Природата върна на хората празните им бутилки като вълшебен плаж

Снимка от плажа в Русия.

© vl.ru

Снимка от плажа в Русия.Празни бутилки от водка и бира, изхвърлени на градско сметище край морския бряг, са превърнати от природата в красив плаж.


Действието се развива край Владивосток, Русия, където вече съществува Стъкленият залив - покрит с парчета счупени стъкла, изгладени от вълните. Така, според очевидци, човек има усещането че стъпва върху скъпоценни камъни.


Някога в района е имало завод за порцеланови изделия, а до него - сметище, където по соцвреме са изхвърляни и строителни отпадъци, и парчета от сервизи за хранене, и битови боклуци. Сега сметището е консервирано в бетонов саркофаг, а точно до него се е появил плажът - калейдоскоп.
Тези дни районът е посетен от британски журналисти и чрез техни публикации мястото получи международна известност. Природата коригира уродливото замърсяване, а властите днес са обявили зоната за строго охранявана, пише "Дейли мейл".


Плаж, възникнал по същия начин, има и в Калифорния край Форт Браг. Той е част от национален парк.


Снимка от плажа в Калифорния.

© Vadim Kurland

Снимка от плажа в Калифорния.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK