментите вече не са гипсови, а само стиропорени. Да изглежда като голяма бизнес сграда от времето примерно на споменатите търговци Папазови, чиито книги са изложени вътре.

 7. 7 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#5] от "gun":

  В Холцминден Германия под целия град има система от тръбопроводи, които обслужват завода за аромати, и тук-таме из центъра изскачат разклонения, на които можеш да вдигнеш едно капаче и да подушиш днешния аромат, всеки ден е различен...
  Не съм бил в стария музей на розата и може би експозицията би ми била интересна, но фасадата на сградата е скандална, а градинката пред нея бледнее пред розариума в Добрич... Ако си един чуждестранен турист и застанеш пред тази сграда, по какво можеш да разбереш, че става дума за музей на розата?

  I shave with Occam's razor
 8. 8 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 821 Весело

  Музеят е най-новият и най-наскоро протеклият, едва седмица след откриването.

  Музеят на розата след 15 минути дъжд
  http://www.kazanlak.com/report-2226.html

 9. 9 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2245 Весело

  И тук сме традиционалисти — "Три века преди Христа" от Чудомир...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 10. 10 Профил на kirile
  kirile
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#8] от "morf":

  Издържал е една седмица, какво повече може да желаем
  Посли ша му напраят ремонт и пак лентички ша режем.

 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  Позволявам си да изразя несъгласие с почти всичко, освен с факта, че трябва да се "таковат" едни пари.

  Защо музей? Тя, розата не е умряла, ще надживее нашето време, а може и човека изобщо. Нека да е музей на традиционното производство на розово масло или нещо такова.

  Защо на Пауновски му трябват мултимедийни салтанати? Да беше вчерашен, да се кефи от светлинки, ама не е. Мода, ще речете. С тази мода на бутафорния Царевец пускате прожектори и музичка и се радват неграмотниците.
  Нито при Царевец е имало прожектори и тонколони, нито в Казанлък е имало мултимедия.
  Ама, по интересно да станело.... Не ми е интересно да ми хващат компютърни шарени пилета. То така ще си гледам всичко вкъщи и никъде няма да ходя.

  Еретик
 12. 12 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Наистина е можело да включат новите технологии при експозициите и представянето на розата - кътове с кратки филмчета, различни миризми на маслодайни растения, които се гледат в района - сещам се например, че освен роза, има и голямо производство на лавандула, нещо за приложението на розовото масло в производството и употребата в бита, предполагам, че достатъчно идеи могат да се осъществят, няма нужда да изнамираме топлата вода, дори да копираме от други музеи по света.
  Така представено, е наистина скучно.
  Предполагам поне, че околното пространство ще е богато засято с различни видове рози, може да има и кътове с имената на разите, които могат да бъдат много разнообразни, не е необходимо да е представена само маслодайната роза.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 13. 13 Профил на Svoboda Avramova
  Svoboda Avramova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На 5 юни бях в Казанлък. Не само че не посетихме новия музей на розата, но дори не ни допуснаха да го зърнем поне отдалеч. Да, открит беше, но го видяха само официалните лица и журналисти. Нито един турист (имаше много, специално дошли и платили за тази нова придобивка) не го видя. Стройни редици от полиции отклоняваха гостите, указвайки им накъде да се движат. Отнасяше се за превозни средства и автобуси, автомобили - за всички. Това, което виждам на снимките не е по-различно от това, което беше в стария музей.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.