Ресторантът, в който учтивостта се отплаща

Снимката е от профила във "Фейсбук" на Антонио Ферари.

© Фейсбук

Снимката е от профила във "Фейсбук" на Антонио Ферари.В Италия има един ресторант, в който добрите обноски не само се оценяват, но и заплащат.


Заведението Storie Di Cibo E Di Vino в Падуа насърчава с отстъпка в цената семействата, чиито деца се държат учтиво на масата и не пречат на останалите посетители.


Собственикът Антонио Ферари, който всяка неделя посреща многобройни шумни фамилии, решил да възнагради с 5-процентно намаление всички семейства, чиито деца се държат възпитано и сдържано по време на семейния обяд. Това станало спонтанно след като веднъж с почуда забелязал кротко хранещи се деца по време на дълго семейно събиране. Предложил отстъпка на семейството, а след това решил, че ще е честно и спрямо други родители.
Пред британския "Гардиън" италианският ресторантьор коментира, че около 30% от родителите не знаят как да укротят децата си на масата. Че твърде често децата тичат из ресторанта, притесняват останалите клиенти, пречкат се на сервитьорите.


Поласканите родители пък обикновено се отблагодарявали с щедър бакшиш.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK