Пътеводител на бирените цени насочва британските туристи

Пътеводител на бирените цени насочва британските туристи

© Юлия ЛазароваСредната цена на пинта (близо 0.6 литра, традиционният за Острова обем) бира във Великобритания е 4 паунда. В началото на летния туристически сезон, съвпадащ със старта на световното първенство по футбол, порталътwww.moneyguru.com пресметна къде за същата цена британците могат за изпият най-много бира и къде - най-малко.


Сред 30 най-посещаваните от британците дестинации в цял свят най-изгодна за посещение е столицата на Чехия. В Прага британският турист за парите си за една халба ще изпие 3.4 пинти. Това означава, че среднат ацена на пинта бира там е 1.17 паунда.


На второ място е Йоханесбург - 2.4 пинти за 4 паунда. Сред европейските градове четвърти е Краков - 2.2 пинти, Берлин е осми - 1.4.
Най-малко бира за 4 паунда човек може да изпие в Дубай - 0.4 пинти. Една бира в традиционния за британците обем тук излиза 9 паунда. Втора е столицата на Норвегия Осло, където за средната във Великобритания цена тук може да се изпие само половината. Една пинта бира в местните заведения струва средно 7 паунда. Следват Хонконг и Сингапур (0.6 пинти), Ню Йорк, Париж, Лондон (0.7 пинти).


Пътеводител на бирените цени насочва британските туристи

© www.moneyguru.com

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK