КАШКАВАЛА (formagella) е в ляво на сергията и към него се прибавя, още една четвърт от питите (stracchino), koeто си е сирене за стъргане, сухо и твърдо, като пармиджаното от Парма, ама това е от Бергамо, производител и е познато като stracchino.
Тук тази комбинация ако не излезе 50 лева, пак хубу!
Бъркаш, и двете сирената са меки (pasta molle), нищо общо с кашкавала. А иначе е нормално италиански сиренета да струват по скъпо в чужбина отколкото в Италия.
Да де, щото саламуреното, и то 15 лева килото, българско хем е тука овчо.
Там фетата откъдето и да е е два пъти по-ефтина, била гръцка или друга, само палмовата фалшификация може да е ниско и тя е българска естествено.
Италия консумира твърди и полу твърди, фета ние, гърци, сърби и македонци.
Кокото и да е скъпо там, то е по-ефтино, за тях, защото доходите им са по-високи.
ЗАТОВА ТУК ВСИЧКИ ЦЕНИ СА НА 100 ГРАМА, а не на кило, парче, четвърт или половинка.
При следващо увеличение, цените ще се формират на 50 грама, че и по-надолу, примерно на по една супена или чаена лъжица!
Така става когато управляват анормално неадекватни, или се намираме във военно времено разпределение на ежедневни дажби, само за оцеляване!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
convince
Рейтинг: 1285 Неутрално20 лева за пита кашкавал!
Тук е двойно по-скъпо!
bcbg
Рейтинг: 237 НеутралноДо коментар [#1] от "convince":
Това не е кашкавал де. Само формата прилича.
convince
Рейтинг: 1285 НеутралноДо коментар [#2] от "bcbg":
Да, верно бе, сигурно са презервативи, някви...
bcbg
Рейтинг: 237 НеутралноДо коментар [#3] от "convince":
pv=2&biw=1455&bih=718&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG5Yfp5q_QAhXDrRo KHaspBCUQ_AUIBigB&dpr=1.1
Виж как изглежда кашкавала в Италия :
https://www.google.fr/search?q=caciocavallo&es
Това което виждаш на снимката няма нищо общо нито като вкус, нито като материя с кашкавала.
convince
Рейтинг: 1285 НеутралноДо коментар [#4] от "bcbg":
КАШКАВАЛА (formagella) е в ляво на сергията и към него се прибавя, още една четвърт от питите (stracchino), koeто си е сирене за стъргане, сухо и твърдо, като пармиджаното от Парма, ама това е от Бергамо, производител и е познато като stracchino.
Тук тази комбинация ако не излезе 50 лева, пак хубу!
bcbg
Рейтинг: 237 НеутралноДо коментар [#5] от "convince":
Бъркаш, и двете сирената са меки (pasta molle), нищо общо с кашкавала. А иначе е нормално италиански сиренета да струват по скъпо в чужбина отколкото в Италия.
penetrating
Рейтинг: 9374 НеутралноПазарът е готин, винаги съм пазарувал от него в неделя. Преди години когато още нямаше lush в България, пазарих от магазинчето по-надолу към Дуомо.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertconvince
Рейтинг: 1285 НеутралноДо коментар [#6] от "bcbg":
Да де, щото саламуреното, и то 15 лева килото, българско хем е тука овчо.
Там фетата откъдето и да е е два пъти по-ефтина, била гръцка или друга, само палмовата фалшификация може да е ниско и тя е българска естествено.
Италия консумира твърди и полу твърди, фета ние, гърци, сърби и македонци.
Кокото и да е скъпо там, то е по-ефтино, за тях, защото доходите им са по-високи.
ЗАТОВА ТУК ВСИЧКИ ЦЕНИ СА НА 100 ГРАМА, а не на кило, парче, четвърт или половинка.
При следващо увеличение, цените ще се формират на 50 грама, че и по-надолу, примерно на по една супена или чаена лъжица!
Така става когато управляват анормално неадекватни, или се намираме във военно времено разпределение на ежедневни дажби, само за оцеляване!