В Тайланд е открит първият халал - хотел

В Тайланд е открит първият халал - хотел

© www.almerozhotel.comС надеждата да привлече повече мюсюлмански туристи предимно будисткият Тайланд откри първия си халал хотел, спазващ правилата на шериата, съобщи "Ройтерс".


Близо 30 милиона чуждестранни туристи са посетили Тайланд миналата година, но само около 658 000 са били от Близкия изток, според данните от сектора. Четиризвездният хотел "Ал Мероз" в Банкок, който бе открит през ноември, се надява да промени този факт в своя полза.


По света има 1.6 милиарда мюсюлмани. Това е огромен пазар, посочи генералният мениджър на хотела Саня Саенгбун. Даже само един процент от този пазар ни е достатъчен, за да процъфтяваме, допълни тя.
"Ал Мероз", чиято архитектура напомня джамия, има две стаи за молитва и три халал зали за хранене.


На сайта на хотела се съобщава, че вблизост се намир Ислямски център, който предоставя възможност за досег с религията на вярващите гости. Подчертава се, че настаняването, храненето и развлеченията са специално разработени за доброто прекарване както на мюсюлманските, така и немюсюлманските гости. Всичките храни имат халал сертификати, не се сервират алкохолни напитки.


Стаите струват между 4000 бата до 50 000 бата (от 116 до 1445 долара) на нощ.


В Тайланд е открит първият халал - хотел

© www.almerozhotel.com


В желанието си да привлече мюсюлмански туристи Тайланд пусна миналата година мобилно приложение, което помага на посетителите да намират къде се предлага халал храна и атракции, отговарящи на шериата.


През миналата година страната отчете 10-процентно увеличение на туристите от Близкия изток, сочат данните на службата по туризъм.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK