Виртуална разходка из историята на София

Виртуална разходка из историята на София

© ПрознаниеТова лято всеки желаещ да види София от друг ъгъл и да надникне в най-интересните кътчета на града, може да се включи в E-София – интерактивен проект на образователната онлайн платформа "Прознание", реализиран с подкрепата на Столична община.


Курсът е безплатен и ще включва 16 сесии, посветени на различни исторически периоди, през които преминава София, достигайки до познатия облик. Темите ще включват виртуална разходка в ротондата "Св. Георги", Царския дворец и други емблематични за града места.


По време на часовете, които ще бъдат провеждани във виртуалните класни стаи на "Прознание" с учител на живо онлайн, ще бъдат представени и моменти от културното развитие на столицата, съчетани с най-интересните музеи и галерии, и неизвестни за широката аудитория факти.
Първата от безплатните сесии ще е на 2 май. Единственото, което желаещите трябва да направят е да се запишат предварително в официалната страница на платформата.


До 15 октомври ще се проведат общо 96 онлайн семинара по 16 теми, свързани с развитието, културното наследство, видните личности и забележителностите на София. Сесиите са с продължителност 1 астрономически час и в тях участие могат да вземат до 10 желаещи, които да се включват от своя дом или друго удобно за тях място. Нужна им е само интернет връзка, компютър със слушалки, микрофон и камера.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK